Home Seks 9 sporten die niets met seks te maken hebben, maar mannen wél opwinden

9 sporten die niets met seks te maken hebben, maar mannen wél opwinden

4 minuten leestijd
0
vrouwen zwemmen

Pak er een paar foute pornofilms bij en de kans is groot dat er wel eentje is die begint met een yogasessie om vervolgens wat te ‘escaleren’. De opwindendheid die sommige sporten met zich meebrengen is niets nieuws en ook volstrekt natuurlijk. Vaak hebben we tijdens het sporten minder kleding aan, maken we ook lenige bewegingen en als er hevig in en uit moet worden geademd, dan kun je je wel voorstellen dat er wat prikkelingen kunnen ontstaan.

Toch is dat ook wel heel gek als je er bij stil staat. Alle sporten (en ook andere activiteiten) hebben op zichzelf immers helemaal niets met seks te maken. Sterker nog: ze kunnen bij erotische gedachten zelfs wat ongemakkelijk worden. We willen het vandaag met je hebben over een aantal van deze sporten en activiteiten die niets met seks te doen hebben, maar die wel weer opwinden. En dan bedoelen we vooral bij de mannen in dit geval.

Opwinding en meer prikkeling

Maar eerst beginnen we toch even vrouwen. Het kan bij het sporten ook voor de vrouwen zelfs heel opwindend worden. Sterker nog: het kan zover gaan dat je er als vrouw zijnde botergeil van wordt. Het zijn geen onbekende verhalen voor vrouwen die spinnen of ook maar op een fiets zitten. Je wordt er nat door, zweterig zelfs, en er ontstaat wrijving rond het geslachtsdeel. Sommige vrouwen hebben na het spinnen daarom heel veel zin in seks. Het kan overigens ook gebeuren tijdens het doen van een intensieve reeks buikspieroefeningen of juist tijdens een enorm ontspannende sessie yoga-oefeningen.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Bekijk hoe het werkt

‘Coregasm’

Onderzoek wijst uit dat veel vrouwen wel eens een orgasme hebben zonder dat er sprake is van directe seksuele stimulatie, maar puur omdat er intensieve activiteiten worden uitgevoerd. Zo sprak de seks-onderzoeker Debby Herbenick al een keer over de term ‘coregasm’, waarbij de core een verwijzing is naar de buikspieren die bij sommige oefeningen worden aangespannen en dus een (stimulerend) gevoel kunnen oproepen.

9 sporten en activiteiten die mannen stiekem opwinden

Mannen worden weer op een hele andere manier opgewonden. De opwinding bij een man heeft namelijk veel minder te maken met de eigen stimulering, maar meer met het zien van vrouwen die oefeningen uitvoeren. Daarbij zijn een negental sporten en activiteiten die in het bijzonder opvallen. Wat dacht bijvoorbeeld van?

1. Hardlopen (=bonzende borsten)

“Vrouwen die met enthousiasme en een levendige pas rennen, zijn sexy!” Het blijkt dat mannen de aanblik van een rennende vrouw erg erotisch vinden. Dat heeft natuurlijk te maken met de uitputtingsverschijnselen + zweet die zichtbaar zijn en tot een bepaalde seksuele associatie kunnen leiden, maar het heeft ook specifiek te maken met borsten die op en neer schudden. Van bonzende borsten krijgen zelfs mannen die stilzitten het warm.

2. Bergbeklimmen (=hevig ademen)

Dit is op zich al een hele spannende activiteit, maar het wordt tussen de 2 sekses ook heel erg sexy. Je kan als het goed is een vrouw namelijk hevig horen in en uitademen. Nog intenser wordt het al je gezamenlijk een berg beklimt waarbij de één de ander begeleid. Wordt het nu wat creepy? Ja, vinden we zelf stiekem ook wel. Toch neemt het niet weg dat een activiteit als bergbeklimmen enorm intens is en ook seksuele associaties kan oproepen.

