Home Algemeen 7 subtiele signalen dat je aantrekkelijker bent dan je denkt

7 subtiele signalen dat je aantrekkelijker bent dan je denkt

4 minuten leestijd
0
aantrekkingskracht

Misschien ligt het nog wel aan je zelfbeeld van vroeger: je was wat mollig, had een kapsel waar je nu alleen maar om moet lachen, en behoorde nooit tot het populairste groepje uit de klas. Toch kunnen tijden veranderen en ben je enorm vooruit gegaan de laatste jaren. Sterker nog: je bent een lekker ding geworden, een knappe vent, een mooie vrouw, en iedereen weet dat. Althans, iedereen, behalve jij.

Want diep van binnen is dat zelfbeeld uit je jongere jaren altijd blijven hangen. En da’s volledig onterecht willen we je graag zeggen. Daar hopen we je vandaag meer over te vertellen, want het is tijd om je eigenwaarde even flink omhoog te krikken. Dat doen we onder meer door je 7 herkenbare voorbeelden te geven van hoe aantrekkelijk jij eigenlijk wel niet bent. Lees je snel verder? Want je bent véél aantrekkelijker dan jij denkt.

Waarom het beeld van jezelf niet klopt

Het leven bestaat uit verschillende cyclussen en je kunt enorm veranderen door de jaren heen. Dat komt door nieuwe interesses, nieuwe opleidingen, nieuwe plekken en nieuwe referentiekaders. Je ontwikkelt jezelf als persoon en daar is de uiterlijke vertoning een van de meest tastbare voorbeelden van.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Je bent tot inkeer gekomen en aan jezelf gaan werken: je draagt goede kleding, bent gaan sporten en gaat nu wel naar de kapper. Misschien ben je de laatste tijd ook wel gewoon weer een stuk gelukkiger dan een paar jaar geleden en dat zou ook zichtbaar moeten zijn als het goed is. Geluk straal je immers uit en een stukje opgewektheid maakt namelijk een enorm verschil in hoe andere mensen jou zien.

En daar zit het hem juist in: het verschil tussen hoe mensen jou zien en hoe jij jezelf ziet. Ondanks dat het je nu voor de wind gaat of dat je een grote make-over hebt ondergaan, zie je niet in dat je daardoor ook een stuk aantrekkelijker bent geworden.

7 subtiele signalen dat je aantrekkelijker bent dan je denkt

Nu zijn er wel tal van voorbeelden te noemen die aantonen dat je toch een stuk aantrekkelijker bent dan jezelf denkt en we hebben er een aantal van op een rij gezet. Daarbij hebben we voor alledaagse voorbeelden gezorgd die je hoogstwaarschijnlijk wel zult herkennen. Waarom het vooral om draait is dat andere mensen jou áltijd opmerken. En dat is precies waar aantrekkelijkheid voor staat.

1. Mensen kijken op als je voorbij loopt

Is het je opgevallen dat als je langs iemand loopt, mensen naar je opkijken? Je trekt de aandacht altijd naar je toe, want je hebt nu eenmaal iets dat andere mensen interesseert. Vaak is dat een combinatie van factoren, zoals bijvoorbeeld je uiterlijk op zich, je manier van lopen en je kleding, maar in principe doet het er niet eens toe; je bent gewoon aantrekkelijk om de persoon wie jij bent.

2. Maar mensen geven je geen complimenten

Dit is vooral een punt bij vrouwen, want daar heerst toch iets meer competitief gedrag dan bij mannen. Veel vrouwen gaan ervan uit dat je weet dat je hot bent, dus je krijgt niet veel complimenten (waardoor je dus soms denkt dat je niet mooi bent). En dat is dus een compleet verkeerde gedachte. Mannen hebben er veel minder problemen mee om iemand een compliment te geven, al zijn ze van nature wel iets minder attent dan vrouwen.

3. Mensen zijn geshockeerd als je zegt dat je onzeker bent

We hebben vaak een hekel aan dingen over onszelf en het frappante daaraan is dat andere mensen dat vaak niet eens doorhebben. Sommige mensen zijn onzeker over hun neus, anderen over hun borsten. Als die onzekerheid wordt gedeeld met andere mensen, leidt dat tot haast geshockeerde reacties. Want je beste vriendin zou een moord doen voor jouw borsten, terwijl je neus ook volledig in verhouding is met de rest van je gezicht.

4. Je hebt altijd iemand om je heen hangen in het uitgaansleven

Elke keer dat jullie uitgaan met een groep vrienden lijkt het wel of het enkel en alleen om jou gaat. Tuurlijk, je vrienden krijgen ook wel eens een vriendelijke glimlach, maar als er mensen om jullie heen hangen, dan sta jij altijd in het middelpunt. Dat is niet zomaar, geloof ons.

5. Een paar maanden zonder actie is veel voor jou doen

Je hebt vaak een relatie, date met iemand, of iemand vindt je op z’n minst leuk. En je neemt het allemaal voor lief, want volgens jou overkomt het iedereen toch? Nou, nee. Niet iedereen heeft altijd een stille aanbieder, en niet iedereen krijgt aan de lopende band uitnodigingen voor een date. Dat “overkomt” jou en wel omdat je er wel erg goed uitziet.

6. Kleding staat jou beter dan anderen

We hebben allemaal wel eens in onze familie of vriendengroep dat we een keer dezelfde kleding dragen, of in ieder geval kleding dat op elkaar lijkt. Dat kan bewust of onbewust zijn, dat doet er niet toe, maar ons punt is hier dat de outfits jou net altijd iets beter staan dan bij anderen. Het is dan wel je figuur, huidskleur, houding, of manier van lopen, maar hetzelfde kledingstuk lijkt ineens een veel betere pasvorm te hebben dan bij je beste vrienden of vriendinnen.

7. De eerste blik gaat naar jou uit

Of het nu de ober of serveerster is die bij jullie aan tafel komt, de hoteleigenaar op vakantie, of de verkoper in een winkel; jij bent degene die als eerst een blik krijgt toegeworpen en dat komt omdat je duidelijk aanwezig bent. Andere mensen willen graag ook jouw aandacht trekken omdat je misschien nog vrijgezel bent of iets van die aard. Er is interesse in jou. Herkenbaar? Zie je wel. Je bent echt vele malen aantrekkelijker dan je zelf denkt.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

14 typen vrouwen waar mannen van houden

Mannen zijn anders. Niet alleen anders dan vrouwen, maar ook mannen onderling zijn nooit h…