Wat is een softboy? 5 tekenen om hem te herkennen

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
8 minuten leestijd

Sinds de komst van Tinder, dating apps en sociale media, lijkt romantiek vaak alleen nog maar te bestaan in romantische films. Hierdoor is de player ook een beetje verleden tijd geworden, maar zul je nu moeten oppassen voor de softboy. Dit type jongen lijkt heel zachtaardig, romantisch en intelligent te zijn, maar is toch ook alleen maar uit op seks.

Maar hoe weet je nu precies of hij een softboy is? Hieronder vertellen we je meer over wat een softboy is, het verschil met de fuckboy en geven we je een aantal tekenen om een softboy snel te kunnen herkennen.

Wat is een softboy?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten wat een softboy voor type is. Volgens de Urban Dictionary wordt een softboy omschreven als een fuckboy, alleen dan zonder de arrogante houding. Dit type man is een stuk emotioneler ingesteld dan zijn voorganger.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Hij heeft ‘echte’ gevoelens voor je, antwoordt vrijwel altijd op je berichten en luistert naar je problemen. Hij lijkt een enorme good guy te zijn, is enorm attent en romantisch, maar dit is alleen maar schijn. Want net zoals de fuckboy is de softboy maar geïnteresseerd in één ding: seks. Een vaste relatie zul je dus ook niet zo snel krijgen met een softboy.

Dit type man blijft maar attent zijn, voldoet aan al je wensen, maar hij kan je ook zomaar weer laten vallen als hij je beu is. Dit gedrag kan extra hard aankomen. Bij een fuckboy had je het waarschijnlijk al verwacht, maar doordat de softboy zo lief en gevoelig lijkt, komt de klap extra hard aan.

Het verschil tussen een softboy en de fuckboy

Het grootste verschil tussen de softboy en de fuckboy is dat een softboy heel slim, sensitief en attent lijkt. Een fuckboy heeft dit gedrag totaal niet; hij gedraagt zich vooral heel arrogant. Een softboy zal luisteren naar je problemen, je doelen en dromen en lijkt een echte goede jongen, waar een fuckboy dit niet eens zal proberen. Toch maakt dit een softboy gevaarlijker dan de standaard fuckboy.

Je verwacht niet dat deze ‘goede’ jongen alleen uit is op seks en je zomaar zal laten vallen, maar dit is toch echt wat er zal gebeuren. Een echte, langdurige relatie zit er met dit type jongen echt niet in.

Hoe weet je of je crush een softboy is?

Natuurlijk wil je wel weten of de jongen met wie je aan het daten bent een échte attente man is, of dat hij stiekem een softboy is. Er zijn een aantal typische uitspraken waaraan je de softboy kunt herkennen. Zo zal hij bijvoorbeeld zeggen dat hij je nooit zal kwetsen en is hij nog nooit zo verliefd geweest op iemand. Gelukkig zijn dit niet de enige signalen waaraan je een softboy kunt herkennen. Hieronder geven we nog 5 tekenen waaraan je kunt merken dat je met dit type jongen aan het daten bent.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

1. Hij is erg alternatief

Een van de eerste signalen waaraan je kunt herkennen of hij een softboy is, is doordat hij een bijzondere, alternatieve smaak heeft. Bijvoorbeeld in films, muziek en boeken. Heel vaak zul je nog nooit van de bands of films hebben gehoord die hij je aanraadt. Het is een zachte jongen, hij zal naar alternatieve indierock bands luisteren in plaats van de standaard top 40 hitjes. Hij zal je ook vaak duidelijk maken hoe origineel zijn smaak wel niet is.

Naast dat hij alternatief is in zijn muzieksmaak en films, zal hij je ook vertellen dat hij in het leven een buitenstaander is. Hij zal zeggen dat hij niet goed tussen normale mensen past en dat hij liever alleen is en nadenkt over het leven. Hij zal proberen te doen alsof hij niet wordt begrepen, waardoor je snel heel veel sympathie voor hem zult gaan voelen.

2. Hij heeft een ‘good guy’ houding

Daarnaast zal de softboy ook heel erg benadrukken wat voor een lieve jongen hij is. Hij zal vrijwel altijd feminist zijn, mee doen aan campagnes tegen milieuvervuiling, vrijwilligerswerk doen en heel gepassioneerd zijn over gelijkheid tussen seksen. Misschien is hij wel enorm filosofisch en praat hij alleen maar over de nieuwste milieudocumentaire op Netflix. Dit zijn allemaal manieren om zichzelf over te laten komen als een goede gast, terwijl hij dit eigenlijk echt niet is.

man liggend

3. Hij heeft een superioriteitsgevoel

Natuurlijk hoeft iemand niet per se een softboy te zijn als hij naar alternatieve muziek luistert en zich inzet voor gelijkheid en het milieu. Een van de dingen die een softboy echter zal hebben, is dat hij zich er beter door voelt dan de rest. Hij zal een enorm superioriteitsgevoel hebben en minachtend doen over mensen die naar ‘normale’ muziek luisteren of zich niet inzetten voor het milieu.

Hij zal ook heel vaak laten weten hoe veel hij wel niet weet en hoe intelligent hij wel niet is. Hij zal vertellen over de vele literaire boeken die hij heeft gelezen en wil elke mogelijkheid gebruiken om zijn intelligentie te laten blijken. Hij zal vaak ook totaal niet geïnteresseerd zijn in jouw meningen over deze onderwerpen.

4. Hij is enorm open over zijn gevoelens

Wie weet heeft hij wel een liefdesbrief geschreven over zijn gevoelens voor je, of heeft hij songteksten geschreven over jou. Je zult gelijk denken dat het enorm attente, lieve jongen is. Natuurlijk is het goed voor mannen (en vrouwen) om open te zijn over hun emoties en erover te communiceren. Het verschil met een softboy is echter dat dit type jongen deze gevoelens gebruikt om naar zijn eigen voordeel te werken. Een softboy zal een stuk emotioneel volwassener lijken, maar dit is voor hem een manier om attent over te komen en ervoor te zorgen dat je enorm verliefd op hem wordt.

5. Hij is ‘nog niet klaar voor een relatie’

De softboy zal op den duur dus zelf besluiten om een eind aan jullie relatie te maken. Wanner hij klaar met je is, zal hij je waarschijnlijk snel laten vallen. De kans is groot dat hij dit doet met een vaag excuus. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld: ‘ik heb tijd voor mezelf nodig’, ‘ik ben nog niet klaar voor een echte relatie’. Hierna zal hij niet meer reageren op je berichten en doorgaan naar zijn volgende slachtoffer.

Een softboy kan dus vrij lastig te spotten zijn, aangezien je totaal niet verwacht dat er achter deze aardige façade een fuckboy schuilt. Het kan daarom handig zijn om een kritische vriendin te hebben die objectief naar de berichten kijkt. Deze zal niet zijn verblind door zijn praatjes en kan je eerlijk laten weten wanneer ze denkt dat je met een softboy te maken hebt.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie