Bumble Compliment: wat het is, hoe het werkt en de kosten

Michael Slender
Door Michael Slender
10 minuten leestijd

Stel je voor dat je al een tijdje single bent. Je hebt je om deze reden aangemeld op Bumble, de datingapp. Je hebt al een paar maanden geprobeerd om iemand te vinden, maar tot dusver is dat nog niet gelukt. Vandaag besluit je weer eens een kijkje te nemen op de app, hopend op een nieuwe match. En niet zomaar een match, maar je droommatch – met minder neem jij geen genoegen.

Terwijl je aan het swipen bent, voornamelijk naar links, stokt je adem plotseling. De persoon die je nu ziet heeft precies alle eigenschappen waarnaar jij op zoek bent. Je bent onmiddellijk verliefd, als in een digitale vorm van liefde op het eerste gezicht. Kon ik maar extra goed duidelijk maken dat jij alles bent wat ik zoek, denk je.

Gelukkig voor jou heeft Bumble juist voor deze situaties een nieuwe functie ontwikkeld. Die functie heet Compliments, een feature waarmee je vóór het matchen al een bericht kunt versturen.We vertellen je meer over de Bumble Compliment: hoe het werkt, wat het kost en of het je geld waard is.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Wat is Bumble Compliments?

De Compliment van Bumble is voor alle situaties bedoeld waarin je iemand duidelijk wilt maken dat je meer interesse hebt dan gemiddeld. Misschien draagt diegene een shirt met een print die jou aanspreekt of moet je hardop lachen na het lezen van de profieltekst. Wat de reden ook is dat je zo graag wilt matchen met deze ene persoon, je kunt die reden al voor het matchen delen met de Compliment van Bumble.

Door een compliment te versturen, kun je je zich onderscheiden van de massa. Je veegt niet gewoon naar rechts zoals iedereen dat doet. Je geeft jezelf een voorsprong op de rest en krijgt dankzij de ijsbreker voorrang op alle anderen die naar rechts hebben geveegd op het profiel. Volgens Bumble hebben degenen die Complimenten gebruiken daardoor statistisch gezien meer kans om te matchen en een grotere kans op een goed gesprek.

“Je kunt gratis één Compliment per dag sturen” – Bumble

Hoe werkt het?

Bumble is net als Tinder groot geworden met de klassieke swipe-methode. Als je iemand leuk vindt, swipe je naar rechts. Naar links als je het profiel wilt overslaan. Inmiddels beschikken de meeste apps die gebruikmaken van de swipe over tientallen andere features die de mogelijkheden uitbreiden. Bumble’s Compliment is zo’n extra functie.

Iedereen kan een Compliment versturen op Bumble. Als je iemand een Compliment wilt versturen, dan kun je dat alleen doen op basis van een deel van het profiel. Bijvoorbeeld over de biografie, een foto of een van de profielprompts. Zoek eerst het deel van het profiel op waarop je wilt reageren. Linksonder van al deze delen zie je een geel pictogram met een hart in een tekstballon.

Tik op de pictogram en er wordt een tekstvak geopend waarin je de openingszin kunt schrijven. Vul de ijsbreker in en verstuur het bericht. Goed om te weten: het bericht kan maximaal 150 karakters bevatten.

  1. Zoek een deel in het profiel waarop je wilt reageren
  2. Tik linksonder op het gele hart-icoon
  3. Vul een bericht in
  4. Verstuur de Compliment

Als een swipe naar rechts

Een Compliment is vergelijkbaar met een swipe naar rechts. Je geeft ermee aan dat je met iemand wilt matchen. Houd daar rekening mee als je een Compliment verstuurt en gebruik de feature alleen bij profielen waarmee je wilt matchen.

Als je de eerste stap kunt zetten en de ander met je matcht, geldt het versturen van een Compliment ook als het starten van het gesprek. Als je niet in staat bent om de eerste stap te zetten, kun je de ontvanger alleen een bericht versturen als deze op je ijsbreker reageert.

Nadat je een Compliment hebt verstuurd, merk je zelf niets. Het is net als een swipe naar rechts. Je legt de keuze om te reageren bij de ander neer. Op de achtergrond gebeuren er echter wel een aantal dingen bij de ander. Wanneer de ander inlogt, wordt je Compliment getoond in de feed met potentiële matches. Bij betaalde abonnees met Bumble Premium wordt de Compliment ook getoond in hun Beeline.

