Home Nieuws Dating met DNA: van swipen tot matchen van je genetische code

Dating met DNA: van swipen tot matchen van je genetische code

4 minuten leestijd
0
knuffel hart

Swipe, match, chat is het korte stappenplan van de huidige dating apps. Waar we ooit nog op blind date gingen met onbekend is het ontmoeten van nieuwe mensen inmiddels met een enkele veeg binnen handbereik. De wereld verandert en dat geldt al helemaal voor online daten. Iedereen weet dat de swipe-functie dominant is, maar hoe zal het in de toekomst gaan?

Volgens datingsite eHarmony veeg je in de nabije toekomst geen profielfoto’s meer, maar je eigen wangslijm. Al in 2025 zullen veel matches in een laboratorium gemaakt worden. Dat blijkt uit een recent rapport over de toekomst van online daten, dat de datingsite heeft samengesteld in samenwerking met Imperial College London.1

Hoe de toekomst eruit ziet

Stel je voor dat we zeven jaar verder zijn. Het is 2025, je bent single en je wordt aan de lopende band gecatfisht door mensen die niet op hun foto’s lijken. Je bent het zat om steeds weer voor de gek gehouden te worden en je zoekt iemand die echt bij je past en bovendien je hart sneller laat kloppen.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Bekijk '999 vragen aan jezelf'
Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Bekijk hoe het werkt
Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Bekijk hoe het werkt

Je meldt je aan bij een nieuw type datingsite dat is gespecialiseerd in compatibiliteit. Nadat je een gedetailleerde vragenlijst hebt ingevuld om al je belangrijke persoonlijkheidskenmerken vast te stellen, word je gevraagd om een DNA-monster in te sturen door voorzichtig een wattenstaafje langs de binnenkant van je wang te vegen.

Je stuur het monster in een verzegelde envelop op naar het speciale liefdeslab. Enkele dagen later krijg je een e-mail; de resultaten zijn binnen. De datingsite heeft aan de hand van je DNA geïdentificeerd met wie je biologisch matcht. Je krijgt een aantal leden voorgesteld bij wie je echte aantrekkingskracht zou moeten voelen.

Het lijkt wat vergezocht maar dit is één van de mogelijke toekomstperspectieven van online dating. De wetenschappelijke onderzoeken over aantrekkingskracht, liefde en relaties nemen ieder jaar in aantal toe. Al deze informatie kan in combinatie met kunstmatige intelligentie worden benut om je betere matches voor te stellen.

Partnerkeuze zit in de genen

Elk jaar komen nieuwe aspecten aan het licht die verklaren waarom sommige mensen wel of juist niet op elkaar vallen. Zo weten we inmiddels dat bepaalde genen zoals het histocompatibiliteitscomplex (MHC) onbewust van invloed zijn bij het maken van een partnerkeuze.

Genen die je immuunsysteem reguleren en betrekking hebben op smaak en geur kunnen dus voor een deel bepalen tot wie je je aangetrokken voelt. Evolutionair gezien is het bijvoorbeeld ideaal om een partner met andere immuungenen te vinden, om een betere bescherming te bieden voor het nageslacht.

Door het analyseren van de genetische code van gebruikers kunnen online datingplatforms een betere voorspelling doen of twee gebruikers écht bij elkaar passen. Het matchen van het DNA zou kunnen voorspellen of twee gebruikers die elkaar online aantrekkelijk vinden, zich nog steeds tot elkaar aangetrokken voelen als ze eenmaal offline zijn. Datingsites zouden deze genetische informatie tot je voordeel kunnen gebruiken om betere matches voor te stellen; op basis van je DNA.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Bekijk hoe het werkt

Te oud om te...

... daten? Niemand is daar te oud voor. Iedereen wil genieten en het liefst samen met iemand anders, ongeacht de leeftijd. Apps als Tinder zijn misschien niet zo slim om te gebruiken, maar wat als er een app zou zijn voor de wat oudere singles? Het goede nieuws is dat 50plusmatch precies dat doel heeft: singles boven de 50 met dezelfde interesses aan elkaar koppelen. Nieuwsgierig hoe ze dat doen?

Bekijk hoe het werkt

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Bekijk hoe het werkt

999 vragen...

... aan je partner. Want wat is er nu leuker dan vragen over jezelf? Juist, vragen stellen aan iemand anders. Open vragen, ja/nee vragen en tweekeuzevragen in boekvorm: met 999 extra vragen voor de liefdesdetective om iemand het hemd van het lijf te vragen. Gegarandeerd stof tot nadenken met maar één échte regel. Wat die regel is?

Bekijk de 999 vragen

Meer mensen zoals jou...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Bekijk de vijf talen van de liefde

Alleen lukt het niet...

... om je ex terug te krijgen? Er is een manier die je kans op succes extreem vergroot, maar het werkt alleen als je het écht wilt. Relatietherapeute Michelle heeft haar 18+ jaar ervaring omgezet in een succesvolle handleiding om je ex terug te krijgen. Ontdek zelf waarom 1 op de 2 relaties worden gered met haar methode.

Bekijk de handleiding

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk het gayParship-Principe

Hoe groot is de kans...

...dat de experts voor jou een partner vinden? Doe de test om je slagingskans te berekenen. Want als het alleen niet lukt, dan blijf je misschien nog jarenlang dromen over liefdesgeluk. Is het niet tijd om je droom te realiseren? Bereken je slagingskans gratis en vrijblijvend.

Bereken je slagingskans
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Amigos profiel verwijderen? Dit is hoe je je account verwijdert

Bekend als de huisfeestjesapp is Amigos bezig met een opmars in de Nederlandse provincies.…