Home Nieuws Wat is Tuned? De privé sociaal netwerk-app voor koppels, door Facebook

Wat is Tuned? De privé sociaal netwerk-app voor koppels, door Facebook

1 minuten leestijd
0
tuned

Facebook heeft stilletjes een nieuwe app voor koppels uitgebracht, genaamd ‘Tuned’. Terwijl de datingdienst van het sociale netwerk vertraging oploopt in de uitrol naar Europa, heeft een kleine groep medewerkers binnen Facebook een nieuwe app gelanceerd. Deze app is echter niet voor singles bedoeld, maar voor niet-singles.

Wat is Tuned?

De app van het New Product Experimentation-team is een privé sociaal netwerk-app voor koppels. Alles wat zij delen is alleen toegankelijk voor hun partner en niet voor de gehele wereld om te bekijken. Volgens de beschrijving laat het koppels net zo “papperig, eigenzinnig en gek” zijn als wanneer ze samen zijn.

“A private space where you and your significant other can just be yourselves.”

Tuned is een soort van privéruimte voor koppels waar zij van alles met elkaar kunnen delen. De app heeft verschillende functies waarmee je je ‘liefde creatief kunt uitdrukken’ en ‘stemming kunt delen’. Vooralsnog is Tuned alleen beschikbaar voor iOS gebruikers in de Verenigde Staten en Canada.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Bekijk '999 vragen aan jezelf'

Features

De app, voor het eerst opgemerkt door The Information, maakt verbinding met Spotify voor het delen van muziek, en als koppel kun je elkaar foto’s, notities, kaarten en spraakberichten versturen. Je kunt ook aangepaste stickers en reacties gebruiken. Het is gratis te gebruiken en vereist blijkbaar geen Facebook-account om aan te melden.  Dit zijn de vijf belangrijkste features:

  • Een privéfeed tussen jou en je partner in plakboek-vorm.
  • Koppel je Spotify-account om nummers en afspeellijsten te delen.
  • Stel je stemmingskleur in en kijk hoe je partner zich voelt.
  • Verzend foto-snapshots, notities, kaarten, spraakmemo’s en meer.
  • Druk jezelf uit met aangepaste stickers en reacties.

Vorig jaar kondigde Facebook aan dat het experimentele apps zou lanceren onder de naam ‘NPE Team, from Facebook’. Deze apps worden gelanceerd en weer verwijderd als ze niet populair worden. Tuned is daar nu het voorbeeld van, een app die gekoppeld is aan de missie van Facebook om mensen met elkaar te verbinden.

Meer mensen zoals jou...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eye-opener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Bekijk de vijf talen van de liefde
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Google verwijdert sugar dating apps uit de Play Store

Vanaf 1 september zijn ‘sugar dating’ apps niet meer welkom in de appstore van Google. Dat…