Home Dating Niet gevaccineerd? Het kan straks een dealbreaker zijn op dating apps

Niet gevaccineerd? Het kan straks een dealbreaker zijn op dating apps

2 minuten leestijd
1
vaccin app

Je lengte, haar, interesses en aantrekkelijkheid kunnen allemaal dealbreakers zijn. In de beperkte informatie die je met andere gebruikers van een dating app kunt delen, zijn dit de dingen waarop je wordt beoordeeld. Maar daar komt binnenkort misschien nog een dealbreaker bij: of je het coronavaccin al hebt gehad.

Dating apps die actief zijn in landen waar het coronavaccin al op grote schaal is geïnjecteerd, bevestigen dat vaccinatie een hot topic is geworden op de platforms. Op Tinder steeg het aantal vaccinvermeldingen in bio’s met 258 procent tussen september en december. “Degenen die het vaccin hebben gekregen, gebruiken hun status als een manier om een gesprek op gang te brengen met potentiële matches”, zegt Dana Balch, een woordvoerster van Tinder.

Twee keer zoveel likes

Volgens Michael Kaye, een woordvoerder van de Amerikaanse app OKCupid, ontvangen gebruikers die aangeven dat ze het vaccin al hebben gekregen twee keer zoveel likes dan degenen die aangeven niet geïnteresseerd zijn in het vaccin. “Het komt erop neer dat vaccineren nu het meest opwindende ding is dat je kunt doen op een dating app,” voegt Kaye eraan toe.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Sommigen gebruikers van dating apps scheppen op dat ze de prik al hebben gehad om hun kansen te vergroten. Anderen gebruiken de vaccinatiestatus om een afwijzing te rechtvaardigen. Het kan net het verschil maken tussen twee potentiële kandidaten. Zo merkte ook journaliste Sarah Kelly, die nog geen coronaprik heeft gehad. Op Twitter zegt ze dat ze ‘the most 2021 rejection ever’ heeft gekregen.

Kelly moest op de harde manier leren dat het een nadeel is dat je (nog) niet gevaccineerd bent. Een man op een dating app wees haar eerder deze maand af op een bijzondere manier: “Je bent echt cool maar ik heb iemand gevonden die ook gevaccineerd is!! Dus ik denk dat we allebei onze bubbel willen minimaliseren en veiliger willen blijven in deze moeilijke tijden!!!”

‘Vaccinated’

Steven Petrow, columnist van The Washington Post, ziet het hetzelfde gebeuren op de gay dating apps. Op Scruff werd hij geliket door een man met de gebruikersnaam ‘Vaccinated’. Dat verraste hem, dus hij controleerde het profiel en ontdekte dat het ging om een geregistreerde verpleegkundige van in de vijftig. Door met de zoekfilters van de app te spelen, vond Petrow tientallen mensen die onlangs hun gebruikersnaam hadden gewijzigd in een vorm van ‘gevaccineerd’. De meest populaire waren ‘vaccinate’, ‘covid vaccinated’ en ‘fully vaccinated’.

Hoewel er nog niet eens zoveel bekend is over de verspreiding van het coronavirus onder de gevaccineerden, wordt het door gebruikers van dating apps dus al wel gebruikt als verkoopargument om zichzelf te “verkopen”. Maar of het slim is om daarop te vertrouwen?

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Eén reactie

  1. Jewa

    18 februari 2021 at 19:10

    Laat ik het vooral bij de kern houden. Ik hoef helemaal niemand die blind en hypocriet mondkapjes draagt overal.

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

93 eigenschappen die we wel en níet graag zien in een vriend

Vrienden geven het leven betekenis. Ze geven een boost aan je geluksgevoel en zijn goed vo…