Home Algemeen Speurders dating: is de ‘Contacten rubriek’ wel zo’n goed idee?

Speurders dating: is de ‘Contacten rubriek’ wel zo’n goed idee?

4 minuten leestijd
0
speurders dating

Als je op zoek wilt gaan naar een leuke relatie of vriendschap, dan kun je ook op de verkoopwebsite Speurders.nl een oproep plaatsen. Dit is misschien niet zo voor de hand liggend, omdat het om een website gaat waar vooral goederen worden verhandeld, maar toch zijn er mensen die van deze mogelijkheid gebruik maken. Het voordeel is dat je een breed publiek kunt bereiken met je oproep, maar er zijn ook nadelen.

Hoe werkt Speurders dating?

Het is heel eenvoudig om een advertentie te plaatsen op Speurders. Als je op de knop klikt om een advertentie te plaatsen kies je eerst de categorie waarin je je oproep wilt plaatsen. Let daarbij op dat je vanuit de ander moet redeneren.

Dus als je een man bent en een vrouw zoekt, dan plaats je je advertentie in de categorie ‘Man zoekt vrouw‘. Want dat is de categorie waar de vrouwen op zullen klikken die naar jou op zoek gaan. En verder zijn er keuzes zoals ‘Man zoekt man’, ‘Vrouw zoekt vrouw‘ en natuurlijk ook ‘Vrouw zoekt man’.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Een goede advertentietekst opstellen

Als je een contactadvertentie op Speurders zet is het belangrijk om even goed na te denken over de tekst. Je krijgt maar één kans voor een goede eerste indruk. Wil je opvallen? Dan zal je creatief moeten zijn. En dat valt niet mee voor veel mensen.

Probeer een leuke titel voor je advertentie te bedenken. Als jij met iets originelers komt dan “Man zoekt vrouw voor serieuze relatie” wek je wellicht de interesse sneller. Plaats een leuke foto van jezelf bij je oproep. Oproepen zonder foto trekken vaak veel minder aandacht en dus reacties.

Maar wat je ook doet: hint niet op seks, dit is niet toegestaan in contactadvertenties op Speurders. Als je een seksdate zoekt moet je in de rubriek Erotiek adverteren.

Hoe zit het met mijn privacy?

Een minpunt van adverteren op Speurders is dat je privacy niet is gewaarborgd. Als je op een datingsite een profiel plaatst dan kunnen je gegevens en je foto’s alleen worden bekeken door members. Op Speurders zijn alle oproepen openbaar. Dat wil zeggen dat iedere bezoeker van de website jouw oproep en jouw foto’s kan bekijken.

Dit is niet alleen onhandig als je je zoektocht naar een partner voor je omgeving verborgen wilt houden. Het trekt ook spammers en scammers aan en mensen met minder goede bedoelingen. Bij Speurders betaal je bovendien niet voor je advertentie, dus het is ook nog eens erg laagdrempelig.

raadsel denken

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Zijn de reacties die ik krijg betrouwbaar?

Als je een contactadvertentie op Speurders plaatst moet je erop bedacht zijn dat veel mensen je oproep kunnen zien. Niet alleen in Nederland maar ook daarbuiten. De kans dat je reacties krijgt van mensen die minder fraaie bedoelingen hebben is dus wel wat groter dan wanneer je je inschrijft op een datingsite met een gesloten netwerk dat alleen voor leden toegankelijk is.

Het komt helaas nog wel eens voor dat mensen ‘voor de grap’ op een contactadvertentie reageren. Daarnaast zijn er incidenten, overigens niet alleen via Speurders maar in zijn algemeenheid als je op internet een partner zoekt. Gelukkig zijn dit echt incidenten en is het ook weer niet zo dat je een soort van vogelvrij bent verklaard.

Hoe kan ik veilig daten op Speurders?

Veilig daten op Speurders heb je voor een groot deel zelf in de hand. Als je een reactie krijgt, reageer dan niet meteen heel gretig en maak niet direct een afspraak voor een ontmoeting. Het is heel verstandig om elkaar eerst via de mail, of een chatdienst als Whatsapp of Facebook Messenger, beter te leren kennen voordat je een eerste afspraak maakt voor een date.

Probeer iemands gegevens na te trekken om te zien of hij of zij de waarheid spreekt over bijvoorbeeld woonplaats, werk en relatiestatus. Zo maak je de kans al wat kleiner dat je bedrogen wordt. Maar houd er rekening mee dat sommige mensen erg geraffineerd zijn en ervoor zorgen dat bijvoorbeeld profielen op Facebook de juiste gegevens bevatten.

Spreek voor een eerste ontmoeting altijd af op een neutrale plaats, bijvoorbeeld een restaurant of café. Als de date dan tegenvalt is het vaak net iets makkelijker om deze vroegtijdig af te breken dan wanneer je bij één van jullie thuis afspreekt.

social media scammer

Spam en scam op je advertentie

Juist omdat je advertentie voor iedereen zichtbaar is, is de kans groter dat deze ook wordt opgemerkt door spammers en scammers. Je moet er dus rekening mee houden dat je misschien de nodige mails krijgt die niets met je advertentie te maken hebben.

Daarnaast kan het gebeuren dat je benaderd wordt door minder betrouwbare datingsites met de suggestie om je ook bij hen in te schrijven. Dit soort berichten belanden vaak wel in je spambox, maar het kan erg vervelend zijn. Sommige van dit soort spammers zijn erg agressief en volhardend.

Zo herken je iemand die verkeerde bedoelingen heeft

Sommige mensen zijn erg geraffineerd als ze iemand willen bedriegen. Ze doen zich voor alsof ze oprecht geïnteresseerd zijn. Zodra ze het idee krijgen dat ze ‘beet’ hebben verandert de toon van de berichten. Meestal komen er dan verhalen over rekeningen die betaald moeten worden, vaak betreft het medische kosten die torenhoog oplopen.

“Je gelooft het niet, lieverd. De bank heeft mijn pinpas geblokkeerd, maar ik moet boodschappen kopen: anders heb ik geen eten!”

Het verliefde slachtoffer is vaak maar al te bereid om te helpen. Vaak zelfs zo ver dat diegene zich daarvoor in de schulden wil steken. Op het moment dat er niets meer te halen valt wordt het contact verbroken en blijft de goedgelovige man of vrouw berooid achter.

De gouden regel is: Ga nooit in op verzoeken om geld, of zielige verhalen die je uit de tent lokken. Ook niet als het om een klein bedrag gaat, want als je eenmaal een keer hebt toegegeven gaat het vaak van kwaad tot erger. Hoe overtuigend de persoon ook over komt, trap er niet in want de kans dat je wordt bedrogen is levensgroot.

Is er een betere manier om een leuke partner te vinden?

Als je niet op Speurders wilt adverteren, of als je het wel hebt gedaan en er minder positieve ervaringen mee hebt, dan is een betrouwbare datingsite of dating app een goed alternatief. Datingsites met een betaald abonnement zijn minder aantrekkelijk voor personen die uitsluitend slechte bedoelingen hebben. Zij willen doorgaans niet betalen voor hun praktijken. En daarom zijn juiste de betaalde datingsites het meest betrouwbaar.

Bovendien nemen zij de veiligheid van de leden serieuzer en worden profielen geautomatiseerd én handmatig gecontroleerd op echtheid. Als je veilig wilt daten, dan zijn deze betrouwbare datingsites een betere optie dan Speurders dating:

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

9 redenen waarom alleen reizen zo leuk en bijzonder is

Omdat het internet wordt overspoeld met advertenties voor romantische vakanties en Hawaïaa…