funkyfish
Funky Fish is een bekende internationale online community en datingsite voor christenen. Het is geen groentje onder de datingsites aangezien het al in 2006 is opgericht in Nederland en daar ook de meest actieve leden heeft. De naam “Vis” staat voor de christelijke gemeenschap en “Funky” staat in dit geval voor hip en open. Christenen van alle stromingen zijn welkom op de website.

Hoewel Funky Fish een bekende speler is op de Nederlandse markt van christelijke singles, is er een andere datingsite die net iets populairder is. We hebben het over ‘Opzoeknaarjou’, dat op dit moment waarschijnlijk een betere keuze is:

Bezoek Opzoeknaarjou

Voor wie is het?

De gemeenschap telt momenteel in totaal zo’n 25.000 leden. Ongeveer 19.000 komen uit Nederland en België, ongeveer 2.500 leden uit Duitsland en de rest is verspreid over de hele wereld. FunkyFish is dus geschikt voor die mensen, die op zoek zijn naar nieuwe contacten om te chatten en voor singles die op zoek zijn naar een levenspartner uit de directe omgeving.

Sinds 2012 kun je ook veel Duitse leden vinden en zelfs enkelen uit het Verenigd Koninkrijk. De christelijke waarden zijn vergelijkbaar in deze landen. De kans is dan ook groot om een partner met dezelfde religieuze houding te vinden, maar hij hoeft niet noodzakelijkerwijs uit Nederland te komen.

funkyfish

De eerste indruk

Vanaf het begin scoort FunkyFish vanwege zijn heldere en duidelijke weergave; geen franjes die de zoektocht naar je partner afleiden. De zoekmogelijkheden zijn zeer gedetailleerd en dus moet je jezelf tegenhouden om niet te veel te filters, anders wordt het niets met de zoektocht naar een christelijke partner.

FunkyFish is groot in Nederland, dus als je op zoek bent naar Nederlandse, 1.85m lange, katholieke, blauwogige mannen die de kerk regelmatig bezoeken, binnen een straal van 3 kilometer wonen, zonder kinderen, en kleding van maat M dragen, dan kun je die zeker vinden. Dat is natuurlijk wat overdreven. Maar als je realistisch te werk gaat, heb je een goede kans om er een persoon te vinden, als vriend of partner, die dezelfde waarden en gedachten deelt.

Functies en eigenschappen

FunkyFish biedt uitgebreide functies om liefde te vinden en andere christenen te leren kennen. Leden kunnen chatten, e-mailen, foto’s en video’s uploaden. Populair zijn de mogelijkheden om excursies te organiseren, te bloggen en belangengroepen te vormen. Deze mogelijkheden worden in Nederland veel gebruikt door de leden. Als je in Nederland woont, ben je hier in goede handen en kun je deelnemen aan de vele evenementen.

Speciale functies

Funkyfish.nl, Myfunkyfish.com en de Duitse versie funkyfish.de zijn allen met elkaar verbonden, zodat Duits-, Nederlands- en Engelssprekende leden gemakkelijker met elkaar in contact kunnen komen, potentiële flirtpartners en nieuwe vrienden leren kennen. Indien gewenst is een regionale segmentatie natuurlijk nog steeds mogelijk. De leden kunnen in hun profiel ook aangeven of ze open zijn voor banksurfen: oftewel een slaapplaats bieden voor leden van de reizende gemeenschap en zo nieuwe internationale contacten ontmoeten.

Voordelen

 • grootste christelijke datingsite in Nederland
 • mooi, helder ontwerp
 • christenen uit NL, BE, DE, en UK
 • registratie is eenvoudig en snel

FunkyFish leden

Als je kijkt naar zichzelf de verschillende leden, wordt snel duidelijk: hier zijn heel veel sympathieke mensen te vinden, waarmee een chat zelf zeker de moeite waard zou zijn. Dus geen valse verlegenheid, die een beetje Engels kan spreken, moet zich vrijelijk in de beroering werpen.
Met een betaald lidmaatschap kun je meer chatrooms gebruiken, groepen aanmaken en je eigen blog aanmaken. Maar als je kijkt naar de bestaande groepen en blogs, zou je kunnen denken dat deze functies niet zo veel gebruikt worden.

Gratis diensten

 • Registratie en profiel aanmaken
 • 1 bericht per dag versturen
 • Geavanceerd zoeken
 • 1 blogbericht per week plaatsen

Prijzen en diensten

Funky Fish biedt veel gratis functies. Je kunt toegang krijgen tot en deelnemen aan alle onderdelen van het portaal, zoals blogs, chat, evenementen en dagelijks een beperkt aantal berichten versturen. Om het portaal te financieren, moet de operator bepaalde functies tegen een kleine vergoeding aanbieden. Datingsite en community Funky Fish kent dus een gratis en een betaald lidmaatschap. Om Funky Fish voor iedereen toegankelijk te maken, heb je de keuze uit vier abonnementstarieven:

 • € 39,50 voor 12 maanden
 • € 29,50 voor 6 maanden
 • € 19,50 voor 3 maanden
 • € 9,95 voor 1 maand

Bezoek FunkyFish

Over Funky Fish

Funky Fish is een populaire, Nederlands georiënteerde, christelijke online gemeenschap voor het leren kennen van gelijkgestemde mensen. Qua lidmaatschap komt Funky Fish niet in de buurt van de populaire datingsites voor de massa, maar in zijn niche is de dating community een van de grootste. Protestantse, katholieke en andere christenen kunnen hier de liefde voor het leven, vrienden of gewoon contacten vinden om van gedachten te wisselen. FunkyFish is een mooi platform met genoeg mogelijkheden om een partner te vinden.