Home Nieuws Wat single 50-plussers het meest missen tijdens de pandemie

Wat single 50-plussers het meest missen tijdens de pandemie

1 minuten leestijd
0
ourtime video

Terwijl het aantal slachtoffers van de coronapandemie blijft toenemen, is één ding duidelijk: 50-plussers lopen het grootste risico – waar ze ook wonen ter wereld. Hoewel een deel van hen al gevaccineerd is, worden we elke dag geconfronteerd met cijfers die bewijzen dat er nog een lange weg te gaan is. Dankzij de bezoekersbeperkingen, social distancing en de algehele lockdown is het een moeizaam jaar geweest voor de 50-plussers. Hoe zij de pandemie hebben ervaren?

Datingapp Ourtime heeft onderzoek gedaan onder 753 Nederlandse 50-plussers om de impact te meten onder deze groep alleenstaanden. Daaruit blijkt dat de pandemie heeft virtuele daten een aanzienlijke boost heeft gegeven. Van de vijftigplussers 45% is het erover eens dat virtueel daten – op dit moment – de beste manier is om nieuwe mensen te leren kennen. En dat niet alleen: een derde van de single 50-plussers zegt vaker online in te loggen op de datingapp dan vóór de pandemie.

Eigenlijk is dat helemaal niet zo vreemd, omdat 50-plussers zich waarschijnlijk het meest hebben geïsoleerd van de wereld in deze periode. Maar doordat ze dit doen, hebben ze waarschijnlijk ook meer behoefte aan contact met anderen. Uit het onderzoek komt dan ook naar voren dat de vijftigplussers veel zijn gaan missen, zoals:

  • het ontmoeten van andere mensen (65%)
  • het uitgaansleven (waar we andere mensen ontmoeten) (59%)
  • het fysiek contact met anderen (zoenen, aanraken) (57%)
  • culturele activiteiten, zoals musea en dans (44%)
  • het hebben van seks (29%)

Hoewel de verleiding om eropuit te gaan enorm groot is, blijven de 50-plussers trouw aan de maatregelen. Maar liefst 80% van de ondervraagden zegt zich netjes aan de coronaregels te houden – onder andere door thuis te blijven. Daten de vijftigplussers dan helemaal niet tijdens de lockdown-periode? Jawel, maar wel op een veilige manier.

Mocht het tot een persoonlijke ontmoeting komen, dan kiest de vijftigplusser voor een coronaproof date. Dat wil zeggen, een wandeling in het park (32%), een afspraakje thuis op gepaste afstand (26%), of samen een koffie ‘to go’ halen (9%). Maar toch lijken niet alle vijftigplussers dat te vertrouwen, want de helft van de ondervraagden geeft aan geen echte date te hebben gehad tijdens de pandemie.

Te oud om te...

... daten? Niemand is daar te oud voor. Iedereen wil genieten en het liefst samen met iemand anders, ongeacht de leeftijd. Apps als Tinder zijn misschien niet zo slim om te gebruiken, maar wat als er een app zou zijn voor de wat oudere singles? Het goede nieuws is dat 50plusmatch precies dat doel heeft: singles boven de 50 met dezelfde interesses aan elkaar koppelen. Nieuwsgierig hoe ze dat doen?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Onderzoek: ‘Tweederde van relaties begint als vriendschap’

Dat er meerdere wegen naar Rome leiden, weet iedereen. En dat er meerdere wegen naar een r…