Home Vriendschap 6 tekenen dat iemand vrienden met je wil zijn

6 tekenen dat iemand vrienden met je wil zijn

2 minuten leestijd
0
vrienden maken

Is hij gewoon beleefd of oprecht geïnteresseerd? Het is soms moeilijk om de twee te onderscheiden. Je staat ervoor open om een vriendschap te beginnen, maar dankzij de gemengde signalen heb je geen idee of de ander dat ook wil.

Wanneer je een nieuwe vriendschap probeert op te bouwen, kan het moeilijk zijn om erachter te komen of iemand je echt beter wil leren kennen. Maar soms is het antwoord al gegeven, alleen heb je het (nog) niet opgemerkt. Er zijn namelijk een aantal tekenen die erop wijzen dat deze persoon vrienden met je wil zijn.

Deze tekenen gaan uit van een man en z’n potentiële bro, maar geldt ook voor vrouwen en hun BFF.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Bekijk '999 vragen aan jezelf'

1. Hij stelt je persoonlijke vragen

Het verschil tussen een vriend en een kennis, is terug te vinden in de diepte van de gesprekken. Waar small talk met kennissen ergens op de oppervlakte blijft, hebben de gesprekken met vrienden meer betekenis. Als iemand geïnteresseerd is om een vriend voor je te zijn, dan gaat small talk snel over op ‘big talk’.

Vragen over het weer van vandaag en morgen veranderen in vragen over de ambitieuze doelen die je binnen vijf jaar te bereiken. Mensen die dit soort vragen stellen, zijn meestal geïnteresseerd om je beter te leren kennen en vrienden te worden.

2. Hij nodigt je uit

Er is een duidelijk teken dat iemand graag met je omgaat: een uitnodiging om elkaar weer te zien. Als iemand je vraagt naar een feestje, evenement of activiteit, dan doen ze dat meestal omdat ze het echt leuk vinden om met je om te gaan. Het betekent misschien niet meteen dat ze een vriendschap willen, maar ze staan er wel voor open om je vaker te zien. En zoals iedereen weet, is dat een positief teken.

mannen

3. Hij neemt het voor je op

Een signaal dat iemand vriendschappelijke gevoelens voor je heeft, is als iemand het voor je opneemt. Het feit dat iemand zichzelf ergens in mengt om iemand anders te “beschermen” zegt wat dat betreft al genoeg. Dat doen mensen niet zomaar. Dus als iemand je pest met niet-zo-leuke opmerkingen en hij neemt het voor je op, dan is het een teken dat hij een goede vriend voor je kan zijn.

4. Hij helpt je

Ben je verhuisd en druk aan het klussen om je appartement om te toveren tot een paleis? Dan is hij de eerste die aanbiedt om je te helpen. Niet als beunhaas om voor een dik uurloon het oude behang te verwijderen, maar volledig gratis. Het is een teken dat iemand vrienden met je wil worden: dingen voor anderen doen, zonder er iets voor terug te willen.

“True friendship comes when the silence between two people is comfortable.” – David Tyson

5. Hij vraagt geregeld hoe het met je gaat

Stuurt hij je uit het niets een appje om te vragen hoe het met je gaat? Of reageert hij geregeld op je Instagram en Facebook-posts? Het zijn tekenen die erop wijzen dat hij interesse in je heeft. We weten tenslotte allemaal hoe druk iedereen is, zelfs zo erg dat het soms moeilijk is om bestaande vriendschappen gaande te houden. Dus als een nieuwe kennis de tijd neemt om contact te onderhouden, dan is het een teken dat hij vrienden wil zijn.

6. Hij stelt je voor als ‘mijn vriend’

Dankzij social media heeft het woord ‘vriend’ bijna een nieuwe betekenis gekregen. Mensen die je één keer hebt ontmoet voegen je toe als “vriend” op apps als Facebook. Maar iedereen weet: het is geen échte vriend. Dat is het wel als je elkaar in real-life situaties ziet en de ander je in het echte leven een vriend noemt. Als je dus merkt dat hij je introduceert aan anderen als ‘mijn vriend’, dan kun je ervan uitgaan dat hij vrienden met je wil zijn (of denkt dat al te zijn).

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Vriendschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Lichaamsgeur onderscheidt vriend van vijand’

Soms ontmoet je iemand en voel je meteen dat je op één lijn zit. Het is misschien niet een…