Grindr Unwrapped: de landen met de meeste tops en bottoms

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
4 minuten leestijd

Als jij je vakantieplannen afstemt op de lokale versnaperingen, dan heeft Grindr informatie voor jou dat je niet mag missen. De populairste queer datingapp ter wereld heeft de landen onthuld met de meeste tops, bottoms en versa’s. In de laatste editie van het jaarlijkse Grindr Unwrapped-rapport heeft de datingapp uitgepakt met de grootste trends van 2021.

Zoals meer apps dat ieder jaar doen, heeft ook Grindr een overzicht gemaakt met de grootste trends van het afgelopen jaar. Van de landen met het hoogste percentage tops tot de landen die het meest openstaan voor open relaties: Grindr heeft het gebruikersbestand geanalyseerd en op basis van deze informatie elk land (of stad) gerangschikt.

Hoogste percentage tops

Procentueel gezien hebben de Filippijnen het hoogste percentage tops ter wereld. Samen met Colombia en Argentinië nemen de Filippijnen de topposities in.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

 1. Filippijnen
 2. Colombia
 3. Argentinië
 4. Israël
 5. India

Hoogste percentage bottoms

Volgens het rapport van de 13 miljoen gebruikers tellende app keren gebruikers in een aantal landen (letterlijk) elkaar sneller de rug toe dan in andere landen. Vooral in Vietnam doen ze dat veelvuldig – het land met het hoogste percentage bottoms.

 1. Vietnam
 2. China
 3. Zuid-Afrika
 4. Peru
 5. Polen

Hoogste percentage versa’s

Top of bottom? Het maakt de meeste queer mannen in Roemenië, Venezuela en Rusland niet zoveel uit, want zetten zich het meest op de lijst als versa.

 1. Roemenië
 2. Venezuela
 3. Rusland
 4. Tsjechie
 5. Costa Rica

Populairste tags

Ben je gevaccineerd, discreet en op zoek naar een fwb? En als je ook nog graag knuffelt en kust, dan ben je de perfecte Grindr-kandidaat. Dat waren namelijk de vijf populairste tags op de datingapp in 2021.

 1. Gevaccineerd
 2. Discreet
 3. Kussen
 4. Fwb
 5. Knuffelen

Meeste gebruikers per land

Terwijl Grindr internationaal actief is en in honderden landen, zijn er wel een aantal landen die er bovenuit steken. Niet verrassend wordt Grindr het meest gebruikt in de Verenigde Staten, maar ook het Verenigd Koninkrijk lust er wel pap van.

 1. Verenigde Staten
 2. Verenigd Koninkrijk
 3. India
 4. Mexico
 5. Brazilië

Meeste gebruikers per stad

Een stedentrip in gedachten? Op basis van de gegevens die gebruikers delen over hun locatie, heeft Grindr de steden gevonden waar de meeste Grindr-gebruikers te vinden zijn.

 1. Parijs
 2. Londen
 3. New York
 4. Soa Paulo
 5. Los Angeles

Hoogste percentage gebruikers op zoek naar ‘Right Now’

Niet op zoek naar ‘Mr. Right’? Een hook-up is het snelst te vinden in de Verenigde Staten, want daar zijn de meeste gebruikers op zoek naar ‘Mr. Right Now’.

 1. Verenigde Staten
 2. Australië
 3. Verenigd Koningkrijk
 4. Ierland
 5. Canada

Hoogste percentage dat NSFW-foto’s accepteert

In 2021 werden elke maand 82 miljoen foto’s die verlopen verstuurt in de app. Als het ruilen van foto’s meer jouw ding is, ga dan naar Australië. Meer Australiërs zijn bereid NSFW-foto’s te accepteren dan enig ander land.

 1. Australië
 2. China
 3. Verenigde Staten
 4. Verenigd Koninkrijk
 5. Brazilië

Hoogste percentage open relaties

Is monogamie niet je favoriete relatievorm? In deze landen staat het hoogste percentage gebruikers open voor een open relatie.

 1. India
 2. Thailand
 3. Zwitserland
 4. Vietnam
 5. Algerije

Happy hour op Grindr

Het weekend is de beste periode van de week om ‘online’ te zijn op Grindr. Vrijdag, zaterdag en vooral zondag zijn de dagen met de meeste activiteit.

 • Noord en Zuid-Amerika: zondag 21.00 uur
 • Afrika: zondag 21.00 uur
 • Australië: vrijdag 22.00 uur
 • Azië: zaterdag 22.00 uur
 • Europa: zondag 17.00 uur

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie