Home Dating apps 11 tekenen dat je te hard je best doet op dating apps

11 tekenen dat je te hard je best doet op dating apps

4 minuten leestijd
0
risico

Van alle singles die actief zijn op een datingapp willen de meeste liefde vinden. Of in ieder geval een date met iemand in potentie een rol kan gaan gaan spelen in hun leven. En heel eerlijk: datingapps zijn superhandig om die persoon te ontmoeten. Maar ondanks het feit dat je niet de enige bent die graag iemand wil vinden op een datingapp, kun je ook te hard je best doen.

Het is prima om je beste beentje voor te zetten. Het is meer dan prima om aandacht aan je profieltekst te besteden. En het is perfect als je tijd besteedt aan elk bericht dat je verstuurt. Maar er is een grens. Want als je te hard je best doet om je zielsverwant te vinden op een datingapp, dan ga je je doel voorbij.

Het probleem met datingapps is dat je al snel wanhopig kunt overkomen en jezelf kunt teleurstellen. Hoe meer tijd je erin stopt, hoe minder je eruit haalt. Niet omdat je niet je best doet, maar juist omdat je te erg je best doet. Val je in deze categorie? Dit zijn 11 tekenen dat je te hard je best doet op de datingapps.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

1. Iedereen is jouw perfecte match

Maak jij contact met iedereen die jou ook wel ziet zitten? En ben je dus niet meer zo kritisch in de zoektocht naar jouw perfecte partner? Dan wordt het misschien tijd om je telefoon even een tijdje weg te leggen. Maak een lange wandeling, geniet van de natuur en denk na over de eigenschappen die jouw perfecte partner moet hebben. Als je dan thuiskomt en je telefoon weer oppakt, dan besef je dat je toch echt al die mensen moet teleurstellen. En ga dan op zoek naar die ene echte ware liefde die voldoet aan jouw wensen.

2. Duik je direct bovenop je match?

Als er een klik is, ben jij dan degene die direct een kruisverhoor afneemt met je misschien wel toekomstige partner? En wil je echt direct alles weten tot in de kleinste details? Misschien kom je dan toch een beetje wanhopig over. Waarom zou je niet rustig afwachten tot je match jou iets vraagt? En je hoeft natuurlijk ook niet direct te antwoorden. Denk er rustig over na en antwoord pas een uurtje later.

3. Je checkt de app meerdere keren per uur

Log je meerdere keren per uur in op de datingapp? Je zoektocht naar de liefde voelt waarschijnlijk als een dagtaak. Heb je nog wel tijd over voor andere dingen? Misschien is het goed om een hobby te zoeken of lekker te gaan sporten. Leg je telefoon weg en ga iets leuks doen. Denk even niet aan het vinden van de perfecte liefde.

Maak met jezelf de afspraak dat je slechts één keer per dag kijkt of er een leuke match voor je is. Dat geeft zoveel meer rust. En zult zoveel meer tijd hebben voor andere dingen. En misschien kom je daar dan wel je perfecte date tegen. Want geloof het of niet: ook zonder een datingapp kun je liefde vinden.

4. Je voelt je verdrietig als je geen leuke match hebt

Komt er de hele dag geen enkele goede match voorbij op de datingapp? En voel je je daardoor depressief en verdrietig? Dan neem je het online daten echt veel te serieus. Het zou leuk moeten zijn en je moet er juist een goed gevoel van krijgen. Misschien moet je een tijdje niet meer op de app kijken. En wees ook realistisch. De meeste mensen zullen geen match met je zijn. Want als het vinden van de ware liefde zo eenvoudig was, dan had je helemaal geen datingapp nodig.

5. Je bent lid van meerdere datingapps

Is een enkele datingapp niet voldoende voor jou en heb je jezelf direct bij meerdere apps aangemeld? Dan moet je je afvragen waarom je je echt hebt ingeschreven bij al die apps. Is het echt omdat je de ware liefde wilt vinden? Of gaat het gewoon om het krijgen van aandacht en krijg je dat niet genoeg in die ene datingapp?

6. Je hebt een profielfoto die eigenlijk te sexy is

Heb je een profielfoto op de datingapp geüpload waar je eigenlijk veel te sexy op staat? En vind je het dan raar dat je geen perfecte match kunt vinden via de app? Misschien ligt het aan je foto? Heb je daar weleens aan gedacht? Wees trots op wie je bent en plaats een foto precies zoals je bent. Je perfecte match zal het prachtig vinden. En wat al die andere mensen ervan vinden: het is niet belangrijk.

7. Je stuurt berichtjes op de gekste tijden

Stuur jij je match berichtjes midden in de nacht? Dan doe je echt veel te veel je best. Het zal mensen afschrikken. En je komt over als een wanhopige vrijgezel op zoek naar aandacht. En dat terwijl je misschien juist op zoek bent naar ware liefde. Dus leg je telefoon ’s nachts weg en ga lekker slapen. Dan kun je de volgende ochtend uitgerust een berichtje sturen aan misschien wel de liefde van je leven.

8. Je wisselt dagelijks van profielfoto

Plaats je iedere dag een andere profielfoto op de datingapp? Dan doe je misschien ook iets te hard je best om de liefde te vinden. Je komt over als onzeker en dat vinden de meeste mensen niet zo aantrekkelijk. Dus kies een leuke foto van jezelf en plaats deze voor langere tijd op de datingapp.

9. Word je boos als je niet direct een berichtje terugkrijgt?

Kun je helemaal gefrustreerd raken als je match niet direct een berichtje aan je terugstuurt? Vergeet niet dat niet iedereen het online daten zo serieus neemt. En ook niet iedereen kijkt iedere 5 minuten op de app of er nog nieuwe matches of berichtjes zijn. Dus relax, ontspan en verwacht niet direct een reactie terug. Als je dan wel een berichtje krijgt is het alleen maar een leuke verrassing.

10. Je hebt met meerdere mensen tegelijk contact

Heb je met meerdere mensen tegelijk contact via de dating website? Dan is het misschien ook tijd om even wat afstand te nemen. Je kunt niet iemand goed leren kennen als je steeds ook op berichtjes van anderen moet reageren. Focus je op die ene persoon. En kom je erachter dat de klik er niet is, zoek dan pas verder naar een volgende match.

11. Je doet je leuker voor dan je bent

Reageer jij met grappige quotes die niet van jezelf zijn? Of pluk je mooie verhalen van internet? Dan zul jij je perfecte match nooit gaan vinden op de datingapp. Uiteindelijk zal je match ontdekken dat je van jezelf niet zo grappig of avontuurlijk bent. Dus wees jezelf. Voor jouw perfecte partner is dat meer dan voldoende.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

EasyWoo: onboard daten in een vliegtuig met medepassagiers

Daten is vermoeiend? Als het aan een bekende luchtvaartmaatschappij ligt, gaat dat binnenk…