CatchUp van Facebook: blijf meer in contact, denk er minder over na

Michael Schouten
Door Michael Schouten
3 minuten leestijd

Facebook heeft in stilte een nieuwe app uitgebracht onder de naam CatchUp. Terwijl Facebook Dating nog op zich laat wachten in Europa, heeft een afdeling van Facebook vandaag een nieuwe app geïntroduceerd. Deze afdeling, Facebook’s NPE TEAM, maakt experimentele apps voor het grote publiek. Maar dat doet het onder eigen naam. CatchUp is de laatste toevoeging aan de experimentele apps van Facebook, nadat het onlangs ook al Tuned introduceerde.

Wat is CatchUp?

De app van het New Product Experimentation-team is voor het bijhouden van je contacten. Heb je even tijd om te bellen? Laat in de app weten dat je beschikbaar bent voor een catch up en controleer wie van je kennissen of familie online is. Met de app kun je moeiteloos in contact blijven met al je bekenden.

  • Stel je status in om mensen te laten weten wanneer je beschikbaar bent om te praten.
  • Kijk of je vrienden op CatchUp beschikbaar zijn.
  • Met de privacy-instellingen kun je bepalen wie kan deelnemen aan je 1-op-1 en groepsgesprekken.
  • Maak en sluit je aan bij groepen vrienden, familie en wederzijdse contacten.
  • Je status wordt automatisch bijgewerkt wanneer je verbonden bent met Bluetooth.

catchup

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

“Catching up has never been this easy. See who’s available and effortlessly join one-on-one and group calls. Never play phone tag or make an appointment to call someone again. Keep in touch more, think about it less. Any time you’re free to talk, CatchUp!”

CatchUp is te vergelijken met andere apps waar groepen met elkaar kunnen videobellen, maar is toch net weer iets anders. Het doel van de app is om tijd vrij te maken om in contact te blijven met vrienden, familie en andere contacten. In een tijd waarin het sociale leven van de meeste mensen beperkter is dan ooit, komt een app als CatchUp als geroepen.

Vorig jaar liet Facebook weten dat het experimentele apps zou lanceren onder de naam ‘NPE Team, from Facebook’. De apps worden gemaakt, gelanceerd en weer verwijderd als ze niet populair worden. CatchUp is sinds vandaag beschikbaar voor iOS-gebruikers, maar is in tegenstelling tot de laatste apps van NPE Team ook beschikbaar in de Google Play Store voor Android-apparaten.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie