18 vervelende gewoontes van stellen waar anderen zich aan ergeren

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
7 minuten leestijd

We snappen het allemaal. Onderdeel zijn van een gelukkig koppel is waar de meeste mensen naar streven. Netflix bingen, uit eten, het huishouden en seks; het is allemaal net wat (of heel veel) beter als je het niet alleen hoeft te doen. Wat we niet begrijpen is de manier waarop sommige stellen zich gedragen. Want soms is het gewoon een beetje too much.

Vervelende gewoontes van stellen

Wat sommige stellen in het openbaar doen, kan eigenlijk het daglicht niet verdragen. “Zoek een kamer,” denken we dan. Het is niet gepast. Het is niet schattig. En het is ook niet “normaal”. Het is vervelend. Dit zijn 18 vervelende gewoontes van stellen die singles en andere stellen haten.

1. Tongen in het openbaar

Hand in hand lopen, een kus op de wang en tegen elkaar aankruipen; niemand heeft daar een probleem mee. Maar zichtbaar speeksel uitwisselen gaat toch echt te ver.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

2. Samen hun outfits afstemmen

Wees niet het ANWB-stelletje. Dezelfde windjas dragen en misschien zelfs deze ritsbroek is misschien leuk voor fietsen op de Veluwe, maar houd het daar ook bij. Er is zelfs een Instagram-pagina met voorbeelden van deze vreemde gewoonte onder stelletjes.

3. Alleen maar op de telefoon zitten

Stelletjes die het zo leuk kunnen hebben, als ze elkaar maar gewoon wat aandacht zouden geven. We kennen ze allemaal: van die stelletjes in een restaurant die betoverd zijn door hun telefoons en elkaar helemaal geen aandacht geven.

10. Vroeg vertrekken

“Een gezellig avondje uit,” dacht je nog. Maar de plannen gaan niet helemaal zoals je had gehoopt. Want dit onderdeel van een koppel waarmee je had afgesproken, kijkt de hele tijd naar de klok. Er lijkt iets aan de hand te zijn… en plotseling kondigen ze aan: “Hé, ik moet nu weg. Veel plezier nog!”

4. Elkaar toestemming vragen voordat ze iets simpels doen

Dat je elkaar om “toestemming” vraagt als je op reis wilt met vrienden, is nog niet eens zo vreemd. Maar elke keer als je iets wilt doen? Dat is toch echt een vervelende gewoonte waar anderen zich aan ergeren.

5. Alleen met elkaar rondhangen

Opeens is niemand interessant genoeg om een gesprek mee te hebben. Het enige gesprek is tussen hen twee; iedereen is gedegradeerd tot een lagere prioriteit.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

6. Te veel ‘wij’ in plaats van ‘ik’ gebruiken

Soms lijkt het erop alsof mensen hun identiteit opgeven voor de relatie. Ze hebben het niet meer over ‘ik’, maar altijd over ‘wij’. En dat is vooral een vervelende gewoonte als je dat doet wanneer je partner niet in de buurt is.

nope fout

7. Openlijk met elkaar flirten op sociale media

Een hartje hier, kusje daar; wow, jullie zijn helemaal verliefd. Maar moet de rest van de sociale wereld daar 10 keer per dag mee geconfronteerd worden?

8. Zichzelf vergelijken met beroemde stellen

“We zijn net Bonnie en Clyde,” yeah right. Stellen die zichzelf als koppel vergelijken met bekende koppels? En dat voortdurende als bijnaam gebruiken? Dat vinden de meeste mensen een nare gewoonte.

9. Elke keer het gesprek sturen zodat het over hen gaat

Er zijn van die stellen die zo blij zijn met hun relatie, dat ze iedereen hun ‘verhaal’ willen vertellen. Zelfs als je het al tientallen keren hebt gehoord. Het ‘hoe we elkaar hebben ontmoet’-verhaal is hun favoriete verhaal om opnieuw te vertellen.

10. Alleen nog maar koosnaampjes gebruiken

Omdat koosnaampjes voor mannen en vrouwen nu eenmaal populair zijn, gaan sommige stellen elkaar alleen nog maar bij die naam noemen. Zelfs tegen anderen. ‘Binkie’, ‘Hulk’ en ‘Tarzan’ worden synoniem voor de naam van de echte persoon.

11. Gezamenlijke social media-accounts

Ja PeterenMarie Visser, we hebben het over jullie. Hoewel jullie volgens onderzoek langer bij elkaar zouden kunnen blijven, is het voor jullie vrienden best vervelend dat we niet weten wie er nu weer achter de knoppen zit. En please, reageer niet op elkaar als je zo nodig een gezamenlijke account wilt.

12. Voortdurend praten over hun ‘geweldige’ seksleven

Van de standjes die je nog niet kende, de seksuele handelingen die favoriet zijn, allemaal details die je niet wilde weten. Als stelletjes continu pochen over hun ‘geweldige’ seksleven, dan gaat het mensen al snel irriteren. Vooral degene die wel een beter seksleven zouden willen hebben.

geheime relatie

13. Geheimen van vrienden doorvertellen

Een geheim is een geheim. Als je dat verteld wordt, dan moet het geheim blijven. Je hebt geen vrijbrief om het tegen je partner te zeggen als je in een relatie zit. Maar toch is dat wel een hinderlijke gewoonte van veel stellen.

14. Elkaar eten voeren

Denken ze nu echt dat het cute is om elkaar eten te voeren? De reactie die het oproept bij singles is heel anders: yuk, bah, iew. Voor hen is elkaar eten voeren een vervelende gewoonte.

15. Nooit verschijnen zonder je partner

Er zijn van die stellen die wederzijds aanhankelijk zijn; ze verlaten nooit elkaars zijde. Een avondje met vrienden? Reken maar op vrienden +1.

16. Vriendschappen uit het oog verliezen door de relatie

We kennen ze allemaal; vriend(inn)en die een relatie krijgen en vervolgens nooit meer iets van zich laten horen. Not cool. En dat is gedeeltelijk de reden waarom we gedurende ons leven vrienden kwijtraken.

17. Ruzie hebben in het bijzijn van anderen

Het is een van de meest bezwarende gewoontes van stellen: ruzie met elkaar in het bijzijn van anderen. Voor iedereen in de ruimte is het een akelige situatie.

18. Inside jokes vertellen die niemand begrijpt

Leuke grapjes die alleen zij begrijpen. En een lol dat ze erom hebben, maar ze kunnen niet vertellen waarom ze lachen – omdat het hun inside joke is. Vervelend, heel vervelend.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie