Home Dating apps Onderzoek: mannen op Tinder niet geïntimideerd door hoogopgeleide vrouwen

Onderzoek: mannen op Tinder niet geïntimideerd door hoogopgeleide vrouwen

1 minuten leestijd
0

De concurrentie op Tinder is hevig. De kleinste details in je profiel zijn reden om je naar links of rechts te swipen. En dit geldt dus ook voor je opleidingsniveau. Volgens velen hebben vrouwen een voorkeur voor mannen met een hoger opleidingsniveau, terwijl mannen een voorkeur hebben voor de fysieke aantrekkelijkheid. Maar is dit ook echt zo? En is er een verschil tussen mannen en vrouwen als het aankomt op de selectie van potentiële matches?

Undercover op Tinder

Onderzoekers van de Universiteit van Gent gingen undercover op de populaire dating app Tinder om deze vragen te beantwoorden. Zij onderzochten de invloed van het opleidingsniveau op het succes dat gebruikers van de dating app hebben.

Om de waarheid te achterhalen creëerden de onderzoekers 24 nepprofielen voor mannen en vrouwen in de drie grootste steden in Vlaanderen, België. De profielen waren grotendeels hetzelfde, maar verschilden in opleidingsniveau, variërend van een bachelorgraad tot master. Tussen januari en maart 2018 werden de profielen 3.600 keer naar rechts geswiped, wat de onderzoekers voldoende informatie gaf over de datevoorkeuren van de Tinder-singles.

Klaar met de vleeskeuringsapps?

relatieplanet"NIET swipen, MEER diepgang: Relatieplanet is precies dat. Voor mensen met inhoud die een vaste relatie zoeken."

Bekijk de leukste singles
  • ✅ Dating
  • ✅ Relatie
  • ✅ Liefde

Hoogopgeleid scoort

De onderzoekers ontdekten dat de profielen van hoogopgeleide singles meestal succesvoller waren. Deze resultaten waren vooral zichtbaar onder de vrouwelijke Tinder-gebruikers, die een sterke voorkeur hadden voor hoger opgeleide mannen. Vrouwen op Tinder tonen maar liefst 91,4% meer interesse in mannen met een voltooide masteropleiding, dan met een bachelorgraad.

Zijn mannen geïntimideerd?

Ter vergelijking: mannen op Tinder tonen slechts 8,2% vaker interesse in fictieve profielen met een masterdiploma in vergelijking met fictieve profielen met een bachelordiploma. Met andere woorden: mannen zijn not impressed als een vrouw hoogopgeleid is. Natuurlijk kunnen er nog steeds mannen zijn die geïntimideerd zijn door een vrouw die hoger opgeleid is dan henzelf, maar deze mannen lijken eerder uitzondering te zijn dan regel.

Over het algemeen stellen de onderzoekers dat Tinder-gebruikers zich niet meer aangetrokken voelen tot iemand met een vergelijkbare opleiding. Als het kan, dan gaan ze liever voor een single die hoogopgeleid is, ongeacht hun eigen opleiding.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Datalek Manhunt: hackers stelen privégegevens gebruikers gaydatingsite

De privégegevens van Manhunt-gebruikers zijn in handen gekomen van cybercriminelen. Dat me…