Home Dating Dating in Oekraïne voor een bruid? Dit moet je weten over Oekraïense vrouwen

Dating in Oekraïne voor een bruid? Dit moet je weten over Oekraïense vrouwen

4 minuten leestijd
0
vrouw oost-europees

Het fenomeen dat oosterse vrouwen op zoek zijn naar westerse mannen is iets dat we de laatste jaren steeds vaker zien. Zo zijn er steeds meer gelukkige koppels tussen Nederlandse mannen en vrouwen uit Thailand of China, maar zien we ook dat het geluk een stuk dichterbij wordt gevonden. Wat dacht je bijvoorbeeld van Oekraïne?

En da’s op zich niet eens zo heel gek als je het aan ons vraagt. De vrouwen in Oost-Europa staan namelijk bekend als beeldschoon. De Oekraïense vrouw heeft dan ook een kenmerkend uiterlijk dat bij veel mannen wel in de smaak valt: een mysterieuze blik, mooie jukbeenderen en als het even meezit ook slanke, lange benen.

Bovendien is Oekraïne ook een stuk dichterbij dan andere populaire landen in Azië of Latijns-Amerika. Wat dat betreft geven we de mannen die op zoek zijn naar een vrouw uit Oekraïne dan ook geen ongelijk.

Klaar met de vleeskeuringsapps?

relatieplanet"NIET swipen, MEER diepgang: Relatieplanet is precies dat. Voor mensen met inhoud die een vaste relatie zoeken."

Bekijk de leukste singles
  • ✅ Dating
  • ✅ Relatie
  • ✅ Liefde

De stand van zaken in Oekraïne

Er zijn nogal wat cultuurverschillen tussen Oekraïne en Nederland en dat uit zich ook in een compleet andere verhouding tussen man en vrouw. Oekraïne is een land dat namelijk ver achterloopt op het geëmancipeerde Nederland en dat heeft zo z’n voordelen voor de Nederlandse man. Oekraïense mannen staan nou niet bepaald bekend als hoffelijk. Niet alleen staan de mannen er bekend als bot en nors, ook behandelen ze de vrouwen er slechter dan in Nederland.

Een van de redenen daarvoor is de relatief slechte economische positie waardoor er veel naar de drank wordt gegrepen om dagelijkse problemen te vergeten. Overmatig alcoholgebruik zit natuurlijk al veel meer in de Oekraïense cultuur dan in andere landen, maar alle financiële problemen dikken het alcoholprobleem nog veel meer aan.

Vrouwen hebben het er niet makkelijk

Opvallend is dat mannen in Oekraïne een stuk slechter zijn opgeleid dan vrouwen. Daardoor hebben veel vrouwen geen tot weinig toekomstperspectief met in ieder geval een deel van de mannen dat zich in hun thuisland bevindt. Want de combinatie van natuurlijke norse karakter, overmatig alcoholgebruik, en een slechte opleiding werkt niet echt bevorderend.

Reden voor vrouwen uit Oekraïne om hun geluk elders te beproeven. Een ander opvallend detail is als we de man-vrouw verhouding in het land bekijken: er zijn in Oekraïne namelijk veel meer vrouwen dan mannen. In 2018 was de verhouding 0.86 vs 1, oftewel er zijn veel meer vrouwen dan mannen in Oekraïne en dat maakt het aanbod geschikte mannen dus nog kleiner. Niet zo gek dus dat er buiten de grenzen wordt gezocht naar een goede partner.1

De datingcultuur in Oekraïne

Gelukkig is de interesse van Oekraïense vrouwen in Nederlandse mannen de laatste jaren steeds meer toegenomen en de belangstelling blijkt wederzijds. Dat komt voor een deel uiteraard omdat veel Oekraïense vrouwen voldoen aan het plaatje waar een westerse man naar op zoek is: ze zijn vaak erg mooi om te zien en de vrouwen zijn er nog intelligent ook. Veel van de vrouwen die op zoek zijn naar westerse mannen zijn dan ook goed opgeleid.

