Even: makers van Lexa lanceren datingapp voor alleenstaande ouders

Michael Schouten
Door Michael Schouten
5 minuten leestijd

Ben jij een alleenstaande ouder? Dan heb je ongetwijfeld gemerkt dat er niet veel (of bijna geen) datingapps zijn die zich volledig richten op alleenstaande ouders. Er zijn apps voor hoger opgeleiden, 50-plussers, voor vreemdgaan. Maar bijna niet voor alleenstaande ouders. En dat is jammer, want veel single Nederlanders zijn een alleenstaande ouder.

Er zijn in Nederland ruim meer dan een half miljoen eenoudergezinnen, wat betekent dat er veel mannen en vrouwen zijn die naast hun werk ook nog eens voor de kinderen zorgen. Naast de coördinatie van naschoolse activiteiten, ouderavonden en helpen bij huiswerk, moeten ze ook nog elke avond koken, rekeningen betalen en boodschappen doen. Het is vermoeiend, en daarom staat het liefdesleven van een alleenstaande ouder vaak op een laag pitje.

Wat de zoektocht naar liefde nog frustrerender maakt? Dat je het als alleenstaande ouder niet makkelijk hebt op datingapps. Je wordt genegeerd, gesprekken worden afgekapt en je wordt geghost, alleen omdat je kinderen hebt. Zou het niet fijn zijn als je begrepen werd? Dat is wat de nieuwe datingapp Even in gedachten heeft, een app die zich volledig op alleenstaande ouders richt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Even: voor single ouders

Ontwikkeld door de makers van datingapp Lexa, is deze nieuwe gratis app speciaal ontworpen om alleenstaande moeders en vaders te helpen liefde te vinden. Hoewel de app nu alleen nog in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk beschikbaar is, hopen we dat de app ook snel naar Nederland komt. Als de app dezelfde beschikbaarheid krijgt als de andere apps van het bedrijf, dan zal dit ook gebeuren.

Met Even kunnen single ouders tot 100 profielen per dag bekijken, of ze kunnen zich abonneren op ‘Even More’ om onbeperkt profielen te bekijken en te zien wie hen leuk vindt. De makers van Even begrijpen dat alleenstaande ouders veel ballen in de lucht moeten houden en weinig tijd hebben. Daarom is de app ontworpen om efficiënt en gebruiksvriendelijk te zijn, zodat je tijd kunt besparen en je kunt richten op wat echt belangrijk is.

Geen flexibel schema?

De nieuwe datingapp elimineert de lastige discussies tussen ouders en potentiële dates over het hebben van kinderen. Geen flexibel schema? Geen probleem. Het geeft de single mama’s en papa’s een eerlijke kans om een match te vinden met gelijkgestemde mensen. Mensen die weten wat bij het ouderschap komt kijken.

Even is ontwikkeld door de makers van de gerenommeerde Meetic Group, waarvan onder andere Lexa en Meetic deel uitmaken, wat betekent dat je kunt vertrouwen op de expertise en betrouwbaarheid van het team. Je zult er mensen ontmoeten die je accepteren en begrijpen, ongeacht je ouderstatus. Maar bij Even draait het niet alleen om het ouderschap, maar vooral ook om wie je als persoon bent. De makers zeggen dat, hoewel het hebben van kinderen altijd een deel is van wie ouders zijn, ze niet alleen gedefinieerd zouden moeten worden door deze rol. Ze zijn nog veel meer dan dat.

Stir, ook een app voor alleenstaande ouders

Even is het antwoord van Meetic op de vraag naar een app voor alleenstaande ouders. Maar Even is niet de enige app die hiervoor ontwikkeld is. Er is nog een datingapp die specifiek is ontworpen om aan deze behoeften te voldoen: Stir, een datingapp die ontwikkeld is door Match Group.

Hoewel Meetic en Match Group onder eigen naam datingapps lanceren, vormen ze beiden hetzelfde bedrijf. Sterker nog, Even is eigendom van Meetic, dat op zijn beurt weer een dochteronderneming is van Match Group. Met deze sterke band kunnen we er zeker van zijn dat Stir de ervaring en expertise van Match Group gebruikt om een geweldige datingervaring te bieden aan alleenstaande ouders. Althans, dat hopen we.

De beslissing van Match Group om zowel Even als Stir te lanceren, benadrukt in ieder geval de toewijding om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van alleenstaande ouders. Even is nu te downloaden in de appstores van Apple en Google.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie