Home Dating apps Sparked: video speeddating app van Facebook

Sparked: video speeddating app van Facebook

2 minuten leestijd
0
sparked

Facebook’s team voor experimentele apps heeft een nieuwe app ontwikkeld: Sparked, een video speeddating app. De app, waarvoor een Facebook-profiel nodig is om een account aan te maken, is in tegenstelling tot Facebook Dating geen onderdeel van de Facebook-app. Sparked is een zelfstandige app met eigen website.

Video speeddating

Sparked omschrijft zichzelf met de slogan ‘videodaten met aardige mensen’. Er zijn geen openbare profielen, swipen is niet mogelijk, geen DM’s en bovenal: het is gratis te gebruiken. Je kunt met Sparked in contact komen met andere leden door middel van video speeddates, korte videogesprekken van vier minuten met potentiële kandidaten.

Als beiden het naar hun zin hebben, dan kun je ingepland worden voor een tweede date van 10 minuten. Als ook de tweede date slaagt, stelt Sparked voor dat je contactgegevens uitwisselt en in contact blijft via Instagram, iMessage of e-mail.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Aardig zijn voor elkaar

Gebruikers van de app worden gevraagd om zich te houden aan een duidelijke regel: aardig zijn. Bij het aanmelden word je gevraagd om te typen wat jou tot een aardig persoon maakt. De app zegt dat deze reacties zullen worden beoordeeld ‘door een mens bij Sparked’ voordat je op speeddate kunt gaan. In een melding van de app vraagt Sparked aan iedereen om bij te dragen aan een ‘positieve date-ervaring’. En ook word je gevraagd om op te komen dagen tijdens de videospeeddating-evenementen. Kortom, aardig zijn voor anderen, wat erg belangrijk lijkt te zijn voor de app.

Volgens TheVerge is het video speeddaten bij Sparked nog niet mogelijk. Profielen die nu worden aangemaakt komen op een wachtlijst terecht, terwijl de website nu zelfs offline lijkt te zijn. Er is (nog) geen app live in de App Store of Google Play.

Een woordvoerder van Facebook bevestigt het bestaan van de app en noemt het een “beginnend experiment”. Het zit volgens de woordvoerder momenteel slechts in een “kleine bètatest”, wat erop duidt dat de app voorlopig nog niet officieel gepresenteerd gaat worden.

Facebook Dating’s concurrent

Sparked zou naast Facebook Dating het tweede datingproduct van Facebook zijn. De datingdienst van Facebook werd in 2020 in Europa aangekondigd en is inmiddels wereldwijd beschikbaar. In tegenstelling tot Facebook Dating richt Sparked zich op videospeeddating, maar daarmee concurreert het wel met de bestaande datingdienst.

Het NPE-team dat verantwoordelijk is voor Sparked heeft al meer apps gelanceerd, maar het team heeft tot op heden nog geen kaskraker weten te maken. Het is dus nog onduidelijk in welke mate Facebook zal inzetten op Sparked. Andere apps die door het New Product Experimentation-team zijn gelanceerd, zijn CatchUp en Tuned.

Een nieuwe trend

Videodating is pas het laatste jaar populair geworden. Terwijl mensen wereldwijd werden gedwongen om thuis te blijven, nam het gebruik van videofuncties in apps toe – om echte contacten zoveel mogelijk na te bootsen. Inmiddels hebben alle grote datingapps livestreaming video en videogesprekken aan hun apps toegevoegd en proberen verschillende nieuwe apps in te spelen op de trend.

Vidate, een Nederlandse videodatingapp, toont veel overeenkomsten met Facebook’s Sparked, maar ook het Amerikaanse FilterOff weerspiegelt de benadering. Hoewel al deze apps op verschillende punten van elkaar verschillen, hebben ze één ding gemeen: mensen laten daten via videogesprekken.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Onderzoek: ‘Tweederde van relaties begint als vriendschap’

Dat er meerdere wegen naar Rome leiden, weet iedereen. En dat er meerdere wegen naar een r…