Incognito op Grindr: wat is het en hoe werkt het?

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
3 minuten leestijd

Niemand zal ontkennen dat Grindr een essentiële rol heeft gespeeld in de homogemeenschap, of de queergemeenschap in het algemeen. Met de meeste gebruikers ter wereld is het in deze niche de onbetwiste nummer een dating app. Van oorsprong is Grindr een gratis dating app, met de basisfuncties die gebruikt kunnen worden zonder enige vorm van betaling. Het is waarschijnlijk een van de redenen waarom Grindr zo groot is geworden.

Maar het onderhoud van een dergelijke app, de hosting, marketing en medewerkers kosten geld. Dit geld moet de app op een manier terugverdienen plus nog wat extra dat winst wordt genoemd. En dat doet het met de exclusieve features die onderdeel zijn van Grindr Xtra en Grindr Unlimited. Dit laatste abonnement bestaat uit vijf nieuwe features die je exclusief kunt gebruiken en een van deze features is Incognito.

Wat is Incognito?

Incognito is een premium-functie die je helpt om anoniem en onzichtbaar door de app te navigeren. Het verbergt je in het bekende Grindr-raster terwijl je de app toch vrij kunt gebruiken. Terwijl je scrolt tussen de profielen word je als offline weergegeven voor de mensen die je bekijkt of berichten stuurt. Met andere woorden: niemand ziet dat je hun profiel bekijkt en ook word je niet getoond op de ‘View Me’-lijsten van gebruikers die ook Unlimited-abonnee zijn.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Met je status ingesteld op Incognito worden je leesbevestigingen bovendien niet weergegeven aan gebruikers die leesbevestigingen hebben ingeschakeld. Je kunt berichten lezen zonder dat iemand het doorheeft. En als je dat wil, kun je het dus laten lijken alsof je een bericht nooit hebt gelezen.

Hoe ga je Incognito?

Ten eerste is Incognito alleen te gebruiken door Unlimited-abonnees. Grindr Xtra-abonnees kunnen Incognito niet gebruiken. Om het in te stellen volg je de volgende stappen:

  1. Tik op je profiel om de instelling te bekijken.
  2. Tik op je status.
  3. Een keuzemenu toont twee opties: Nu online en Incognito.
  4. Selecteer Incognito.

Met deze simpele stappen ben je per direct niet meer ‘Online’ voor andere gebruikers. Zij hebben het idee dat je offline bent, terwijl je ondertussen gewoon kunt scrollen tussen de profielen. Houdt er rekening mee dat Incognito ingesteld blijft tot je het veranderd, zelfs als je de app afsluit en weer opent. Wanneer je weer ‘Online’ wilt zijn voor andere gebruikers, volg je wederom de bovenstaande stappen, alleen selecteer je dan ‘Online Now’.1

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie