Slowly: penvrienden ontmoeten vanaf je smartphone

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
6 minuten leestijd

Als je al die vluchtige en oppervlakkige gesprekken op het gemiddelde social netwerk zat bent, dan is Slowly misschien wat voor jou. Deze app is eigenlijk een digitale versie van wat we vroeger kenden als penvrienden.

Je schrijft ‘brieven’ met elkaar, deelt verhalen en wisselt ervaringen uit. De app is ontwikkeld om betekenisvolle gesprekken te voeren in een tijdperk waarin instant messaging de boventoon voert. Het idee achter de app is mensen over de hele wereld met elkaar te verbinden op een langzamer tempo, maar volgens de mensen van Slowly wel een beter tempo, namelijk brief voor brief.

Een digitale penvriend

Slowly biedt dezelfde ervaring van briefwisselingen met een penvriend in de vorm van een app. Je kunt mensen ontmoeten die dezelfde interesses hebben als jij, brieven schrijven en berichten sturen. Je kunt postzegels verzamelen van over de hele wereld en jouw wereldbeeld vergroten doordat je interessante briefwisselingen hebt met iemand die uit een totaal andere cultuur komt. Je leert bovendien niet alleen nieuwe mensen kennen, maar je je leert ook steeds beter vreemde talen spreken.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Hoe werkt Slowly?

Je schrijft een brief, verzegelt hem, plakt er een postzegel op en stuurt hem weg, net als vroeger. Het charmante van deze app is dat het sturen van een brief tijd kost, net alsof de brief fysiek van het ene adres naar de andere moet reizen. Hoe verder weg je penvriend woont, hoe langer het duurt voordat je brief aankomt. Net als bij een pakketje kun je de brief volgen die naar jou onderweg is.

Een account aanmaken is een fluitje van een cent. Je hoeft alleen een naam of alias te hebben, je sekse en geboortedatum in te vullen en een avatar te kiezen om te kunnen beginnen met schrijven.

Contact leggen op basis van interesses

Nadat je een account hebt aangemaakt begin je met het selecteren van onderwerpen die je interesseren, bijvoorbeeld dansen, tuinieren, astrologie, auto’s of huisdieren. Je kunt dan nog wat andere voorkeuren instellen zoals de taal waarin je brieven wilt schrijven en ontvangen. Je kunt opgeven hoe goed je een bepaalde taal beheerst, zodat de app penvrienden kan zoeken die je kunt begrijpen.

Je kunt daarnaast ook talen of gebieden uitsluiten, of bepaalde leeftijdsgroepen selecteren. De app zoekt dan binnen jouw interesses en de andere voorkeuren die je hebt aangegeven naar beschikbare penvrienden.

Dan hoef je alleen nog te beginnen met schrijven. Als je brief klaar is dan start de app jouw brief random naar mensen die binnen jouw opgegeven voorkeuren vallen zoals een bepaalde regio. En dan is het wachten totdat er een brief wordt teruggestuurd.

slowly screen

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Foto’s delen

Sinds kort is het ook mogelijk om foto’s met je brief mee te sturen. Diverse gebruikers hadden aangegeven dat ze graag wilden delen hoe hun omgeving eruit zag, of als je bijvoorbeeld een fanatieke tuinier bent wil je kunnen laten zien hoe de tuin erbij staat. Maar niet iedereen vindt het prettig om foto’s te ontvangen. Daarom is het aantal foto’s wat je per dag kunt versturen beperkt, en kun je alleen foto’s versturen als degene naar wie je ze stuurt heeft aangegeven dat hij of zij foto’s wilt ontvangen van jou.

Wat kost het?

Slowly is helemaal gratis te downloaden en te gebruiken. En het mooie is dat je ook niet wordt lastig gevallen door een stroom van advertenties. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android-apparaten.

App StoreGoogle Play

Voor wie is Slowly bedoeld?

Slowly wil mensen verbinden op onderwerpen die ze onderling met elkaar gemeen hebben zodat er langdurige wereldwijde vriendschappen kunnen ontstaan. De app is bedoeld om een tegengewicht te bieden aan de vluchtigheid van de meeste snelle social networking platforms. Omdat er zoveel meer tijd overheen gaat voordat je een brief ontvangt, moet je nadenken over wat je op wilt schrijven.

Je kunt net als met een echte brief niets meer veranderen nadat je de brief hebt verstuurd. Daardoor verandert de aard van de correspondentie en worden de gesprekken betekenisvoller. Slowly is in opzet vergelijkbaar met Pen Pals, een andere penvrienden-app.

slowly

Een leuke sfeer en veilige omgeving

Als je begint met Slowly krijg je de standaard Slowly postzegel en een paar postzegels die te maken hebben met je woonplaats of je geboortedatum. Hoe meer contacten je legt met mensen die ergens anders wonen, hoe meer postzegels je kunt verzamelen. Je krijgt ook bijzondere postzegels tijdens feestdagen, en als je bepaalde achievements hebt bereikt. Zo kun je dus een enorme collectie postzegels krijgen door veel brieven uit te wisselen.

De reviews zijn het erover eens dat Slowly een hele veilige en vriendelijke sociale omgeving is. Je komt bijna geen rotte appels tegen, en mocht dat toch gebeuren kun je deze personen eenvoudig en met een druk op de knop blokkeren en rapporteren.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie