Home Nieuws 10 populairste erotische dromen van mannen en vrouwen

10 populairste erotische dromen van mannen en vrouwen

2 minuten leestijd
0
seksdromen

We zijn allemaal weleens wakker verward geworden en nog een beetje opgewonden over wat er nu net is gebeurd. Terwijl je beduusd naar het plafond staart, komen de beelden binnen van stomende seksscènes waarin jijzelf de hoofdrol speelt. Alleen ben je er toch vrij zeker van dat jij je bed níet hebt verlaten. En ook ben je ervan overtuigd dat het geen slaapwandelen was: het was… een seksdroom.

Erotische dromen zijn een normaal onderdeel van ons slapende leven. In feite is het dus een fenomeen dat we allemaal weleens meemaken. Sommigen misschien wat meer dan anderen. En zoals je misschien zelf al hebt ervaren, kunnen seksdromen aardig extravagant en losbandig gedrag vertonen. Dat het nogal rare situaties kunnen zijn, met mensen die je helemaal niet wilt zien in je dromen, bewijst nieuw onderzoek uit Schotland.

De Britse affaire datingsite IllicitEncounters ondervraag 1.000 mannen en 1.000 vrouwen om erachter te komen welke erotische dromen het meest voorkomen. Mannen dromen het liefst over een erotisch onderonsje met een ex, vrouwen over een vriend of vriendin.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Bekijk hoe het werkt

Mannen

Het is relatief veilig om te zeggen dat alle mannen weleens een erotische droom hebben gehad. Voor velen begint hun seksuele leven immers bij een natte droom. Maar waar ze precies over dromen in de nachtelijke uren, dat loopt nogal uiteen.

De erotische droom die favoriet is bij mannen, is de herbeleving van seks met een ex – 92% van de mannen heeft deze droom gehad, vergeleken met 54% van de vrouwen. In de mannelijke seksdromen gaat het daarnaast vaak over seks-sessies waarin het helemaal verkeerd gaat – 76% van de mannen heeft deze droom gehad. En op de derde plek staat een erotische droom die met anderen wordt gedeeld – 72% van de mannen droomt over een orgie.

Top 10 mannen
 1. Seks met ex
 2. Dromen waarin seks verkeerd gaat
 3. Groepsseks
 4. Seks met een bekend persoon
 5. Seks op openbare plekken
 6. Dromen over partner die vreemdgaat
 7. Seks met BDSM
 8. Seks met een collega
 9. Seks met een vriend(in)
 10. Seks met een onbekende

Vrouwen

Wat het onderzoek nog meer duidelijk maakt, is dat vrouwen hele andere seksdromen hebben dan mannen. Zo dromen vrouwen nauwelijks over BDSM-seks en ook niet over seks in het openbaar, waar mannen wel over dromen. In plaats daarvan gaan de erotische dromen vaker over seks met een vriend of vriendin, een collega of een vreemde.

Iets minder dan driekwart van de ondervraagde vrouwen zegt te hebben gedroomd over een vriend(in), terwijl 68% al slapend erover fantaseerde om seks te hebben met een collega. 62% van de ondervraagde vrouwen zegt verder dat ze hebben gedroomd over seks met een vreemde. Slechts 58% heeft erotische dromen waarin de huidige partner voorkomt.

Top 10 vrouwen
 1. Seks met een vriend(in)
 2. Seks met een collega
 3. Seks met een onbekende
 4. Seks met huidige partner
 5. Dromen over partner die vreemdgaat
 6. Seks met een ex
 7. Seks met een bekend persoon
 8. Seks met de baas
 9. Groepsseks
 10. Seks met iemand die je haat

Erotische dromen bleken behoorlijk populair te zijn bij de ondervraagden. Maar liefst 93% van hen zegt dat ze regelmatig een seksdroom hebben. Meer dan een kwart van de mensen zegt zelfs dat ze om de paar dagen een erotische droom hebben. Hoeveel mensen nooit een erotische droom hebben? Slechts 12%.

Hoe vaak heb je een erotische droom?
 • Om de paar dagen – 26%
 • Eén keer per week – 16%
 • Eens in de twee weken – 12%
 • Eén keer per maand – 14%
 • Een paar keer per jaar – 20%
 • Nooit – 12%

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

OkCupid voegt Nederlands toe als voorkeurstaal

Liefde kent geen grenzen. Maar het helpt wel als je een datingapp in je eigen taal kunt ge…