10 meest voorkomende plekken waar mensen seks hebben in hun fantasie

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
5 minuten leestijd

Als je fantaseert over seks, waar vindt het dan plaats? Is het op een verlaten strand van een tropisch eiland of in een lift van een drukbezocht kantoorgebouw? Aan wie je het ook vraagt, het antwoord zal altijd anders zijn.

De meeste mensen denken er niet over na waar de seks plaatsvindt als ze erover fantaseren. De fantasie gaat over de seks – meer niet. Voor anderen is de setting waarin het gebeurt echter cruciaal. En daar valt iets voor te zeggen, want seks in een vertrouwde omgeving zoals je eigen bed is toch heel wat anders dan buitenseks met mogelijke toeschouwers. Maar wat zijn nu de seksplekken waar mensen het meest seks hebben in hun fantasieën?

Fantasieën over seks zijn heel normaal. Iedereen heeft ze en iedereen heeft dus ook een favoriete of veel voorkomende plek waar ze seks hebben in hun fantasieën. Hoewel deze plek voor iedereen anders is zijn er wel een aantal plekken die populair zijn in seksfantasieën. Daar kwam Justin Lehmiller van het Kinsey Institute (Indiana University) ook achter toen hij 4.175 mensen ondervroeg voor zijn boek ‘Tell Me What You Want’. Hij wilde niet alleen weten wat er speelde in de seksuele gedachten van deze mensen, maar ook waar die gedachten zich afspeelden.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

10 seksplekken waar mensen het meest over fantaseren

Als onderdeel van zijn onderzoek had Lehmiller een aantal vragen opgenomen over seks op meer dan twintig verschillende locaties. Van seks in de ruimte en in het openbaar tot in je eigen bed, en alles daartussenin. Dit zijn de seksplekken waar mensen het meest over fantaseren:

  1. In je eigen bed (91%)
  2. Thuis, in andere kamer dan slaapkamer (90%)
  3. In een hotel (90%)
  4. In de natuur (85%)
  5. In een openbare setting (84%)
  6. Op een exotische locatie (83%)
  7. In het water (83%)
  8. In een romantische setting (81%)
  9. In een motorvoertuig (77%)
  10. Op het werk (73%)

Of het nu om seks in het water gaat, in de natuur of in een andere kamer dan de slaapkamer: meer dan drie kwart van de mensen heeft er weleens over gefantaseerd. De meerderheid van ons heeft bovendien ook gefantaseerd over de mile high club, over seks in een vliegtuig, en ook over seks in een bibliotheek en op school.

De setting waar mensen het minst over fantaseerden is de ruimte. Blijkbaar vinden veel mensen het niet opwindend om seks te hebben op een plek waar alles zweeft en gewichtsloos is. Dat er geen aantrekkingskracht van de aarde is mogen we dus letterlijk nemen, want slechts 21% van de ondervraagden had er ooit over gefantaseerd om seks te hebben in de ruimte. Nog minder deelnemers (3%) zeiden er vaak over gefantaseerd te hebben.

Weerspiegeling van het echte leven

Voor de meeste mensen spelen hun seksfantasieën zich het meest af in hun eigen bed, wat nogal verrassend is als we het over fantasieën hebben. Volgens Lehmiller komt dit doordat mensen vaak de neiging hebben om te denken dat fantasieën allerlei ‘fantasierijke’ elementen moeten hebben, terwijl dat niet zo is.

Lehmiller: “Vaak hebben onze fantasieën betrekking op recreaties van onze eerdere ervaringen uit het echte leven”, zegt Lehmiller. “In het geval van fantasieën over seks in je eigen bed kan er een gevoel van comfort of vertrouwdheid mee gepaard gaan dat je op je gemak stelt of ontspanning bevordert.”

Lehmiller ontdekte ook dat hoe vaker mensen over seks in hun eigen bed fantaseren, hoe vaker ze fantaseren dat ze zich gerustgesteld, geliefd of emotioneel verbonden voelen met degene met wie ze seks hebben. En als ze fantaseren over seks in hun eigen bed, dan fantaseren ze ook minder over emotieloze seks.

Een meerderheid van de deelnemers zei dat ze op meerdere en verschillende plekken seks hebben in hun fantasieën, wat erop duidt dat de meeste mensen van plek wisselen in het seksverhaal van hun fantasie. Ze fantaseren dus niet altijd over seks op de dezelfde plek. Maar de locatie die mensen het vaakst bezoeken in hun seksuele fantasieën is meestal niet ver van huis.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Deel dit artikel
Geef je reactie