3. Zwemmen (=onthullender wordt het niet)

“Aangezien ik haar rondingen volledig kan zien, kan ik het ook niet helpen om me voor te stellen hoe ze eruit ziet in bed.” Het wordt in het zwembad wel heel erg onthullend natuurlijk, en mocht je iemand echt willen beoordelen dan kan een date in het zwembad of aan het strand natuurlijk het moment van de waarheid zijn. In het zwembad zijn we zo goed als naakt en is het ook tijd om te beoordelen of iemand op fysiek of seksueel vlak aantrekkelijk is.

4. Bowlen (=strike? Dat is een stevige knuffel)

Een strike scoren is een geweldig excuus om elkaar aan te raken en intens contact te maken. Het is niet ongebruikelijk om zo ook te ontdekken dat veel mannen bijbedoelingen hebben met het uitdelen van een dikke knuffel, want je klemt wel natuurlijk meteen helemaal in het lichaam van de ander bij een stevige knuffel. Een iets milder alternatief? De high-five.

5. Tennis (=check die benen onder dat rokje)

En hoor die kreun ook tijdens de opslag! Hoewel de tennisoutfits de laatste jaren de nodige metamorfoses hebben ondergaan, tennissen de meeste vrouwen traditioneel gezien in een kort topje en even kort rokje. Tel daar die kreten tijdens een zwaar bevochten punt bij op en je snapt waarschijnlijk wel waarom tennis ook bij mannen voor de nodige opwinding zorgt.

vrouw yoga

6. Yoga (=sensueel, sexy en sappig)

Ook bij yoga wordt het heel intens, maar dat heeft vooral met de combinatie van kleding en laag tempo te maken. Om je tijdens een yogasessie zo licht mogelijk te voelen, dragen vrouwen korte topjes en strakke yoga broekjes en worden de oefeningen op heel geconcentreerd wijze en dus een laag tempo uitgevoerd. Tel daar bovenop dat de ogen dicht mogen en je hebt meteen alle recepten in huis om je fantasie op de vrije loop te laten gaan.

7. Bungee jumping (=pure opwinding)

Ze zeggen wel eens dat spanning voor extreme gevoelens kunnen zorgen en met bungee jumping hebben we het natuurlijk over een wel hele extreme sport. Voor sommige mannen is het dan ook vrij moeilijk om de emoties te controleren tijdens een bungeejump, dus als je echt wil dat de vonk overslaat kun je er altijd voor kiezen om gezamenlijk te springen. Er zijn namelijk plekken die het aanbieden om in tweetallen te springen. Maar goed, we willen je niet aanmoedigen om van een rots af te springen. Kan immers best gevaarlijk worden.

8. Wandklimmen (=uitzicht vanuit een goede hoek)

Iets minder radicaal is het beklimmen van een wand. Dat is een beetje als het eerder genoemde bergbeklimmen, zij het niet dat niet iedereen een berg in zijn of haar buurt zal hebben. Met (indoor) wandbeklimmen heb je dus alsnog een goed alternatief. Ook wandbeklimmen gebeurt met makkelijk (lees: lichte) kleding aan en ook hier wordt stevig in en uitgeademd. Voor de intensiteit van deze activiteit verwijzen we verder naar punt 2 op de lijst.

9. Beach volleyball (=schaars en strand)

We zouden vanwege het outfitje natuurlijk ook ‘gewoon’ volleybal kunnen benoemen, maar als we dan toch al bezig zijn, dan kunnen we net zo goed afsluiten met beachvolleybal; de 2.0 variant van volleybal als het aankomt op opwinding. De outfits zijn net iets onthullender en als je dat combineert met een mooi strand dan heb je in principe alle redenen om als man zijnde opgewonden te raken. Spuiten jullie elkaar ook nog even nat met water?

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

9 smoesjes die vrouwen gebruiken als ze geen seks willen

Mannen willen vaker seks dan vrouwen. Daarom zeggen mensen ook wel dat vrouwen een reden n…