School of Swipe: Tinder werkt aan academy met datinglessen

Michael Schouten
Door Michael Schouten
4 minuten leestijd

Tinder heeft een datingacademy met de naam School of Swipe ontwikkeld. Om singles les te geven in daten heeft Tinder een website gemaakt waarop datinglessen worden gedeeld. Deze lessen richten zich op het gebruik van de app, in real life daten en datingveiligheid. De academy staat sinds deze week online.

School of Swipe

Hoewel School of Swipe nog niet officieel is aangekondigd, hebben we de website gevonden waarop de datinglessen worden getoond. Gezien de beperkte hoeveelheid lessen lijkt het er echter op dat de academy nog niet volledig gereed is om geïntroduceerd te worden voor het grote publiek. De datingacademy bestaat uit drie onderdelen, waaronder deze:

  • App Academy: uitleg over de Tinder-app en online daten
  • IRL Dating 101: lessen over de eerste date en fysiek daten
  • Safety Syllabus: gids om veilig te blijven tijdens het daten

“Met al het sliden, matchen, ghosten, thirsting en nog veel meer, is er een datingles om elke hoek. Loop voorop en verbeter je vaardigheden zodat je volledig voorbereid bent om contact te leggen met die cutie. Een datingles nodig? De klas is begonnen.” – Tinder

app academy

App Academy

De App Academy zorgt ervoor dat je de weg weet te vinden in de Tinder-app. Het begeleidt je langs alle belangrijke en coole features die Tinder heeft en die je mogelijk hebt gemist. Maar dit deel van de academy is er ook voor als je het meest uit de Tinder-ervaring wilt halen, inclusief lessen over het verbeteren van je datingprofiel en het voorkomen van saaie gesprekken.

irldating 101

IRL Dating 101

Als je de app wel begrijpt maar moeite hebt met de overstap naar het offline gedeelte, dan is de ‘IRL Dating 101’-sectie binnen handbereik. In dit deel van de academy legt Tinder uit hoe je geruisloos van online naar offline kunt gaan op een relaxte en angstvrije manier. In de eerste les – het zijn er nog niet meer op dit moment – deelt Tinder tips voor de eerste date.

safety syllabus

Safety Syllabus

Viben met nieuwe mensen is altijd spannend, maar vooraf nadenken over je veiligheid neemt al de helft van de spanning weg. Met dit deel van de academy wil Tinder je uitleggen hoe je veilig blijft, zowel online als offline. In het bijzonder worden de ABC’s van datingveiligheid uitgelegd, wat volgens Tinder de afkorting is van Awareness, Boundaries en Consent.

The right start to swipe smart.

In aanloop naar de introductie van de datingacademy heeft Tinder zowel het domein Schoolofswipe.com vastgelegd als een merkregistratie gedaan voor de term ‘School of Swipe’. Het ligt dus in de lijn der verwachting dat Tinder plannen heeft om de datingschool voor gebruikers beschikbaar te stellen. Mogelijk worden gebruikers van Tinder in-app doorverwezen naar de academy om meer informatie te krijgen over de app zelf, online en offline daten in het algemeen, veiligheidsaspecten en meer.

Op dit moment is het nog onbekend wanneer de Tinder academy officieel beschikbaar zal zijn voor gebruikers van de app. De datingschool van Tinder is hier te bekijken.

Deel dit artikel
Geef je reactie