Traditioneler dan in Nederland

Dat neemt niet weg dat ze er van nature wel weer traditioneler zijn ingesteld dan in Nederland. Dat is op zich soms een welkome aanvulling, aangezien de gemiddelde Nederlandse vrouw vaak eerst carrière wil maken in plaats van een gezin wil stichten. Nu zal dat voor veel Nederlandse mannen ook het geval zijn, maar als je, om welke reden ook, toch toe bent aan het stichten van een gezin, dan kan het wel eens fijn zich om een traditionele vrouw te ontmoeten. Dat mag je daarom ook verwachten als je date met een vrouw uit Oekraïne.

Vergeet niet dat de man-vrouw verhoudingen er veel ouderwetser zijn dan in Nederland, dus kijk er niet van op dat jij de rekening mag betalen en zij alles in het huishouden doen. Dat is wat kort door de bocht natuurlijk, maar je snapt wat we bedoelen.

Russische vrouwen

Een Oekraïense bruid?

Een stapje verder dan het daten gaat uiteraard het vinden van een huwelijkspartner. Hoewel dat sommige mannen misschien net iets te ver gaat, zul je wel rekening moeten houden met een aantal dingen als je langetermijnplannen hebt met een Oekraïense vrouw. Vergeet bijvoorbeeld niet dat een Oekraïens paspoort niet zo waardevol (lees: geaccepteerd) is als een Nederlands paspoort. Om als Oekraïense is het dan ook niet vanzelfsprekend om te mogen wonen in een EU-land. Dat wordt al een stuk anders als er wordt getrouwd.

Huwelijksbureaus in Oekraïne

Afhankelijk van haar opleiding en achtergrond kan je partner misschien een visum bemachtigen om zo toch langere tijd met elkaar te kunnen doorbrengen. Er zijn, hoe dan ook, steeds meer huwelijksbureaus die zich richten op het faciliteren van huwelijken tussen Nederlandse mannen en Oekraïense vrouwen. Ons advies? Om het eerst toch te houden bij het daten in plaats van een paar stappen vooruit te denken. Leer elkaar eerst goed kennen.

Zoals al vaker in de media is getoond, zijn de huwelijksbureaus lang niet allemaal te vertrouwen. Een voorbeeld daarvan zagen we nog in het Kees van der Spek-programma Oplichters Aangepakt, waarin de programmamaker de bureaus ontmaskert en ontdekt dat het maar een schimmige bruidenmarkt is.2

Relatiebemiddeling in Oekraïne

Over het leren kennen van een Oekraïense vrouw gesproken. Je kan bijvoorbeeld naar Oekraïne reizen om daar een Oekraïense schone te ontmoeten, maar dat is lang niet zo eenvoudig als dat het lijkt. De taal is er namelijk compleet anders (uiteraard), maar ze gebruiken er ook een heel ander alfabet. Dat kan voor een hoop gecompliceerde situaties zorgen (probeer er maar eens een metro te pakken of een menu te bestellen met een ander alfabet) en daarom kiezen meer mensen voor een online ontmoeting.

Online daten met Oekraïense vrouwen

Het ontmoeten van vrouwen uit Oekraïne kan namelijk veel makkelijker online. Bovendien wordt de zoektocht zo ook veel specifieker. De vrouwen zijn gericht op zoek naar een westerse man en veel van hen zullen ook het Engels of een andere taal als Duits beheersen. Het communiceren wordt op deze manier ook veel makkelijker dan het willekeurig aanspreken van een vrouw als je in een stad als Kiev of Odessa zou zijn.

ukraine date

UkraineDate

Een van de websites die steeds vaker wordt gebruikt door Nederlandse mannen is UkraineDate. Het voordeel van deze website is dat het behoort tot het Cupid Media Netwerk, wat één van ‘s werelds meest gebruikte datingnetwerken is. Zo kun je er in ieder geval vanuit gaan dat er een hoop aantal leden zijn die gebruik maken van de website en dat er aan opties dus geen gebrek is.

Bovendien bestaat de website alweer sinds 2007 en dat is qua betrouwbaarheid altijd belangrijk. Op UkraineDate kun je op je eigen tempo op zoek naar een Oekraïense. Zorg je er wel voor dat je een paar Oekraïense woordjes leert die je als leuke openingszin kunt gebruiken?

Bekijken op UkraineDate

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Daten zonder verwachtingen: 10 manieren om het minder teleurstellend te maken

Ben je op zoek naar een leuke partner op een dating app? Dan heb je gemerkt hoe moeizaam h…