Home Dating apps Swipen voor je single vriend(in)? Dating app Ship maakt het mogelijk

Swipen voor je single vriend(in)? Dating app Ship maakt het mogelijk

2 minuten leestijd
0
ship

Match Group, het bedrijf achter de populaire Tinder app, heeft iets nieuws in petto voor singles. Vandaag heeft het bedrijf namelijk een nieuwe dating app gelanceerd die het mogelijk maakt om voor je single vriend(in) te swipen. In samenwerking met mediamerk Betches introduceert het Ship: de “hook (your friends) up” app.

Heb je een relatie en altijd afgevraagd hoe dat swipen precies werkt? Dan kun je dat nu zelf ervaren, onder het mom van het ‘helpen van je single vriend(in)’. Met de nieuwe dating app van Match Group en Betches kun je swipen voor je vrienden, om hen te helpen bij het vinden van een date.

Ben je single en val je steeds voor de bad boy, verkeerde man of foute vrouw? Laat je dan helpen door je vrienden. Met de app kunnen je vrienden voor je swipen en profielen liken. Dus zelfs als je vrienden een relatie hebben kunnen zij je steun bieden bij het kiezen van een geschikte date.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Hoe het werkt

Elke single gebruiker van Ship kan een eigen profiel aanmaken, foto’s toevoegen en zichzelf omschrijven. Als extra krijg je een eigen bemanning, ook wel Crew genoemd in de app. Dit is de groep mensen die je helpen om een date te vinden. Je crew wordt samengebracht in een groepschat in de app, waar ze profielen kunnen bespreken, GIF’s kunnen delen en in het algemeen over je matches kunnen praten.

Uiteraard maak je ook zelf deel uit van je crew, maar het wordt pas leuk wanneer je je vrienden uitnodigt om lid te worden van je Crew. Elk lid van je crew kan namelijk een like versturen naar een profiel dat aan je zoekvoorkeuren voldoet. Als dat profiel een like terugstuurt is het een match. Met andere woorden, je vrienden kunnen bepalen wie je leuk vindt, maar de ander moet jou nog wel goedkeuren.

ship app

Tinder variant, met een bestaande aanhang

Ship is in feite niets anders dan weer een nieuwe variant op Tinder, alleen net weer wat anders. De connectie met je vrienden en het feit dat deze je misschien beter dan jezelf kennen zijn de verkoopargumenten om er een succes van te maken.

Wat Ship zeker kan helpen is dat het samen met Betches gemaakt is, een vrouwgeoriënteerd medium met een drukbezochte website, Instagram-account en podcast. Het heeft een enorme aanhang op verschillende platforms zoals 6 miljoen volgers op Instagram en iedere maand 3 miljoen unieke bezoekers op de website, meldt The Verge. Aangezien het lokken van nieuwe gebruikers naar een nieuwe app een kritiek onderdeel is, komt de bestaande aanhang van Betches goed van pas om het viraal te laten gaan.

Ship is gratis te downloaden in de Apple App Store. Een Android versie is op komst maar op dit moment nog niet klaar voor gebruik. Het is te gebruiken door iedereen met een leeftijd van 18 jaar en ouder. Voorlopig wordt niet verwacht dat het snel vaart zal lopen met de gebruikersaantallen. De dating app zal waarschijnlijk eerst in de Verenigde Staten populair moeten worden voor de Nederlandse singles het overnemen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Vreemdgaan in droom? Dit is wat een slippertje in dromenland betekent

Als je ooit wakker bent geworden met een twijfelachtig gevoel over wat je zojuist hebt mee…