Voordelen van Bumble Compliment
  • Je maakt je interesse duidelijker
  • Je like valt meer op
  • Je hebt een hogere kans op een match
  • Je kunt een krachtige ijsbreker gebruiken

Wat kost het?

De Bumble Compliment is voor iedereen gratis. Alle gebruikers van de app kunnen één gratis Compliment per dag sturen. Wil je meer Complimenten versturen? Dan kun je meer Complimenten kopen. Je kunt deze Complimenten aanschaffen als je eerste hebt verbruikt. Als je daarna op het pictogram tikt, krijg je de optie aangeboden om meer Complimenten aan te schaffen. Alle Complimenten die je koopt, verlopen niet.

Losse Complimenten

Het voordeel van Complimenten is dat ze niet exclusief zijn voor gebruikers met een betaald abonnement. Complimenten zijn á la carte verkrijgbaar. Bumble heeft pakketten met 2 of 5 Complimenten te koop. Dit zijn de prijzen van die pakketten:

  • 2 Compliments: € 9,99 (€ 5,00 p/s)
  • 5 Compliments: € 14,99 (€ 5,00 p/s)

Is de Compliment het geld waard?

Of de Compliment een effectief hulpmiddel is om te flirten op Bumble? Dat is voor iedereen anders. Over het algemeen zijn features zoals de Compliment alleen effectief als je ze geeft aan degenen die je normaal gesproken ook naar rechts zou vegen. En dat niet alleen: vooral aan degene met wie je denkt te kunnen matchen. De Compliment kan succesvol zijn om twijfelaars over de streep te trekken.

De Compliment van Bumble is net als complimenten in het echte leven. Die geef je ook niet zomaar aan elke willekeurige vreemdeling, toch? Je geeft ermee dat je iets aan iemand leuk vindt en zo moet je de Compliment van Bumble ook gebruiken. Het heeft de kracht om iemand een speciaal gevoel te geven. Maar zoals je begrijpt, kun je ook de plank volledig misslaan als je een verkeerde openingszin gebruikt.

Volgens Bumble geeft de Compliment een grotere kans om te matchen en dat is op zich wel iets waard. Hoeveel geld de functie waard is? Dat is moeilijk te zeggen. Gezien de vrij hoge kosten – die nog kunnen wijzigen aangezien de feature nieuw is – lijken de Complimenten echter niet het geld waard.

Zet de Compliment verstandig in

Of je nu een pakket met Complimenten aanschaf of iedere dat de gratis Compliment gebruikt: ze zijn niet ongelimiteerd beschikbaar. Het is dus aan te raden om er zuinig mee om te gaan en de Compliment niet aan iedereen te geven. Per persoon kun ook maar één bericht versturen.

lexa

Alternatief voor Bumble

Niet tevreden met Bumble? Of ben je van mening dat ze overal geld aan willen verdienen?
Dan is het goed om te weten dat er alternatieven zijn voor Bumble. Een van de alternatieven die wij aanraden is Lexa. Bij deze app is kun je bladeren door profielen en ook zonder te matchen een bericht versturen.

App StoreGoogle Play

Veelgestelde vragen

Is de Bumble Compliment gratis?

Ja, elke gebruiker van Bumble krijgt één gratis Compliment per dag. Als je meer dan één Compliment per dag wilt gebruiken is het mogelijk om extra Complimenten te kopen. Deze zijn verkrijgbaar in pakketten van twee en vijf stuks.

Wat kun je met de Bumble Compliment?

De Compliment van Bumble maakt het mogelijk om iemand vóór het matchen een bericht te versturen. De ontvanger krijgt er een melding van en je bericht verschijnt in de feed met potentiële matches. Door de Compliment valt je like meer op en geef je aan dat je graag wilt matchen.

Hoe kan ik Compliment kopen?

Als je meer dan één Compliment per dag wilt gebruiken, dan is dat mogelijk door losse Complimenten te kopen. Deze losse Complimenten kunnen in een pakket gekocht worden. Compliment kopen is mogelijk in de app van Bumble op je smartphone of tablet, maar ook via de webapp. Aanschaffen kan met een creditcard of via je Apple of Google-account.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie