Home Algemeen De ideale Nederlandse man en vrouw, volgens 1.883 singles

De ideale Nederlandse man en vrouw, volgens 1.883 singles

2 minuten leestijd
1
nederland single

Een man met zwart haar, die lang is en gespierd. Of een blonde vrouw met blauwe ogen en stralende glimlach. Vraag aan een tiental singles wat de ideale Nederlandse man of vrouw is en je krijgt 13 meningen en 20 discussies. Waar we het over eens zijn is dat smaken verschillen, maar gezamenlijk hebben we wel een sterke voorkeur voor bepaalde ‘types’. Dat blijkt ook uit het laatste onderzoek van datingservice Lexa onder 1.883 Nederlandse singles.

De ideale man en vrouw

Dat mannen en vrouwen anders zijn, weet iedereen. Maar ondanks de verschillen blijken er ook veel raakvlakken te zijn. Sommige kenmerken van een ideale man zien we terug in de ideale vrouw en vice versa. Zowel de man als de vrouw valt op iemand die aan fitness doet, een alleseter is en liefhebber van honden. Op andere gebieden lopen de meningen uiteen.

De ideale Nederlandse vrouw

Nederlandse singles houden van romantische vrouwen. Lang blond haar met blauwe ogen: het is de ideale combinatie volgens de Nederlandse man. Voor mannen zijn het niet de typische lichaamsdelen waar hun aandacht naar uitgaat als we het hebben over de ideale vrouw. Het zijn niet de borsten of het achterste. Het is de glimlach. Mannen blijken namelijk compleet te vallen voor de glimlach van een vrouw, zo geven ze zelf aan. En dan hebben we nog positief nieuws voor vrouwen: mannen geven vaker de voorkeur aan een vrouw met normaal figuur dan met een slank postuur.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Als ze ook van het type fitgirl is, dan zou dat helemaal mooi zijn. De man ziet verder graag dat ze alles lust, van actiefilms houdt en een liefhebber is van honden. Het is misschien een beetje cliché, maar als ze goed kan koken, dan zou het perfecte plaatje compleet zijn. Ze zeggen immers niet voor niets dat de liefde van een man door de maag gaat.

De ideale Nederlandse man

De ideale Nederlandse man heeft geen blond of zwart haar. Het is een man met kort donkerbruin haar en blauwe ogen, zo blijkt uit het onderzoek. Die ogen, die zijn belangrijk, want daar kijkt de vrouw het eerst naar. En niet onbelangrijk: vrouwen geven de voorkeur aan een normaal postuur, niet het afgetrainde lichaam waar mannen zelf van dromen.

Een dierenvriend doet het erg goed onder vrouwen, een reislustig type en iemand die alles lust. Als het zou kunnen, dan zou een romantische man helemaal perfect zijn. Een advocaat? Nog beter. Mannen in pak scoren goed bij de vrouwen.

Hoewel bijna geen enkele man of vrouw aan al deze eigenschappen voldoet, gaat het er ook helemaal niet om dat je voldoet aan het ideaalbeeld. Het geeft je weliswaar meer kansen, maar uiteindelijk hoef je maar één iemand te vinden voor wie jij ideaal bent.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Algemeen

Eén reactie

  1. Hammad Syed

    12 mei 2021 at 20:12

    Leeftijds, geloof, ras, economische discrimatie het bestaat allemaal en wel gecombineerd in een persoon ik!

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit ene meningsverschil leidt tot dubbele kans op scheiding

Hoeveel relatietips je ook tot je neemt en zelfs als je je uiterste best doet om compromis…