13 tekenen dat je als een blok voor iemand valt

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
8 minuten leestijd

Sinds je laatste relatie heb je geen geluk gehad in de liefde. Daarom ben je een beetje sceptisch geworden. Totdat je op een dag besluit om een wandeling in het park te maken. Als je op een bankje gaat zitten om even te chillen, zie je iemand lopen die onmiddellijk je aandacht trekt. Terwijl die persoon toevallig genoeg ook nog naast je komt zitten, voel je je hart sneller kloppen. Je wordt plotseling verlegen, omdat je weet dat dit een kritiek moment is. “Ook even aan het uitwaaien?”, zegt de ander en jullie beginnen een gesprek.

Na vijf zinnen ontdek je al dat jullie veel gemeenschappelijke interesses hebben en het voelt alsof jullie elkaar al je hele leven kennen. Als je vervolgens eens goed naar de ander kijkt, weet je het zeker: dit is iemand die ik nooit meer wil laten gaan.

Als een blok voor iemand vallen

Liefde is onvoorspelbaar. Je kunt jarenlang op zoek gaan naar een geschikte partner en nooit iemand vinden, terwijl je daarna – wanneer je níet op zoek bent – plotseling iemand tegen het lijf loopt. Liefde is daarom een zeer interessant maar ook verwarrend fenomeen. En dat is het vooral wanneer je als een blok voor iemand valt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Als je als een blok voor iemand valt, voel je een plotselinge opwinding. Je lichaam reageert erop met een snelle hartslag, zweten en trillende lichaamsdelen. Nog voordat je elkaar goed hebt leren kennen, is er een intense aantrekkingskracht en een gevoel van verbondenheid. Naarmate je de persoon beter leert kennen wordt dat gevoel alleen maar sterker. Maar hoe weet je of je als een blok voor iemand valt?

13 tekenen dat jij als een blok voor iemand valt

Wat is het verschil tussen iemand gewoon leuk vinden of als een blok voor iemand vallen? De verschillen zijn soms niet zo duidelijk, omdat emotionele reacties ingewikkeld kunnen zijn. Als je twijfelt, dan laten deze dertien tekenen duidelijk zien dat je als een blok voor iemand valt.

1. Je voelt een intense opwinding als je elkaar ziet

Als je diegene voor het eerst ziet, slaat je hart over. Je voelt een intense opwinding in je lichaam. Het is alsof de vonken overslaan en je hart gaat sneller kloppen. Je kunt nauwelijks je ogen van de ander afhouden en voelt dat er iets magisch tussen jullie gebeurt.

2. Je bent direct vertrouwd met elkaar

Ondanks dat jullie elkaar nog maar net hebben ontmoet, voelt het alsof jullie al jaren bevriend zijn. De band die jullie delen is sterk en dat terwijl jullie elkaar nog niet eens veel hebben gesproken. Je hebt dan ook het gevoel dat er nog véél meer in het vat zit.

3. Je kunt niet ophouden met glimlachen als je samen bent

Wanneer twee mensen verliefd worden, straalt hun liefde uit in alles wat ze doen en dit begint meestal met glimlachen naar elkaar wanneer ze samen zijn. Als je als een blok voor iemand valt, dan zul je waarschijnlijk niet kunnen ophouden met glimlachen wanneer jullie bij elkaar zijn.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

4. Je zit vol met verhalen die je wilt delen

Eén ding dat mensen doen als ze hard voor elkaar vallen, is levenservaringen uitwisselen met elkaar. Dit gaat vaak gepaard met een fascinatie voor alles wat de ander te vertellen heeft, of dat nu om interesses gaat, passies of de alledaagse dingen in het leven. Als jullie allebei volledig openstaan voor de liefde en vele verhalen met elkaar delen, dan duidt dit erop dat je een sterke band aan het opbouwen bent.

5. Je wordt geraakt door wat de ander zegt

Als iemand iets tegen jou zegt of iets grappigs doet waardoor jouw hart sneller gaat kloppen, dan ben je waarschijnlijk verliefd op die persoon. Wat de ander zegt, het maakt niet eens zoveel uit wat dat precies is, raakt je. Oftewel: je hangt aan elkaars lippen.

6. Je voelt een fysieke aantrekkingskracht

Als een blok voor iemand vallen kan ook worden beschreven als een sterke aantrekkingskracht die je voor iemand voelt. Dit kun je merken aan het feit dat je je ogen niet van de ander kunt afhouden en een drang voelt om diegene te kussen.

7. Je voelt dat er iets speciaals tussen jullie is

Soms kan er iets ontstaan tussen twee mensen waardoor ze ‘weten’ dat ze hun leven met die persoon willen delen. Als je dit gevoel hebt, dan ben je waarschijnlijk als een blok voor die persoon gevallen.

8. Er is een intense seksuele energie tussen jullie

Verliefdheid gaat vaak gepaard met sterke seksuele energie. Als deze energie zo sterk is dat je elkaar alleen maar wilt aanraken of zoenen, dan duidt dit er mogelijk ook op dat je als een blok voor iemand valt.

9. De tijd vliegt voorbij als je bij elkaar bent

Als je hoteldebotel bent, voelt het alsof de tijd stilstaat wanneer je bij elkaar bent. De gesprekken zijn intens en interessant en je kunt er geen genoeg van krijgen. Als de tijd vliegt wanneer jullie samen zijn, dan is dit ook een teken dat jullie elkaar zien zitten.

10. Je hart slaat over als je naar elkaar kijkt

Wanneer je verliefd bent, voel je iets magisch gebeuren wanneer je naar de ander kijkt. Je hart begint sneller te kloppen en je gedrag zenuwachtig. Naarmate de tijd verstrijkt worden je gevoelens sterker en sterker. Als dit ook gebeurt als jij naar de ander kijkt, dan val je als blok voor die persoon.

11. Alles wat je doet, wil je het liefst samen doen

Je wilt dat de ander een belangrijk onderdeel van jouw leven wordt. Dat wist je al vanaf het begin, toen je elkaar nog maar net leerde kennen. Je wilt alles wat je doet met elkaar delen.

12. Elke dag voel je meer verbondenheid

Door samen te praten, te lachen en te genieten, wordt de relatie steeds sterker en dieper. Als deze connectie ook bestaat tussen jullie tweeën, dan kan dit erop duiden dat er sprake is van een intense verliefdheid.

13. Je voelt je ontspannen in elkaars aanwezigheid

Een ander teken dat er iets bijzonders tussen jullie gaande is, is dat je je direct comfortabel voelt als je bij elkaar bent. Je kunt dan wel nerveus zijn, maar toch voelt het alsof je volledig jezelf kunt zijn.

Als een blok voor iemand vallen, zoals we dat vaak in films zien, is iets waar we allemaal van dromen. Je ontmoet iemand en wordt ter plekke verliefd. Wie wil dat niet ervaren? Deze vorm van pure verliefdheid wordt door velen gezien als het onmogelijke. Maar dat is het niet. Als een blok voor iemand vallen is mogelijk.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie