14 signalen dat hij je beu is (maar nog niet uitmaakt)

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
10 minuten leestijd

Relaties kunnen je leven verrijken. Maar ze kunnen ook je leven verpesten. Ze kunnen zowel het mooiste deel van je leven zijn als het slechtste deel. Ze kunnen je bevrijden uit een miserabel vrijgezellenbestaan, maar ze kunnen je ook opsluiten in een persoonlijke gevangenis.

Het probleem van sommige relaties is dat ze een ‘verplichting’ worden, terwijl het beter zou zijn om de relatie te verbreken. Dat is bijvoorbeeld het geval als een relatie jaren geleden al door beide partners is opgegeven, maar nog nooit is verbroken. Ze kiezen voor het comfort van wat ze kennen om de mogelijke gevolgen van een breuk en het onbekende te mijden.

De angst voor het onbekende weerhoudt veel mannen ervan om de relatie uit te maken. Uit angst voor haar reactie, uit angst voor een slechtere reputatie, uit angst voor het eenzaamheidsgevoel: wat zijn exacte angst ook is, doet er niet toe. Wat er wel toe doet is dat hij in een relatie blijft waarin hij niet meer hoort te zitten. Als je denkt dat dit weleens van toepassing zou kunnen zijn op je man of vriend, dan zijn er een aantal tekenen waaraan je dit kunt merken.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

14 signalen dat hij je beu is

Krijg je de indruk dat hij je beu is, maar dat hij de knoop niet door durft te hakken? Als je niet precies de vinger op de zere plek kunt leggen, kijk dan goed of je een van de volgende tekenen in je relatie kunt ontdekken. Deze kunnen er namelijk op duiden dat hij je beu is, maar de relatie nog niet durft of kan verbreken.

1. Hij communiceert niet meer

Een eerste signaal dat duidelijk aangeeft dat hij genoeg van je heeft, is dat hij nog nauwelijks communiceert. Hij vertelt niets meer over zijn dag, over wat hij heeft meegemaakt en wat hem bezighoudt. Als het erop aankomt, moet je zowat antwoord uit hem trekken. Dit is bijvoorbeeld het geval als hij niet meer met je wil praten, alleen nog maar korte antwoorden geeft en eigenlijk gewoon met rust gelaten wil worden.

2. Hij gaat discussies uit de weg

Heb je het idee dat je partner plotseling het gevecht niet meer aangaat? Omdat hij simpelweg geen behoefte meer heeft om de discussie met je aan te gaan? Dan kan dat ook een duidelijk teken zijn dat hij geen zin meer heeft in de relatie. Hij wil er geen tijd en energie meer insteken. En door jou gelijk te geven, is hij het snelst van z’n probleem af.

3. Je moet op eieren lopen in zijn nabijheid

Krijg jij zelf het gevoel dat je steeds op eieren moet lopen in zijn nabijheid en dat je moet oppassen met wat je zegt? Alleen maar om geen irritatie of woede bij hem op te roepen? Dan weet je in ieder geval dat er iets niet in orde is. Natuurlijk kan dit een keer voorkomen als iemand chagrijnig is. Maar als dit een terugkerend patroon is bij een partner die zich aan jou en je opmerkingen stoort, dan is dat een teken dat hij je beu is.

4. Hij zoekt ruzie (om niets)

Een punt dat hier ook mee te maken heeft, is dat je partner steeds ruzie met je probeert te maken. Niet alleen om belangrijke dingen, maar ook om onbenullige dingen waarover ruzie maken eigenlijk niet eens de moeite waard is. Als dit het geval is, dan is hij mogelijk al begonnen met afscheid nemen. Want als hij dit doet, dan is het aannemelijk dat dit zijn manier is om uiteindelijk – na veel gekibbel – de relatie te verbreken.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

5. Hij lacht niet meer om je grapjes

Eerder lachte hij al vóórdat je een grapje maakt. Nu niet meer. Hij lacht helemaal niet meer om je grapjes. Daar waar jullie misschien eerst samen veel lol hadden, hetzelfde gevoel voor humor deelden en om van alles konden lachen, is dat er nu niet meer bij.

