Reformatorische datingsite? Dit zijn de 3 beste keuzes

Michael Slender
Door Michael Slender
8 minuten leestijd

Wanneer je gelovig bent is het niet heel vanzelfsprekend dat jij gemakkelijk een geschikte partner vindt. Wanneer iemand niet dezelfde godsdienst aanhangt als jij, kan dit nogal botsen. Daarom is het belangrijk dat je iemand vindt met dezelfde opvattingen en normen en waarden. Dan staan jullie hetzelfde in het leven en kan er een gelukkige relatie opbloeien.

Omdat het niet altijd vanzelf gaat of omdat het soms nogal een uitdaging kan zijn, helpen wij je op weg met een aantal geschikte reformatorische datingwebsites. Dit zijn de beste keuzes.

Wat is reformatorisch daten?

Op het internet kom je eindeloos veel datingwebsites tegen, maar ze zijn lang niet allemaal geschikt voor iedereen. Op de meeste grote datingwebsites meldt de gemiddelde Nederlander zich wel aan. Maar wat nu als je speciale voorkeuren hebt, bijvoorbeeld op het gebied van geloof? Hoewel je in zo’n geval alsnog goed kunt slagen op een standaard datingsite, kan je het jezelf veel gemakkelijker maken door je op specifieke datingsites in te schrijven: reformatorische datingsites.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Daar ontmoet je gelijkgestemden met hetzelfde geloof en is het veel gemakkelijker om een band met iemand op te bouwen. Hier vind je heel veel christelijke vrijgezellen die net als jij graag iemand willen ontmoeten.

Waarom een reformatorische datingsite?

Waarom zou je voor een reformatorische datingsite kiezen? We hebben de voordelen eens op een rijtje gezet:

  • Je weet zeker dat de vrijgezellen christelijk zijn.
  • Je kunt hier helemaal jezelf zijn.
  • Je kunt online daten en de normen en waarden van je geloof respecteren.
  • Anderen zullen jou volledig respecteren.
  • Je weet zeker dat je mensen ontmoet die hetzelfde in het leven staan als jij.
  • Het is nu eenmaal een stuk gemakkelijker dan op een standaard datingsite, omdat de drempel hier lager is.

Het verschil tussen een christelijke en reformatorische datingsite

Reformatorisch is een term uit de 17e eeuw en wordt in Nederland vooral gebruikt als zelfaanduiding door organisaties uit de bevindelijk gereformeerde stroming/zuil. Niet elke christen is reformatorisch. Daarom is een christelijke datingsite ook niet altijd reformatorisch. En hoewel de meeste van die websites iedereen welkom heten, ongeacht de stroming die zij aanhangen, zijn er ook uitzonderingen.

Soms dien je aan te geven welke kerkelijke stroming jou het meest aanspreekt en is het ook mogelijk om potentiële matches hierop te filteren. Mocht je dit heel belangrijk vinden, dan zie je snel wie bij jou in de buurt vrijgezel is en precies hetzelfde geloof aanhangt als jij.

3 Datingsites voor reformatorische singles

Ben je ervan overtuigd dat een reformatorische datingsite wel iets voor jou kan zijn? Wacht dan niet langer. Wij hebben een drietal reformatorische datingsites voor je geselecteerd die volgens ons de beste keuze zijn.

Nu is het alleen nog aan jou om er één (of allemaal) te kiezen en een online profiel aan te maken. Dan ben je niet meer ver verwijderd van jouw (christelijke) prins op het witte paard. Onze keuze is gevallen op de websites Opzoeknaarjou, FunkyFish en ROOTS dating. Eens zien wat die websites voor jou in petto hebben.

opzoeknaarjou

1. Opzoeknaarjou

Wanneer je je ideale partner voorstelt, dan zie je natuurlijk het liefst iemand die een beetje dezelfde interesses heeft als jij en op eenzelfde soort manier in het leven staat. Sinds 2004 bestaat de datingwebsite Opzoeknaarjou. Dit is een dating platform voor christelijke mensen waar je snel in contact komt met gelijkgestemden.

Het hoeft hier niet per se op een date of relatie uit te draaien, ook vriendschappen bloeien hier regelmatig op. Net zoals er datingsites speciaal voor ouderen of hoger opgeleiden zijn, richt Opzoeknaarjou zich alleen op christelijke mensen.

Bezoek Opzoeknaarjou

Hoe werkt deze datingsite precies?

Ben je christelijk en op zoek naar nieuwe contacten? Als je 18 jaar of ouder bent mag je je direct aanmelden op Opzoeknaarjou. Wanneer je serieus een religie aanhangt heb je het vaak erg druk. Daardoor kan je weinig tijd overhouden om mensen te ontmoeten. Dat dit nu online mogelijk is, is een echte uitkomst.

Bij Opzoeknaarjou verspil je geen tijd, want je weet zeker dat je hier alleen te maken hebt met mensen met dezelfde geloofsovertuiging. Zeker wanneer het geloof een grote rol speelt in je leven, is het belangrijk dat jouw toekomstige partner hier hetzelfde over denkt. De screening door de beheerders van de website is dan ook vrij streng. Ieder profiel wordt handmatig gecontroleerd door hen.

funkyfish

2. FunkyFish

FunkyFish is actief in vier verschillende landen en is bedoeld voor religieuzen (christenen) die graag aandacht besteden aan hun ervaringen met het geloof. De bedoeling is dan ook dat er op FunkyFish interessante, religieuze discussies ontstaan. Dit kan uiteraard leiden tot een leuke band met iemand en soms zelfs tot romantiek.

Je ontmoet er onder andere reformatorische leden uit Nederland, België, Duitsland. De christelijke opvattingen en waarden zijn in deze landen vergelijkbaar, dus wie weet ontmoet je jouw droomman of –vrouw wel ergens anders! Ben je vrijgezel en op zoek naar gezellige chatcontacten? Dan ben je hier aan het goede adres.

Bezoek FunkyFish

Wat je van FunkyFish kunt verwachten?

Er zijn meerdere opties om via FunkyFish nieuwe christelijke contacten te leggen. Zo kun je met leden chatten en mailen of een excursie organiseren. En wat dacht je van bloggen over jouw geloof en dit met andere leden delen? Wanneer je woonachtig bent in Nederland kun je als christen meedoen aan allerlei evenementen.

De Nederlandse en Duitse versie van deze website bieden de mogelijkheid aan leden om aan te geven of ze willen bank surfen. Dit betekent dat je een slaapplaats aanbiedt aan reizende leden van FunkyFish om op die manier nieuwe mensen te ontmoeten.

roots

3. ROOTS dating

Bij ROOTS dating vindt men dat je jezelf moet kunnen zijn tijdens het online daten en dat het belangrijk is dat het leuk blijft. Maak een collage van jezelf, inclusief hobby’s, geloofsovertuiging en andere typische kenmerken en laat andere leden zien hoe leuk jij bent. Aanmelden is gratis en elk profiel wordt handmatig door de beheerders gecontroleerd.

Bezoek ROOTS

Vrijgezelle christenen op deze website worden regelmatig gestimuleerd om hun profiel actief te houden. Doe je niets meer met je profiel, dan wordt deze gedeactiveerd. Zo weet je haast zeker dat je reactie kunt verwachten wanneer je iemand aanspreekt op deze datingsite. Het is een gemakkelijke manier om andere christelijke singles te ontmoeten.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie