Home Dating 9 dingen die je over jezelf leert als je langdurig vrijgezel bent

9 dingen die je over jezelf leert als je langdurig vrijgezel bent

4 minuten leestijd
0
tijd single

De één kiest ervoor, de ander ligt niet zo in de markt, en er is ook nog de groep van mensen bij wie er niet echt een logische verklaring voor is waarom ze zo lang vrijgezel zijn. Feit blijft wel dat het vrijgezellenbestaan je bijna net zoveel nieuwe inzichten oplevert als wanneer je je leven met iemand deelt.

Dat is vooral het geval als je al wel relaties hebt gehad en weet hoe groot het contrast is tussen het hebben van een relatie, het wegvallen daarvan, en alles wat erbij hoort. In het artikel van vandaag gaan we het hebben over 9 dingen die je over jezelf leert als je langdurig vrijgezel bent. En daar zitten zowel goede als minder goede dingen bij.

Wat langdurig single zijn met je doet

Je leert jezelf kennen als je er alleen voor staat; het is een bekende uitspraak die vooral heel goed opgaat voor langdurige vrijgezellen. Want je moet jezelf zien te redden. Nu kan het zijn dat je nog bij je ouders woont of samen met je vrienden een huis deelt, maar voor het gemak gaan we maar even van de meest ‘dramatische’ situatie uit: jij leeft een eenzaam bestaan.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Daarmee proberen we het er niet nogmaals mee in te wrijven, maar gaan we enkel en alleen in op de meest letterlijke zin van het woord eenzaam: je bent alleen en hebt geen partner. Of dat nu een bewuste keuze is of niet, je leert er in ieder geval een hoop van. Wat het met je doet, hangt dan ook met name af van de mate waarop jij tevreden bent met je vrijgezellenstatus.

Sta je te springen om iemand te leren kennen, omdat je al veel te lang single bent? Dan knaagt het voortdurend aan je. Maar biedt het vrijgezellenleven je juist alle tevredenheid, flexibiliteit en vrijheid waar je naar op zoek was? Dan wil je single blijven, waarschijnlijk zo lang mogelijk.

9 dingen die je over jezelf leert

Er zijn in ieder geval een hoop dingen die je over jezelf leert als je als vrijgezel door het leven gaat. Daarvan hebben we de 9 belangrijkste punten hieronder voor je opgesomd. Het vrijgezellenleven is namelijk een hele ontdekkingstocht op zich:

1. Je ontdekt hoeveel dingen je zelfstandig kan

Je hebt geen keuze. Je staat er alleen voor en moet dus dingen doen zonder de hulp van iemand anders. Dat is echter niet altijd een slechte zaak. Wanneer je gedwongen wordt om dingen alleen te doen, begin je echt te leren hoeveel je zelf kunt doen. Je zult versteld staan ​​van je eigen vermogen.

2. Je ontdekt hoe belangrijk het voor jou is om je doelen na te streven

Je hebt zoveel extra tijd om handen als je single bent. Je hoeft geen tijd te besteden aan je partner of je relatie, omdat deze er simpelweg niet zijn. En dus met al die extra tijd, wil je jezelf productief houden. Als je het slim aanpakt, steek je al die tijd in het nastreven van je doelen. We zijn allemaal productiever als er weinig afleiding is, en een partner is – hoe je het wendt of keert – ook een vorm van afleiding.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

3. Je ontdekt hoe walgelijk je eigenlijk bent (sorry)

We proberen je alleen maar te motiveren. Wat ons punt is? Dat mensen in relaties vaak weleens ‘betere dagen hebben gehad’ als ze zichzelf in de spiegel bekijken. We zien het namelijk wel vaker dat mensen de touwtjes laten vieren als ze een partner hebben gevonden. Sportschool? Kan wel 2 keer in de week in plaats van 4 keer, of helemaal niet meer, de kapper zie je ook een stuk minder en samen snacken voor de televisie is nou eenmaal gezellig.

Als je langdurig vrijgezel bent, komt er een punt waarop je jezelf aankijkt in de spiegel en tot het besef komt dat je weer aan jezelf moet werken. En dat doe je veel sneller als je alleen bent. Terug de sportschool in, terug naar de kapper, enfin, je doet beter je best om goed voor de dag te komen.

4. Je ontdekt tot wat voor soort mensen je je echt aangetrokken voelt

Als je lange tijd geen relatie hebt gehad, profiteer je in het meest gunstige geval van alle voordelen die je als vrijgezel hebt. Je bent actief op datingapps en je ontmoet zoveel verschillende soorten mensen. Sommige ontmoetingen zul je leuk vinden, andere niet. En in dat proces om zoveel verschillende soorten mensen te leren kennen, krijg je ook de kans om jezelf ook echt te leren kennen; en waar je echt naar op zoek bent in potentiële partners.

5. Je ontdekt wat je echt wilt van het leven

Als je alleen bent, krijg je de ultieme kans om je echt toe te wijden aan je zelfontdekking. Je zult gedwongen worden om na te denken over wat je van je leven wilt en wat voor soort erfenis je wilt achterlaten. Je zult ongelooflijk gefocust raken op het ontdekken van het leven.

6. Je ontdekt je standpunt over gezinsplanning en ouderschap

Als je single bent, en geen relatie of partner hebt om over na te denken, begin je na te denken over andere aspecten van het leven. Over je carrière en je hobby’s bijvoorbeeld en het is ook niet ondenkbaar dat je nadenkt over hoe je toekomstige gezin er eventueel uit zal zien. Hoe meer je daarover nadenkt, hoe meer je te weten komt over wat je zoekt als het gaat om het stichten van een eigen gezin op de lange termijn.

7. Je ontdekt hoe tolerant je kunt zijn voor giftige mensen

Als je al heel lang vrijgezel bent, kun je beter leren omgaan met giftige mensen, oftewel mensen die een negatieve invloed hebben. Daarbij zijn er in principe twee opties: of je raakt er zo immuun voor dat je je niet langer door hun negativiteit laat beïnvloeden. Of je wordt gewoon een betere beoordelaar van negatieve mensen en distantieert je bewust van ze.

8. Je ontdekt wat je echt zoekt in de slaapkamer

Als je geen toegewijde relatie met iemand hebt, krijg je de kans om vrijuit te experimenteren. Je krijgt de kans om losse contacten aan te gaan met verschillende soorten mensen. En hoe meer je jezelf blootstelt aan verschillende soorten mensen die allemaal verschillende stijlen in de slaapkamer brengen, hoe meer je er echt achter komt wat je precies verlangt in bed.

9. Je ontdekt hoe sterk je bent als mens

Door tegenspoed worden we echt sterk als individuen. Als we in een hachelijke situatie worden geduwd, dan leer je jezelf pas echt kennen. Als je alle tegenslagen in je eentje zult moeten confronteren, dan zal het alleen maar makkelijker worden als je dat in de toekomst kan doen met iemand aan je zijde die je steunt. Want dan doe je het niet alleen, maar samen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Waarom mensen online ontmoeten? 9 redenen voor een online relatie

Nog niet zo heel lang geleden was het idee van ‘mensen online ontmoeten’ een schandelijke …