Heeft hij een ander? Test het zelf met deze 10 signalen

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
8 minuten leestijd

Het is geen geheim dat mensen vaak vreemdgaan in hun relaties. Soms lijkt het er misschien zelfs op dat iedereen het doet. En als mensen het niet doen, ze dat ooit wel gaan doen. Het is geen vreemde gedachte, want volgens onderzoek komt vreemdgaan voor in een kwart van de relaties.

Heb je het vermoeden dat je partner een ander heeft? Misschien denk je dit door je onderbuikgevoel? Of door de geruchten die je ten ore zijn gekomen? Je kunt het op de man af vragen aan je partner, maar wat als je niet het gevoel hebt dat je een eerlijk antwoord krijgt?

10 signalen om te testen

Als we denken dat er sprake is van overspel, dan is het vaak ook zo. Het onderbuikgevoel klopt vaker wel dan niet. Durf je het hem niet te vragen, maar wil je wel beoordelen of je intuïtie goed zit? Dan kun je met deze tien signalen testen of hij een ander heeft.

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

1. Hij gedraagt zich anders

Is je man of je vriend zich onlangs anders gaan gedragen? Dan bedoelen we vooral een verandering in zijn routines en gedrag. Zat hij vroeger altijd iedere voetbalwedstrijd te kijken en zit hij nu vaak alleen op zijn hobbykamer met de deur dicht? Dan is de kans aanwezig dat hij iets te verbergen heeft. Mag je zelfs de kamer niet binnenkomen? En zit hij ook nog eens vaak op zijn telefoon? Veel meer dan gebruikelijk? Dan is het duidelijk dat hij iets verbergt.

2. Hij is veel meer met zijn uiterlijk bezig

Is je mannetje ineens veel meer met zijn uiterlijk bezig? Maakt hij zich druk om zijn haar, terwijl hij dat eerder nooit deed? Neemt hij ineens lenzen in plaats van een bril? Of schaft hij een hele nieuwe en andere garderobe aan? Waarschijnlijk heeft hij dan een ander waarop hij indruk wil maken. Ook als je man ineens fanatiek begint te sporten, moeten bij jou de alarmbellen afgaan. Zo’n grote verandering aanbrengen in zijn uiterlijk doet een man vaak alleen als er een andere vrouw in het spel is.

3. Hij laat je met alles wegkomen

Krijg je ineens heel veel ruimte van je man? Echt veel meer dan anders? Dan moet je je misschien ook zorgen gaan maken. Hij voelt zich waarschijnlijk schuldig omdat hij een ander heeft en hij probeert dit te verbergen door jou enorm veel ruimte en vrijheid te geven. Ook is dit voor hem een manier om jou op een verkeerd spoor te zetten. Hij denkt dat jij dan niet doorhebt dat hij een ander heeft.

4. Hij houdt veel meer afstand van jou

Liepen jullie eerder altijd hand in hand? Zaten jullie altijd gezamenlijk en knus op de bank? En houdt hij nu ineens veel meer afstand? Geen kus meer op je lippen, maar een kus op je voorhoofd, geen knuffel meer, maar een high five? Dit soort veranderingen duiden vaak maar op één ding: dat is dat je man een ander heeft.

5. Jullie zijn veel minder vaak intiem

Een ander teken dat erop kan wijzen dat je man een ander heeft, is dat jullie minder vaak intiem zijn in de slaapkamer. Kreeg hij er eerst geen genoeg van en draait hij zich nu direct van je af om te gaan slapen? Dan heeft hij misschien wel een ander.

6. Hij beschuldigt jou van vreemdgaan

Het is een klassieke afleidingsmanoeuvre: de rollen omdraaien. Het komt vaak voor dat een man die zelf vreemdgaat z’n partner ervan beschuldigt dat deze vreemdgaat. Wellicht wil hij het stiekem ook nog, want dan hoeft hij zich niet zo schuldig te voelen. Dus als je man jou ervan beschuldigt dat jij een ander hebt, let dan goed op. Waarschijnlijk is hijzelf degene die een scheve schaats rijdt.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

6. Hij liegt tegen je

Als een man vreemdgaat ontkomt hij er niet aan om tegen je liegen. Vreemdgaan gebeurt immers vaak zonder medeweten van een partner. Vroeg of laat komt zo’n leugen echter altijd uit. En als er één leugen uitkomt, dan volgen een tweede en een derde vanzelf. Kom je erachter dat hij tegen je heeft gelogen over waar hij was? Dan is dat een signaal dat hij een ander heeft.

7. Hij maakt veel ruzie met je

Valt het je op dat hij de laatste tijd wel heel vaak ruzie met je maakt? En zijn het ruzies die eigenlijk nergens over gaan? Doet hij moeilijk om niets en is hij ontzettend prikkelbaar? Dan doet hij dit waarschijnlijk om een afstand tussen jullie te creëren. Als jullie ruzie hebben is het voor hem makkelijker om naar die ander te gaan. Hij heeft dan een reden om bij jou weg te gaan en een avond bij zijn minnares te gaan zitten.

8. Hij geeft je een andere naam

Vergist hij zich en noemt hij per ongeluk een andere naam als hij je roept of iets wil vragen? Dan is dat vast de naam van de andere vrouw. Dit is een heel duidelijk signaal dat zegt dat hij een minnares heeft. Negeer dit signaal niet, want hij zegt niet per ongeluk de verkeerde naam. Hij zegt de verkeerde naam omdat hij met zijn gedachten bij haar is en niet bij jou. Wie weet leidt hij wel een dubbelleven.

9. Hij heeft ineens veel meer privacy nodig

Is hij plotseling wat meer geneigd om zich terug te trekken? Vraagt hij ineens om veel meer privacy? Dan is het een signaal dat hij een ander kan hebben. Mag je ook niet meer meekijken op zijn telefoon? En heeft hij de toegangscode van zijn telefoon gewijzigd? Dan moeten bij jou echt alle alarmbellen gaan rinkelen.

10. Hij appt ineens bijzonder veel

Appt je man meer dan anders? En mag jij niet kijken met wie hij zit te appen? Dan is dat ook een signaal dat hij iemand voor je verborgen houdt. Waarschijnlijk appt hij met een andere vrouw die misschien wel zijn maîtresse is.

Laat hij zijn telefoon nooit meer ergens liggen? En neemt hij zijn telefoon zelfs mee als hij naar het toilet gaat? Dan moet je nog meer op je hoede zijn. Want het zegt eigenlijk één ding: “Ik heb een ander.”

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Deel dit artikel
1 reactie