Tinder werkt aan Swipe Party: samen met je vrienden swipen

Michael Schouten
Door Michael Schouten
4 minuten leestijd

Tinder werkt aan een nieuwe functie genaamd ‘Swipe Party’, een feature waarmee je kunt swipen met vrienden. Dat blijkt een teardown van de Tinder-app waarin de functie wordt vermeld. Met Swipe Party kun je je vrienden uitnodigen om mee te kijken terwijl je andere Tinder-gebruikers naar links en rechts veegt. Hoewel de functie nog moet worden uitgerold, hebben we in de app bewijs gevonden dat het binnenkort geactiveerd kan worden in de Tinder-app.

Swipe Party

Deel je vaker screenshots van profielen en gesprekken met je vrienden om de datingervaring te delen? Dat is binnenkort wellicht niet meer nodig, want met Swipe Party kunnen ze live met je meekijken tijdens het swipen. Kun je de steun van vrienden goed gebruiken? Geef Tinder toegang tot je microfoon en camera zodat de vrienden jou kunnen zien en horen terwijl je swipet.

Inhoud van deze pagina

Je vrienden hoeven Tinder zelf niet te gebruiken, zo suggereert de informatie in de Tinder-app. Ze kunnen een gast-account aanmaken door hun telefoonnummer, naam en geboortedatum te delen. Vervolgens kunnen ze realtime een wakend oog houden op de keuzes je maakt. Swipe je naar links of toch naar rechts? Als het verleden heeft aangetoond dat je de verkeerde types kiest, dan kun je met Swipe Party direct een second opinion krijgen van je vrienden.

De nieuwe functie toont gelijkenissen met een andere app van moederbedrijf Match Group. Deze app, genaamd Ship, maakt het ook mogelijk om je vrienden te betrekken bij het proces. Je vrienden kunnen er swipen om voor jou een match te vinden. Geschikte profielen kun je samen met vrienden bespreken in een groepsgesprek. Ondanks de verschillen is het niet ondenkbaar dat Match Group de Tinder-app wil upgraden met een vergelijkbare ervaring als dat van Ship.

code tinder

Bewijs in de app

De informatie over de nieuwe Swipe Party-functie is afkomstig van een teardown van de Tinder-app. De code van de nieuwe functie wordt in de laatste versie van de Tinder-app vermeld, niet in eerdere versies. Zo’n demontage van de app (.apk) kan functies voorspellen die in een toekomstige update van de app geactiveerd gaan worden. Maar dat is niet zeker.

Het is mogelijk dat Swipe Party eerst nog wordt getest en misschien zelfs nooit beschikbaar komt voor het grote publiek. Dat Swipe Party in de code van de app wordt vermeld toont echter wel aan dat Tinder aan de functie werkt. En als ze het zouden willen, dan kan Tinder het op elk moment toevoegen aan de app die iedereen gebruikt.

Het bestaan van Swipe Party wordt bovendien bevestigd door een Senior Software Engineer van Tinder. De medewerker meldt op LinkedIn dat deze momenteel aan een ‘Tinder User Growth’-functie werkt met de naam Swipe Party. Het lijkt er dus sterk op dat Swipe Party eraan komt. Maar wanneer dat zal zijn, is nog onbekend.

tinder engineer

Deel dit artikel
Geef je reactie