Home Dating apps Match Group klaagt ‘Tinder-kloon’ voor moslims aan

Match Group klaagt ‘Tinder-kloon’ voor moslims aan

2 minuten leestijd
0
muzmatch app

Swipen, matchen en chatten: het is de typerende methode waarmee Tinder gebruikers aan elkaar koppelt. Met een simpele swipe naar rechts heeft Tinder de datingcultuur op z’n kop gezet. Anderen volgden het voorbeeld en implementeerden een eigen versie van het swipe-systeem in hun apps. En daar is Match Group, het moederbedrijf van Tinder, niet blij mee. In een nieuwe poging om het kenmerkende swipe-systeem van Tinder te beschermen, klaagt Match Group weer een rivaal aan. Deze keer voor het maken van een tinder-kloon voor moslims, zo meldt Bloomberg Law.

Muzmatch kopieerde Tinder

Match Group beschuldigt Muzmatch ervan dat het de baanbrekende Tinder-app heeft gekopieerd om een ​​vergelijkbare app voor moslims te maken. Muzmatch claimt meer dan 4 miljoen gebruikers te hebben in 190 landen. De dating app voor moslims is volgens Match Group niets meer of minder dan een ‘Tinder-kloon’. Daarmee maakt het inbreuk op een patent van Match Group waarmee deze methode van matchen wordt beschermd, zo is de mening van de Tinder-eigenaar. De rechtszaak is op 12 februari bij de federale rechtbank in Waco, Texas ingediend.

Nadat Match Group eerder beweerde dat dating app Bumble het intellectuele eigendom van Tinder heeft gestolen, richt het bedrijf nu de pijlen op een kleinere partij. Muzmatch kopieerde de ‘wereldveranderende, sleepbare, kaartgebaseerde app-interface met wederzijdse opt-in’ van Tinder naar een dating app die uitsluitend is bedoeld voor één culturele groep, claimt Match in de aanklacht.

Klaar met de vleeskeuringsapps?

relatieplanet"NIET swipen, MEER diepgang: Relatieplanet is precies dat. Voor mensen met inhoud die een vaste relatie zoeken."

Bekijk de leukste singles
  • ✅ Dating
  • ✅ Relatie
  • ✅ Liefde

‘Vrijwel identiek als Tinder’

Net als Tinder is de werkwijze van Muzmatch gebaseerd op swipes naar links en rechts om te kunnen matchen. Daarnaast worden ook bij Muzmatch profielen voorgesteld in de vorm van opgestapelde kaarten die getoond worden op basis van de filters die gebruikers instellen. Match claimt dat dit ‘vrijwel identiek is aan Tinder’ in zowel het uiterlijk als de werkwijze.

“Muzmatch heeft de functionaliteit van de Tinder-app gekopieerd, gebruik gemaakt van de naam, merk en algemene look and feel, de gebruikersverwachtingen die Match heeft gecreëerd en een bedrijf opgebouwd dat volledig gebaseerd is op een Tinder-kloon, met het enige onderscheid dat Muzmatch de marketing richt op de moslimcultuur”, zo stelt Match Group.

De nieuwe rechtszaak is interessant omdat het Match Group eerder niet lukte om gelijk te krijgen in een vergelijkbare rechtszaak waarin het was verwikkeld met Bumble. Hoewel de twee bedrijven de strijd staakten, leek het erop dat Bumble een vrij sterke zaak had. Bumble zei dat de patenten van Match Group, waarbij gebruikers kaarten swipen en elkaar wederzijds selecteren, evenals een deel van de interface van de dating app ongeldig zijn. Volgens Bumble was het niet origineel genoeg en verdiende het ook geen octrooibescherming.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

De ideale Nederlandse man en vrouw, volgens 1.883 singles

Een man met zwart haar, die lang is en gespierd. Of een blonde vrouw met blauwe ogen en st…