6. De fysieke intimiteit is drastisch gedaald

Fysiek intimiteit is een van de dingen waaraan je kunt merken dat een man geen interesse meer heeft. Dit kan zowel betekenen dat je minder intiem met elkaar bent of dat seks zelfs helemaal niet meer op het programma staat. Vooral als je dit combineert met de andere signalen, kan dit een teken zijn dat je vriend of man je zat is.

7. Jullie maken geen plannen meer voor de toekomst

Maakten jullie in het verleden plannen voor de (nabije) toekomst, maar is dat nu helemaal verdwenen? Dan kan dit er ook op duiden dat hij je beu is. Het kan zelfs betekenen dat een relatiebreuk aanstaande is. Het is eigenlijk heel simpel: als jullie geen plannen meer voor de toekomst maken, zal de relatie ook geen toekomst meer hebben.

8. Hij brengt meer tijd met anderen door

Onderneemt je partner vaker dingen met vrienden en word jij daar niet (meer) bij betrokken? Dan duidt dit er ook op dat hij je niet in zijn nabijheid wil hebben. Het is een voorteken dat hij alleen verder wil, zonder jou. Hij is alleen nog niet zover om het jou te vertellen.

9. Vrienden en familie merken op dat er iets niet in de haak is

Alles wat er tussen jou en je partner gebeurt, valt ook op bij anderen. Het kan ertoe leiden dat je vrienden of familie merken dat het niet goed gaat tussen jullie. Wanneer zij dit zien en vertellen dat je partner zich losmaakt van de relatie, dan weet je dat het overduidelijk is. Want als jij het niet alleen vermoedt maar anderen het ook denken, dan is hij je waarschijnlijk liever kwijt dan rijk.

10. Hij vergeet belangrijke data en gelegenheden

Heb je een leuk jubileum in het vooruitzicht, bijvoorbeeld omdat jullie vijf of tien jaar samen zijn? Hij vergeet het. Je bent bijna jarig, maar hij koopt pas op het allerlaatste moment een cadeau. Of hij vergeet het vieren van de mijlpaal dat jullie elkaar weer een jaar langer kennen. Vanzelfsprekend is het geen goed teken als hij deze gelegenheden vergeet. Dan kan dit erop duiden de relatie geen lang leven meer zal kennen.

11. Hij voelt zich ongelukkig in de relatie

Is je man de laatste tijd niet blij met hoe het gaat en is hij duidelijk niet gelukkig met zijn leven? Dan is dat een duidelijk teken dat hij geen voldoening meer uit de relatie haalt. Misschien zou hij het liefst de relatie wel willen verbreken. Vraag het hem: “Ben je ongelukkig?” Hopelijk krijg je een eerlijk antwoord zodat je samen kunt proberen om een goede oplossing te vinden. Liefde betekent soms ook afscheid nemen.

12. Hij voelt zich verplicht om bij je te blijven

Sommige mannen vinden het moeilijk om zelf een relatie te beëindigen. Ze willen hun partner geen pijn doen, niet alleen achterlaten met de kinderen, beloftes nakomen en noem het maar op. Daardoor kunnen ze zich verplicht voelen om bij hun partner te blijven. Als je dit vermoedt, vraag er dan naar. Niemand zou zich verplicht moeten voelen om in een relatie te blijven.

13. Het komt alleen nog van jouw kant

Krijg je de indruk dat alles van jouw kant komt in jullie relatie? Dat het meer eenrichtingsverkeer is geworden? Een zogenoemde eenzijdige relatie? Als alles van jou komt en je partner het nalaat om iets van initiatief te tonen, dan is het een teken dat hij zich niet meer wil inzetten voor de relatie.

14. Jij hebt er zelf ook genoeg van

Is het nu zo dat niet alleen hij maar ook jij weinig plezier meer beleeft aan de relatie? Merk je dat deze eigenlijk in een vervelende sleur is beland? Dan is er eigenlijk maar één ding dat je moet doen: erover praten. Als uit elkaar gaan het beste is, dan is dat de enige keuze (hoe moeilijk dat ook is) die je moet overwegen.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie