Tinder voegt talenkennis toe: Fries en Papiaments toegevoegd

Michael Schouten
Door Michael Schouten
3 minuten leestijd

Heb je je ooit afgevraagd of taal een belangrijke rol speelt in je datingleven? Als je de juiste woorden niet kunt vinden, kan het soms lastig zijn om een goede eerste indruk te maken. Gelukkig heeft Tinder iets nieuws bedacht dat het vinden van je perfecte match een stuk eenvoudiger maakt. De populaire datingapp heeft onlangs een functie gelanceerd waarmee je jouw talenkennis kunt aangeven. Zo kun je matchen op basis van je taalvoorkeur of juist matches ontlopen die een bepaalde taal spreken.

Welke talen spreek jij?

Natuurlijk is het niet verrassend dat mensen het belangrijk vinden om dezelfde taal te spreken als hun date. Dan gaat het niet alleen om de moedertaal, maar ook om de andere talen. In Nederland bijvoorbeeld, spelen talen zoals Fries, Papiaments en Arabisch een belangrijke rol in de communicatie. Gebruikers van Tinder kunnen nu kiezen uit meer dan 133 talen. Of je nu Duits, Spaans of Swahili spreekt, met de nieuwe functie kun je nu met gemak een gesprek beginnen in een gedeelde taal.

Vooral voor de Friezen onder ons is dit een uitkomst. Uit onderzoek blijkt namelijk dat meer dan de helft van de Friezen zichzelf op de eerste plaats Fries en op de tweede plaats Nederlander beschouwt. Taal is dus van groot belang – en dan hebben we het niet alleen over taalfouten.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Wanneer jij en je match dezelfde talen spreken, kunnen jullie jezelf beter uitdrukken en elkaar beter begrijpen. Jullie kunnen grappen maken, verhalen vertellen en meningen delen zonder je zorgen te hoeven maken over een taalbarrière. Daarnaast kan het spreken van dezelfde taal ook helpen bij het begrijpen van elkaars cultuur en achtergrond. Dit maakt het heel wat makkelijker om elkaar te leren kennen en eventuele culturele verschillen te overbruggen.

Dankzij de nieuwe feature op Tinder kun je nu op iemands profiel zien welke talen deze persoon spreekt. Zo wordt het vinden van een date die dezelfde taal spreekt een stuk makkelijker. Wie weet ontmoet je binnenkort wel je perfecte match, die ook nog eens dezelfde talen spreekt als jij.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie