Home Seks Full swap vs soft swap: wat is het verschil?

Full swap vs soft swap: wat is het verschil?

4 minuten leestijd
0
soft swap

Misschien wil je jouw huidige relatie nieuw leven inblazen of misschien is je partner nou eenmaal net zo kinky ingesteld als jou. Hoe dan ook, jullie zitten samen te overwegen om eens mee te doen aan een swingersessie. En dat is inderdaad net zo sportief als dat het klinkt.

Jullie zijn daarom al volop aan het oriënteren en hebben zelfs een aantal clubs gevonden waar speciale swingeravonden worden gehouden. Of jullie er al helemaal klaar voor zijn? Jazeker! Alhoewel… Dat denken jullie.

Omdat het ruilen van partner voor jullie beide nieuw terrein is, willen jullie eigenlijk eerst graag weten hoe het er allemaal daadwerkelijk aan toegaat op zo’n swinger ontmoeting. Zo heb je de termen full swap en soft swap al voorbij zien komen. Wat dat precies betekent? Dat gaan we je vandaag uitleggen. Want het is nogal wat om met een ander het bed in te duiken. Het advies van veel swingers is dan ook om het eerst rustig op te bouwen met een soft swap.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Bekijk hoe het werkt

Wat is soft swap?

Soft swap is een term die wordt gebruikt door personen die geïnteresseerd zijn in de swinger levensstijl of (tijdelijke) partnerruil. Soft swapping verwijst naar allerlei seksuele activiteiten die tijdens een swingersessie plaatsvinden, maar omvat geen penetratie door iemand van buiten de relatie. Soft swap swingers hebben daarom ook verschillende grenzen waar ze zich (vooralsnog) aan houden.

Sommigen willen bijvoorbeeld in het bijzijn van andere swingers alleen als stel seks hebben, maar staan nog niet open voor seksuele handelingen met andere deelnemers. Anderen staan ​​open voor andere handelingen dan penetratie: denk bijvoorbeeld aan kussen, strelen, orale seks en rimmen. En dat zijn op zich al opmerkelijke handelingen om uit te voeren met iemand anders dan je eigen partner.

Maak duidelijke afspraken

Het is dan ook een goed idee voor swingers om voor jullie zelf te beslissen of jullie eerst überhaupt willen deelnemen aan soft swapping voordat jullie overgaan op andere seksuele activiteiten. Jullie moeten daarom van tevoren ook goed beslissen wat jullie eigen grenzen zijn. Deze limieten moeten niet alleen voor jullie als stel kraakhelder zijn, maar ook voor de andere swingers met wie jullie contact hebben.

Over het algemeen wordt aanbevolen dat koppels die nieuw zijn in de swinger-levensstijl, beginnen met een soft swap. Als jullie tijdens het soft swappen merken dat jullie jullie beide comfortabel voelen, dan kan er nagedacht worden over een hard swap. Maar nogmaals: het is toch ook zeker een kwestie van een ​​serieus gesprek en duidelijke afspraken voordat jullie overgaan op welke handeling dan ook.

full swap

Wat is full swap?

De term full swap (of hard swap) wordt door swingers gebruikt voor bijna alle soorten seksuele activiteiten met andere spelers, inclusief penetrerende seks. Of dat betekent dat het bij full swapping helemaal vrij spel is? Nou, niet helemaal. Veel full swap swingers hebben limieten beperkingen over wat ze wel en niet doen in een full swap setting.

Sommige swingers nemen bijvoorbeeld niet deel aan anale seks (met andere koppels) en anderen voelen zich alleen op hun gemak om seks te hebben in dezelfde ruimte als hun partner. Voordat jullie deelnemen aan de swinger-levensstijl, is het ook bij full swapping erg belangrijk om jullie wensen op duidelijke wijze kenbaar te maken. Als je je ongemakkelijk voelt bij het idee dat de ander penetrerende seks heeft met een ander, dan is het swingen misschien toch niet zo’n goed idee. Althans, niet in een setting van full swapping.

De oplossing? Om het in een dergelijk scenario vooral bij soft swapping te houden waarbij wel (bepaalde) seksuele handelingen worden uitgevoerd, maar waarbij nog geen sprake is van penetratie. Pas als jij en je partner meer ervaring hebben met het swingen, kun jullie het (her)overwegen om (weer) over te gaan op een full swap.

Het verschil

Er is een veel voorkomende misvatting onder nieuwe swingers. Ze denken dat soft swapping hetzelfde is als seks met de eigen partner in dezelfde kamer als andere koppels, of dat soft swapping alleen verwijst naar de seksuele handelingen tussen twee of meer vrouwen. Dit is onjuist.

Soft swapping kan een breed scala aan activiteiten omvatten: van kussen, strelen en voor sommige paren zelfs orale seks met één of meer mensen. De meest gebruikte definitie van soft swapping is echter dat er nog geen penetratie plaatsvindt met andere mensen dan de eigen partner. Pas bij penetratie wordt er gesproken over een full swap, oftewel een volledige partnerruil.

In alle gevallen hebben we het wel over een tijdelijke partnerruil, dus alleen op het moment van de bijeenkomst. Geen seksrelaties met anderen dan de partner. En zelfs over de term partnerruil bestaat bij sommige swingers wat onbegrip: het woord ruil zou te ingrijpend en definitief zijn. Daarom gebruiken ze er liever andere woorden voor: begrijpelijk.

stop hart

Alleen de lusten

Hoe dan ook, hoe open-minded jullie ook zijn; er gelden voor de meeste stellen wel bepaalde grenzen die niet gepasseerd mogen worden tijdens de eerste keer seks met anderen. Niet zo gek dus dat er vaak eerst wordt gekozen voor een soft swap, hoe groot het verlangen naar een full swap ook mag zijn bij één of beide partners.

Voor veel stelletjes is het idee dat hun partner zoent, streelt en speelt met een andere man of vrouw op zich al erotisch genoeg. Het idee dat hun partner daadwerkelijk geslachtsgemeenschap heeft met iemand anders is dat in vele gevallen nog niet. Dat is iets waar je dus niet mee moet beginnen. Tast het eerst af om te ontdekken of jullie het echt willen.

Voor welke vorm van swingen jullie ook mogen gaan, het is zaak dat jullie aan alle deelnemers kenbaar maken wat jullie wel of niet willen. Dat hebben we in dit blog inderdaad al een paar keer naar voren laten komen, maar wist je bijvoorbeeld dat er veel stellen zijn voor wie juist het zoenen op de mond te ver gaat, terwijl dat voor andere seksuele handelingen niet het geval is?

Heel gek is dat overigens niet, aangezien een innige zoen inderdaad veel intenser kan zijn dan keiharde penetratie, om het maar zo kort door de bocht te zeggen. Een typisch gevalletje wel de lusten, maar niet de liefde dus. En dat is nou net waar swingen voor bedoeld is.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

9 smoesjes die vrouwen gebruiken als ze geen seks willen

Mannen willen vaker seks dan vrouwen. Daarom zeggen mensen ook wel dat vrouwen een reden n…