De girl next door: wat dit type vrouw voor een man betekent

Jay
Door Jay
7 minuten leestijd

Iedereen heeft vanaf jonge leeftijd al wel een ideaalbeeld van een leuke vrouw of man. De dokter bijvoorbeeld, de stoere brandweerman, of misschien wel de lerares of de tandartsassistente. Een van de perfecte plaatjes voor de meeste mannen is die van de girl next door, het type dat je buurmeisje zou kunnen zijn.

Want hoe mooi ze ook mag zijn, we voelen ons allemaal vertrouwd met d’r en wie een beetje een goede verstandhouding heeft met de buren, zal de girl next door ook al sinds jaar en dag kennen en als een goede vriendin beschouwen. Het is misschien wel door heel dichtbij, maar tegelijkertijd zo ver weg te zijn dat juist zij zo interessant wordt.

Wat er ook is, je mag altijd wel bij d’r aankloppen. Al ligt daar wel meteen het dilemma. Want met een klein beetje geluk is de girl next door niet alleen lief, maar ook beeldschoon. En probeer je verliefdheid dan maar eens te verbergen voor iemand die je misschien wel dagelijks ziet en zo dichtbij woont. De girl next door heeft daarom iets mystieks en iets ultiems.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Aan de ene kant is ze zo benaderbaar, maar aan de andere kant wel ongrijpbaar, want je kunt haar immers niet anders zien dan jouw buurmeisje. Voor veel romances, series, en films is de girl next door al het hoofdonderwerp geweest, wat weer volop reden voor ons is om het te gaan hebben over dat ene speciale meisje, dat pal naast je woont.

De kenmerken van een girl next door

Het stereotype is dat de girl next door meestal uit een klein stadje of een onopvallende buurt komt. Haar persoonlijkheid is meestal nuchter, ondersteunend en benaderbaar. Voor de buurjongen belichaamt de girl next door een ideale en gezonde vorm van vrouwelijkheid waarin ze even sexy als lief is en even glamorous als benaderbaar. Het ideaalbeeld van de girl next door beschrijft vaak dat haar aangeboren bescheidenheid deel uitmaakt van wat haar nu zo speciaal maakt.

Ook kan een buurmeisje maar weinig fout doen, want ze is betrouwbaar en uiteindelijk wil elke man een vrouw die je altijd kan vertrouwen. Het mooie van een buurmeisje is dat jullie samen kunnen zijn opgegroeid en dat het vertrouwde gevoel tussen jullie twee kan ontaarden in gevoel van aantrekkingskracht. Dat blijkt ook wel uit de rol die ‘het buurmeisje’ speelt in de verhalen die over haar worden verteld.

The Girl Next Door: de film

Misschien heb je de film uit 2004 bijvoorbeeld wel eens gezien, en zo niet, dan komt de titel je in ieder geval wel bekend voor. Want net zoals de definitie Friends With Benefits al wereldwijd aan bekendheid won door de gelijknamige film uit 2011 met Justin Timberlake en Mila Kunis in de hoofdrollen, kunnen we iets vergelijkbaars zeggen over The Girl Next Door.

In deze luchtige komedie staat Matthew (Emile Hirsh) op het punt te slagen voor zijn eindexamen als hij zijn nieuwe buurmeisje Danielle (Elisha Cuthbert) ontmoet. Matthew denkt al snel dat hij het meisje van zijn dromen heeft gevonden, totdat zijn vriend Eli (Chris Marquette) onthult dat Danielle eigenlijk een pornoster is. En daarmee krijgt deze buurjongen-buurmeisje relatie een iets andere wending dan aanvankelijk gedacht.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

De girl next door door de jaren heen

De girl next door is sinds jaar en dag de inspiratiebron voor tal van liefdesverhalen. Dat begon al in een ver verleden met Esther in Meet Me in St. Louis. Het verhaal uit 1944 wordt gekenmerkt door Esther’s (Judy Garland) toewijding aan haar geliefde buurjongen John Truett (Tom Drake), haar familie en haar geboorteplaats. Zij en haar zussen zijn er kapot van bij het vooruitzicht om van Missouri naar New York City te verhuizen, wat de sterke band met haar buurjongen in gevaar brengt.

Dat het soms heel triest kan worden, dat zullen de meeste mensen wel beamen die de clip kennen die bij het duet van Marco Borsato’s en Trijntje Oosterhuis hoort in Wereld zonder jou. In de clip uit 1997 zien we hoe Marco en Trijntje als kinderen afscheid van elkaar nemen vanwege een verhuizing. Hoewel het niet duidelijk wordt of de twee ook buren van elkaar zijn, heeft het er wel alle schijn van. Als volwassen zingen de twee over die pijnlijke breuk uit hun kindertijd. De liefde voor het buurmeisje kan daardoor een blijvende impact hebben op iemands leven.

Van jeugdvrienden tot partners

Gelukkig wordt de relatie met de girl next door meestal wel op een iets luchtige manier beschreven. Het buurmeisje is vrijwel altijd reden voor een verhaal waar positiviteit en een feel-good story in zit. De Netflix serie Always Be My Maybe uit 2019 geeft een eigentijdse draai aan het buurmeisje-liefdesverhaal en richt zich op oude jeugdvrienden die opnieuw contact maken als volwassenen, maar dan in heel verschillende werelden leven.

Ondanks de verschillen tussen de twee is de gedeelde jeugd van Sasha (Ali Wong) en Marcus (Randall Park) als buurjongen en buurmeisje een belangrijk onderdeel van wat hen toch weer bij elkaar brengt en weet te houden. Wat de twee hoofdrolspelers hebben meegemaakt in elkaars vroege gezinsleven en de manier waarop ze elkaar hebben zien opgroeien, geeft hen het gevoel dat ze elkaar beter kennen dan wie dan ook.

Het buurmeisje zal er altijd zijn

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van films die de girl next door als hoofdonderwerp nemen en er zijn in de loop der jaren nog een hele hoop verhalen bijgekomen over dat ene meisje. Veel van de verhalen over het buurmeisje illustreren dat je soms moet koesteren wat je dichtbij huis hebt. De girl next door zal dan ook altijd reden een hoofdonderwerp zijn voor een filmscripts, dichters, of songwriters.

Hoe het buurmeisje er zelf onder is? Die zal altijd zichzelf blijven en in de meeste gevallen niet eens doorhebben hoe erg ze wordt benijd door haar (spreekwoordelijke) buurjongen. En dat terwijl ‘ie pal naast haar woont.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie