Home Durf jij met mij

Durf jij met mij

durf jij met mij
Durfjijmetmij is een initiatief van Parnassia: een GGZ-instelling die op een respectvolle en resultaatgerichte manier helpt om de gevolgen van een aandoening te boven te komen. Ze behandelen en begeleiden volwassen mensen die een ernstige psychiatrische aandoening hebben en ouderen die leiden aan psychiatrische aandoeningen of dementie. Het doel van Durfmetmij is dan ook om volwassenen met psychiatrische problemen met elkaar in contact te brengen en hen in staat te stellen om nieuwe vriendschappen of relaties op te bouwen in een veilige omgeving. Ben je nieuwsgierig geworden? We gaan je alles vertellen over deze website.

Heb je geen psychiatrische problemen? Dan is een andere datingsite met meer Nederlandse leden een betere optie. Deze datingsite heeft een fors groter aanbod Nederlandse singles:

Bezoek Badoo

liefde zoeken

Voor wie is Durfjijmetmij?

Wanneer je last hebt van psychische problemen, kan het nogal lastig zijn om in contact te komen met nieuwe mensen en een band met hen op te bouwen. Het is vaak moeilijk om onbekende mensen te vertrouwen, omdat zij niet weten wat er zich precies in je hoofd afspeelt of hoe zij daar het best mee om kunnen gaan. Daarom is Durfjijmetmij een mooie ontmoetingsplaats voor mensen met een psychiatrische aandoening. Daar kun je praten met mensen die jou begrijpen en die hun best willen doen om jou beter te leren kennen. Dan komt het dus van twee kanten. Dat is wel zo fijn!

Kan ik ook meedoen?

Als je 18 jaar of ouder bent en zorg krijgt bij een van de aangesloten organisaties, kun jij ook meedoen. Je kunt op die manier in contact komen met andere leden en een gesprek met hen beginnen. De bedoeling is wel dat je elkaar altijd respecteert en op een nette manier met elkaar omgaat.

Op de website durfjijmetmij.nl kun je alle voorwaarden lezen waaraan je moet voldoen wanneer je lid wordt van deze website. Je kunt altijd bij je zorgverlener of hulpverlener navragen of het verstandig en mogelijk is om lid te worden van deze website. Zij kunnen je hierover advies geven.

Alles over de website

Op de website van Durfjijmetmij kun je zien welke organisaties er aangesloten zijn bij dit initiatief. Iedereen die zorg krijgt van deze organisaties, mag lid worden. Ook vind je er informatie over de website, het doel ervan en wat de voorwaarden zijn. Ben je enthousiast geworden en wil je graag nieuwe mensen leren kennen via internet? Dan kun je je inschrijven. Dat is overigens helemaal gratis.

Nadat je een profiel hebt aangemaakt, kun je vrijwel direct beginnen. In de online ledenomgeving kun je berichten versturen naar andere leden of een chatsessie met hen starten. En wie weet ontmoet jij daar wel je toekomstige vriend of vriendin.

let op vrouw

Hoe werkt het?

Stel, je wilt een maatje zodat je samen leuke dingen kunt doen. Of je wilt alleen iemand leren kennen waar je af en toe online mee kunt praten. Nadat je een profiel hebt aangemaakt, kun je tijdens ieder bezoek inloggen op de website van Durfjijmetmij met je e-mailadres en wachtwoord. Alle berichten die je verstuurt en de chatsessies die je hebt zijn privé en worden niet gecontroleerd door de initiatiefnemer.

Wil je alleen een nieuwe vriend of vriendin zoeken, klik dan op het groene gedeelte op de website. Ben je opzoek naar een date of een relatie, klik dan op het oranje gedeelte op de website. Zo word je op de juiste manier doorverwezen en ontmoet je mensen die hetzelfde soort contact zoeken als jij.

Waarom is het nuttig om lid te worden?

Wanneer je je inschrijft op Durfjijmetmij, kun je gemakkelijker in contact komen met lotgenoten. Het stelt je in staat om je leefwereld te vergroten, want je ontmoet er gemakkelijk nieuwe mensen. En dat bevordert je herstel. Als je wilt kun je er een vriendenkring opbouwen of een relatie zoeken.

Dit zijn allemaal mogelijkheden die je als lid hebt en waardoor je het heft over je sociale leven weer in eigen handen kunt nemen. Zo krijg je weer grip op je eigen leven en kun je bepalen hoe je wilt dat je toekomst eruitziet en door welke mensen je je daarbij laat omringen. Een stap in de goede richting.

vriendin bff

Heeft het ook echt effect?

Volgens Peggy van Droogenbroeck, die werkzaam is bij Parnassia, is de leefwereld van mensen met een psychiatrische aandoening erg klein. Zij hebben behoefte aan kennissen, vrienden en lotgenoten. En de actieve gebruikers gaan over het algemeen erg goed met elkaar om.

Zij begrijpen het wanneer je niet altijd zin hebt om iets te ondernemen, omdat zij weten hoe dat voelt. En wanneer je verlegen bent of niet goed weet hoe je contact met iemand kunt opnemen, kun je een knipoog sturen. Dan is het aan de ander om eventueel een gesprek te starten. Commerciële datingssites richten zich op andere doelgroepen en hier kun je jezelf zijn, ondanks je problemen.

Over Durfjijmetmij

Durfjijmetmij is een gratis website waar je mensen kunt ontmoeten en contacten kunt leggen als je psychiatrische of psychosociale problemen hebt. Omdat de initiatiefnemer weet hoe graag deze mensen in contact komen met anderen, maar ook snapt hoe moeilijk dat soms kan zijn, is Durfjijmetmij een fijn hulpmiddel voor hen. Op die manier kunnen mensen die psychisch kwetsbaar zijn en ingeschreven staan bij een aangesloten organisatie ook een nieuwe vriendschap sluiten of op date gaan. Zo kunnen zij hun leven leuker maken.

Er wordt een veilige omgeving gecreëerd waar je alleen aan kunt deelnemen als je lid bent van de website. En dat kan dus alleen wanneer je bij een van de aangesloten organisaties hulp krijgt. De initiatiefnemer houdt zich verder niet bezig met de activiteiten van leden op de website.

Bezoek Durfjijmetmij

Over de Parnassia groep

Parnassia is een specialist in de psychiatrie en werkt nauw samen met veel zorginstanties en andere instanties voor een zo goed en persoonlijk mogelijke ondersteuning van cliënten. Zij bieden hulp aan volwassenen en ouderen en houden hierbij rekening met de leeftijd. Wanneer je ouder wordt en aan dementie lijdt, heb je specifieke hulpverlening nodig. Parnassia besteedt daarbij aandacht aan de psychische, lichamelijke en sociale veranderingen waarmee je te maken krijgt. Zowel wanneer je ouder wordt als wanneer je op jongere leeftijd te maken krijgt met psychiatrische problemen.