Home Dating 10 tekenen dat je te lang vrijgezel bent

10 tekenen dat je te lang vrijgezel bent

4 minuten leestijd
0
tijd single

Er is niets om je voor te schamen als je single bent. Het is namelijk heerlijk om single door het leven te gaan. Je kunt volledig je eigen plan trekken en je hoeft met niemand rekening te houden. Natuurlijk heb je momenten dat je verlangt naar iemand om je dag mee te delen en soms kun je je erg eenzaam voelen. Maar over het algemeen ben je erg gelukkig.

Je weet dat je gevoel van eigenwaarde niet bepaald wordt door je relatiestatus. Je geluk is niet afhankelijk van een ander persoon en dat geeft je een fijn en onafhankelijk gevoel.

10 tekenen dat je te lang single bent

Heb je al een lange tijd geen relatie meer gehad? Dan zijn er een aantal gevoelens die je gewoon niet meer kunt onderdrukken. We vertellen je wat de 10 tekenen zijn waaraan je kunt merken dat je te lang vrijgezel bent.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

1. Je fantaseert niet meer over the one

Vroeger dacht je iedere dag wel over hoe het zou zijn om je soulmate te ontmoeten. Toen fantaseerde je over dat moment of over hoe hij of haar er uit zou zijn en kreeg je spontaan vlinders in je buik. Tegenwoordig komen die gedachten niet eens meer bij je op.

2. Je steekt geen moeite meer in je uiterlijk

Vroeger deed je erg je best om er zo goed mogelijk uit te zien. Voordat je ging stappen, naar een feestje of naar een date ging, stopte je veel werk en moeite in je uiterlijk. Je trok je favoriete outfit aan, deed je haar, deed je een lekker geurtje op en eventueel je make-up. Tegenwoordig doe je echt geen moeite meer. Je stapt uit bed en zo stap je ook de deur uit. Je grootste prioriteit? Dat je comfortabel bent.

3. Je hebt geen zin om je vrienden te horen zeuren over hun liefdesleven

Je vrienden blijven maar zeuren en klagen over hun liefdesleven. Je bent het zat om iedere keer weer te horen over mislukte relaties en vervelende partners. Je merkt dat je het steeds minder boeit, maar ook dat het moeilijker voor je wordt om je in te leven in hun situatie. Het is namelijk lastig om mee te praten of anderen te adviseren als je jezelf niet in met hun situatie kan identificeren.

4. Je familie en vrienden vragen je niet meer of je momenteel iemand hebt

Vroeger vroegen je oom en tante altijd of je met iemand aan het daten was of al een leuke partner had ontmoet. Tegenwoordig zijn ze maar gestopt om dit te vragen, ze weten het antwoord namelijk toch al. Jij bent daar maar al te blij mee, want je bent het zat om iedere keer hetzelfde antwoord te moeten geven aan iedereen.

5. Je denkt dat het een tijdverspilling is om iemand anders te ontmoeten

Je hebt te veel mislukte dates doorstaan, waardoor je niet meer enthousiast wordt van het idee om weer te gaan daten of een nieuw iemand te ontmoeten. Je weet bijna zeker dat het ook niet gaat lukken met deze persoon en daarom heb je geen zin meer om je tijd verder te verspillen.

6. Je walgt van stelletjes die klef zijn

Iedere keer als je een stelletje hand in hand ziet lopen of straat, walg je ervan. Als je een stelletje verliefd in elkaars armen in het park ziet liggen, moet je bijna kokhalzen. Je moet helemaal niks meer hebben van al dat overdreven kleffe gedoe. Het idee dat jij dit ook met je toekomstige partner moet gaan doen, maakt je niet bepaald enthousiast.

7. Je hebt totaal geen zin om je bed met iemand te gaan delen

Je bed is je persoonlijk ruimte. Het is de plek waar je heerlijk tot rust komt na een lange dag werken of studeren. Deze ruimte deel je alleen met je telefoon of hoogstens een gezellig huisdier. Je moet er niet aan denken om deze plek met een ander persoon te gaan delen. Frustrerend ‘s nachts een deken met iemand delen, het gesnurk van een ander aanhoren en niet volledig het bed in beslag kunnen nemen. Mocht je een relatie krijgen, dan zijn dit allemaal helse dingen waarmee je te maken zal krijgen.

8. Je wordt enthousiast van het idee om weer naar huis te gaan op je eerste date

Je hebt een enorme hekel gekregen aan eerste dates. Het is vaak ongemakkelijk en het gesprek is vaak geforceerd en onnatuurlijk. Vanaf het moment dat je arriveert, kijk je alweer uit naar het moment dat je naar huis kunt gaan. Tijdens je date heb je meer zin om in je eentje Netflix in bed te kijken.

De eerste dates voelen als een grote tijdverspilling en je kunt je wel leukere dingen voorstellen dan geforceerd een gesprek te onderhouden met iemand die je nauwelijks kent.

9. Je houdt niet langer bij wie van je vrienden zich gaat verloven of trouwen

Vroeger werd je altijd erg enthousiast als je vrienden mijlpalen in hun relatie bereikten, zoals een verloving of bruiloft. Je was altijd erg blij voor hen en de gedachte dat je dit zelf ook ooit ging meemaken, maakte je enthousiast. Maar nu houd je het niet eens meer bij. Sterker nog: je geeft helemaal niets meer om al dit romantische gedoe.

10. Je bent gewend geraakt aan een leven zonder compromissen sluiten

Je weet dat het aangaan van een relatie betekent dat je compromissen en opofferingen moet maken. Door al een lange tijd zonder een partner door het leven te gaan, ben je eraan gewend geraakt om egoïstisch te zijn. Als je single bent hoef je namelijk alleen maar aan je eigen welzijn te denken.

Je hoeft nergens rekening mee te houden. Niet met je partners dagelijkse schema, maar ook niet met zijn of haar gevoelens, heerlijk. En daarom weet je niet of je deze levensstijl snel zal opgeven voor een ander.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Eerste date tips? De ultieme gids met adviezen

De eerste date: we kunnen er een boek over schrijven. Maar gelukkig hoef je niet naar Bol.…