Moet ik haar kussen op de tweede date?

Redactie
Door Redactie
5 minuten leestijd

Je hebt de eerste ontmoeting boordevol zenuwen en met veel plezier doorstaan maar aan het einde van de avond werd er niet gekust. Een gemiste kans? Door de spanning van de eerste ontmoeting voelde je je niet helemaal jezelf of je vond het moeilijk om de interesse te peilen: een eerste date is nooit makkelijk. Misschien wilde je het heel graag maar kon je jezelf er niet toe zetten om een eerste kus te geven.

Wat als je een blauwtje loopt doordat ze hoofd wegdraait alsof je naar de Matrix zit te kijken? Achteraf vraag je je af hoe je dat ooit hebt kunnen denken en heb je spijt dat je het niet geprobeerd hebt. Gelukkig staat een tweede date in de planning. Om goed voorbereid te zijn op wat komen gaat vraag je je af of kussen op de tweede date een goed idee is. Moet je dit nu doen op de tweede date of niet?

Het korte antwoord is zonder twijfel: Ja

Nu of nooit

Wanneer ze zich aangetrokken tot je voelt dan is er geen reden om het niet te doen. Bovendien kun je ervan uitgaan dat ze gaat twijfelen als je het niet doet. Niet alleen aan haarzelf maar vooral aan jou. Is ze niet aantrekkelijk genoeg? Heeft ze iets verkeerds gezegd? Ben je niet zo zelfverzekerd als ze dacht? Of misschien ben je gay? Al deze vragen malen door de gedachten van een vrouw als je het ook op de tweede date nalaat om te zoenen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

De tweede date is een “nu of nooit” moment om haar te kussen. Als je interesse hebt om verder met haar te gaan dan raap je al je moed bijeen en kus je haar. Of zij dit ook wil is niet van belang. Het gaat erom dat je het doet zonder na te denken over de gevolgen.

Wat als ze niet wil?

Hoewel emancipatie van de vrouw hoogtij viert wordt er nog altijd van de man verlangt om de move te maken. Dit betekent dat je als man het risico moet nemen om een blauwtje te lopen. Dit risico is op de tweede date minimaal. Het feit dat je de fase van de tweede date gehaald hebt betekent dat ze interesse in je heeft. Logischerwijs is de kans dat ze op de tweede date wil kussen veel groter dan op de eerste date. Waarschijnlijk is ze zelfs akkoord gegaan met de tweede date om dan wel met je te kunnen kussen. Toegeven aan je verlangens is bovendien niets om je voor te schamen als het niet beantwoord wordt. Beter een onbeantwoorde kus dan een gemiste kans op liefde (of seks).

Vermijd de Friend zone

Wanneer je met een vrouw afspreekt dan wil je laten zien dat je een aantrekkelijke man bent die niet bang is om te laten merken dat hij iemand leuk vindt. Wie op de tweede date niet kust loopt het risico in de Friend zone te belanden. Als je nog niet weet wat dit betekent, je wordt dan eerder als een vriend gezien dan als een (seksuele) partner. De kans is groot dat ze zelf het lef niet heeft om de eerste stap te zetten of ze is van mening dat de man dit moet doen. Als je het vervolgens als man niet doet dan blijft er niets anders over dan een platonische relatie.

Ervaring

Zodra je vaker met vrouwen afspreekt krijg je steeds beter door wanneer je wel of niet kunt kussen. Begrijpen wanneer ze gekust wil worden is iets dat moet groeien door ervaring. Hoe vaker je jezelf in deze situatie brengt, hoe beter je begrijpt wat het juiste moment is. Dat je moet kussen is onvermijdelijk; het gaat er alleen om dat je het juiste moment bepaalt. Het is niet de vraag of je moet kussen op de tweede date maar wanneer.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie