Home Dating Hard-to-get spelen? Vrouwen blijken dit helemaal niet te doen

Hard-to-get spelen? Vrouwen blijken dit helemaal niet te doen

2 minuten leestijd
0
afwijzing

Vriendinnen vertellen onderling dat hard-to-get spelen dé manier is om hem helemaal gek van je te maken. En waarschijnlijk lees je het zelfs in de tijdschriften die je leest. Maar doen vrouwen dit wel echt? Nieuw onderzoek schijnt licht op dit discutabele onderwerp en daaruit blijkt dat vrouwen over het algemeen helemaal niet hard-to-get spelen. Dit is een van de conclusies van een recent onderzoek dat gepubliceerd is in het vakblad Evolutionary Behavioral Sciences.

Vrouwen zijn wel geneigd om de interesse in seks te faken, zodat ze meer geïnteresseerd in seks lijken dan ze in werkelijkheid zijn. Aan de andere kant hebben mannen de neiging om alle signalen van seksuele interesse te beperken.

Van hard- naar easy-to-get

Voor het onderzoek werden 435 studenten met behulp van een enquête ondervraagd over wanneer ze voor het laatst een potentiële sekspartner hadden ontmoet. De studenten werden gevraagd hoe ze de interesse van de potentiële sekspartner beoordeelden en hoe seksueel aangetrokken ze zich voelden tijdens deze ontmoeting. En er werden hiernaast ook vragen gesteld over de verstuurde seksuele signalen en de ontvangen signalen van de ander.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Aan de hand van deze vragen en de daaropvolgende analyse kwamen de onderzoekers tot een duidelijke conclusie. Vrouwen spelen niet hard-to-get, of niet zo vaak als we allemaal denken.

De onderzoekers vonden geen bewijs dat de vrouwen in het onderzoek hun signalen van seksuele interesse beperkten. Sterker nog, ze hadden de neiging om zich iets meer geïnteresseerd in seks voor te doen dan ze in werkelijkheid waren. Dit zou zelfs kunnen betekenen dat vrouwen eerder easy-to-get spelen, dan hard-to-get.

Maar mannen dan?

Heb je als man het gevoel dat die leuke meid je negeert, omdat je zo woest aantrekkelijk bent? De kans is dus groot dat ze helemaal niet hard-to-get speelt, maar gewoon niet geïnteresseerd is. En misschien komt dat wel omdat jij ook niet zo geïnteresseerd in seks lijkt te zijn. Volgens het onderzoek doen mannen namelijk het tegenovergestelde. Ze doen alsof ze minder interesse in seks hebben dan in werkelijkheid het geval is.

“Zowel mannen als vrouwen passen hun signalen van seksuele interesse aan in verhouding tot hun eigen seksuele aantrekkingskracht. Het aanpassen van deze signalen kan aanleiding geven tot verdere communicatie tussen de partijen, waardoor er meer tijd overblijft voor interpretatie en beoordeling,” legt een van de onderzoekers uit aan PsyPost.

“Er was bij vrouwen geen gewoonte op te merken waarbij ze zich inhielden als ze iemand van het andere geslacht ontmoeten in een potentieel romantische of seksuele situatie. De uitzondering waren de weinige vrouwen die aangaven dat ze zich enorm sterk seksueel aangetrokken voelden tot de man. Aan de andere kant bagatelliseerden mannen hun signalen van seksuele aantrekkingskracht veel meer dan vrouwen, en hoe meer de seksuele aantrekkingskracht aanwezig was, hoe meer ze dat deden.”

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

OkCupid voegt Nederlands toe als voorkeurstaal

Liefde kent geen grenzen. Maar het helpt wel als je een datingapp in je eigen taal kunt ge…