Seks in het openbaar: 8 redenen waarom dat niet zo leuk is

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
9 minuten leestijd

Heb je alle hoeken van je slaapkamer inmiddels wel gezien? Is elk plekje in je huis al verkend? En ben je op zoek naar iets spannends om je seksleven een boost te geven? Dan kan het een spannend idee zijn om seks te hebben op een openbare plaats. Maar dat is makkelijker gezegd, dan gedaan. Want er zijn heel wat nadelen aan verbonden.

Allereerst is het strafbaar, vaak onhandig en is het enorm gênant als je betrapt wordt. We hebben de foto’s en filmpjes allemaal wel eens voorbij zien komen in WhatsApp-groepen. Daarom zetten we een aantal van de belangrijkste redenen voor je op een rijtje waarom seks in het openbaar niet zo leuk is als het lijkt.

De openbare wip en de wet

Seks in het openbaar houdt in dat je seksuele handelingen verricht in een publieke ruimte. Aangezien dit plaatsen zijn die ook door andere mensen bezocht kunnen worden, is het altijd mogelijk dat je geconfronteerd wordt met een toeschouwer. Dit is dan ook een van de redenen waardoor seks in het openbaar in de wet verboden is.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Het kan namelijk strafbaar zijn onder de noemer naaktlopen, naaktrecreatie en ongepast gedrag in het openbaar. Het wetboek van Strafrecht verbiedt in beginsel geen seksuele handelingen in het openbaar, maar er zijn dus wel andere artikelen die soortgelijk gedrag verbieden. Zo wordt in het algemeen de schennis van eerbaarheid verboden in artikel 239 Sr en is naaktrecreatie volgens artikel 430a Sr verboden buiten de daartoe bestemde plekken.

Er wordt vaak harder opgetreden door de politie als de seks plaatsvindt op een locatie waar men er aanstoot aan kan nemen. In een park waar mensen hun honden uitlaten, naast een sportveldje of in een steegje van het stadscentrum. Het is dan geen uitzondering om een boete van enkele honderden euro’s te ontvangen.

In andere landen, waar strenge religieuze normen gelden, kunnen er zelfs gevangenisstraffen voor worden uitgedeeld. Ben je op vakantie, dan is het vaak dus helemaal niet zo verstandig om het toch te proberen. Tenzij je bereid bent om risico te lopen op een celstraf of een fikse geldboete.

De kick van betrapt worden

Voor veel mensen is een van de spannendste elementen van seks in het openbaar: het risico om betrapt te worden. De kans dat er zomaar iemand kan langslopen, brengt voor veel mensen een extra dimensie met zich mee. Het geeft een kick. Seks hebben in open water, op een verlaten strand, in een geparkeerde auto, in een natuurgebied of bijvoorbeeld op een openbaar toilet, geeft een extra adrenalinestoot.

spuit

8 redenen waarom openbare seks niet zo leuk is

Het lijkt aantrekkelijk, zo’n extra kick tijdens het hebben van seks. Maar toch kun je beter kiezen voor een andere manier om je seksleven wat spannender te maken, aangezien er een aantal grote nadelen aan zijn verbonden. Denk bijvoorbeeld aan de hygiëne, de ongemakkelijke houdingen waar je je begeeft en de mogelijke gêne als je betrapt wordt. Dit zijn de redenen waarom seks in het openbaar geen goed plan is.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

1. Het is onhygiënisch

Een van de eerste redenen waardoor seks in het openbaar een stuk minder leuk is dan het lijkt, is de hygiëne. Op veel openbare plekken is het namelijk enorm onhygiënisch om seks te hebben. Wat dacht je bijvoorbeeld van een openbaar toilet, in een natuurgebied of op de achterbank van een auto? Het zijn plekken waar vaak tal van bacteriën zitten, waardoor je ook nog eens een nare infectie kunt overhouden aan je avontuurtje.

2. Het is verboden

De tweede reden is er eentje die hierboven ook al besproken is; namelijk dat het verboden is. Het is volgens de wet niet toegestaan om openbare seks te hebben. Naast een ongemakkelijke ontmoeting met de politie zul je waarschijnlijk ook nog een zware boete krijgen. Niet echt uitnodigend toch? Maar omdat het verboden is, is het juist weer een beetje kinky, dat wel.

3. Spanning om betrapt te worden

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen het enerverend vinden om seks te hebben in het openbaar, is dus vanwege de extra spanning die het met zich meebrengt. Deze spanning kan echter ook te veel worden en omslaan in een vorm van angst. Geen gezonde spanning, maar angst om ontdekt te worden.

Je bent misschien wel de hele tijd om je heen aan het kijken om te zien of er iemand aankomt, waardoor je überhaupt niet meer kunt genieten van het moment. En aangezien seks iets is wat plezierig zou moeten zijn, is deze angst niet iets wat je er graag bij wil hebben.

4. Het is enorm oncomfortabel

In een publieke ruimte zal niet zomaar een comfortabel bed staan om seks te hebben. Vaak zul je je in enorm rare hoeken moeten wringen om het überhaupt te laten slagen. In een openbaar toilet of op de achterbank van een auto? Reken er niet op dat je veel ruimte hebt. Vaak is maar één positie mogelijk.

Daarnaast zul je in de meeste situaties een staande positie moeten aannemen; geen goed plan voor mensen die snel hun evenwicht verliezen of niet lenig zijn. Je in een krappe ruimte staande houden, is namelijk een stuk lastiger dan je denkt.

sexy vrouw

5. Geen plek voor je kleren

Om seks te hebben zul je vaak toch een groot deel van je kleren uit moeten doen. Op een publieke locatie heb je meestal geen goede plek om deze kleren op te bergen. En echt hygiënisch is het niet om je kleren op een vieze toiletvloer van een bar neer te leggen. Klinkt niet ideaal toch?

Er zal niet zomaar een kapstok zijn om je broek op te hangen. Of een kleedkamer. Wil je het toch écht doen? Bereid je dan goed voor, door bijvoorbeeld een iets aan te trekken wat je makkelijk uit- en aantrekt.

6. Zand of modder op vervelende plekken

Als je ervoor kiest om seks te hebben in de natuur, dan is de kans groot dat er een hoop zand, modder of gras achterblijft op ongewenste plekken op je lichaam. Wil je het toch een keer proberen, neem dan een kleedje mee om het iets comfortabeler voor jezelf te maken.

7. De temperatuur is niet ideaal

Als je buitenseks gaat hebben, dan zul je erachter komen dat de temperatuur roet in het eten kan gooien. Het is vaak of te heet of veel te koud. Binnenshuis heb je namelijk de luxe om zelf te temperatuur te regelen. Is het te koud? Dan kun je nog even opwarmen door onder de dekens te gaan liggen. Te warm? Dan maar zonder de lakens. Buiten is dat niet mogelijk.

Op een zomerse dag zul je merken dat het vaak veel te heet is en ook in een openbaar toilet van een bar of café is het vaak erg benauwd. Is het juist een wat koudere dag? Dan zit je er helemaal niet op te wachten om je kleren uit te trekken.

8. Je kunt niet gelijk gaan slapen of knuffelen

Vind je het altijd fijn om direct na een vrijpartij in de armen van je vriend of vriendin te kruipen en in slaap te vallen? Bij openbare seks is dit helaas geen mogelijkheid. Je zult eerst nog samen naar huis moeten voordat je lekker in bed kunt gaan liggen.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Deel dit artikel
Geef je reactie