Geen (nieuwe) matches op Bumble? Dit moet je doen

Michael Slender
Door Michael Slender
10 minuten leestijd

Stel je eens voor dat je datingapp Bumble downloadt, je profiel invult en begint met swipen. Je veegt naar links, héél vaak naar rechts en leunt vervolgens achterover om te wachten op een stormvloed aan match-meldingen. Tien minuten gaan voorbij, geen melding, een half uur, twee uren. Nog steeds niets. De volgende dag open je Bumble om te kijken of je meldingen het misschien niet doen. Maar nee, nog steeds geen (nieuwe) matches op Bumble. What’s up?

Geen nieuwe matches krijgen op Bumble is een veelvoorkomend en vervelend probleem. Ondanks dat je vrijwel iedereen naar rechts veegt, is het – vooral voor mannen – heel gewoon om geen matches te krijgen op Bumble. De app werkt niet goed, je profiel is verschrikkelijk of je foto’s zijn afstotend: het zijn allemaal redenen waarom het niet (meer) lukt om matches te scoren.

Geen matches op Bumble?

Lukt het niet om nieuwe matches op Bumble te krijgen? Had je eerder wel genoeg matches, maar nu niet meer? Of nog erger: heb je nooit een match gehad op Bumble? We geven je de antwoorden op al deze vragen, want er kunnen meerdere redenen zijn waarom je geen nieuwe matches hebt op Bumble.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Ik heb NOOIT een match gehad op Bumble

Hoe slecht je ook op de foto’s staat en hoe leeg je profiel ook is: normaal gesproken krijgt iedereen minimaal één match op Bumble – op ieder potje past immers een deksel. Als je nog nooit een match hebt gehad sinds je op Bumble actief bent, dan is dat slecht nieuws: er is iets goed mis. Ervan uitgaande dat je niet pas sinds vandaag de app gebruikt, zijn er een aantal mogelijkheden waarom je nog nooit een match hebt gehad:

 1. Je account functioneert niet
 2. De app zelf werkt niet goed
 3. Je profiel is niet aantrekkelijk
 4. Je bent te selectief

1. Je account functioneert niet

Het gebeurt niet vaak en het is vaak niet de reden waarom je geen matches krijgt, maar als je account niet goed functioneert dan zou het mogelijk kunnen zijn dat dit de reden is. De oplossing? Verwijder je account en maak een nieuwe account aan bij Bumble, eventueel met een ander telefoonnummer of e-mailadres.

2. De app zelf werkt niet goed

Als je denkt dat het aan de app ligt, verwijder de app dan van je smartphone en installeer het daarna opnieuw. Je zou snel kunnen controleren op matches op de webversie van Bumble. Als je daarop wel matches hebt en niet in de app, dan weet je dat het probleem bij de app ligt.

3. Je profiel is niet aantrekkelijk

Als je kunt swipen op Bumble en meldingen kunt ontvangen, dan is dit de meest voor de hand liggende oorzaak. Het gebrek aan matches is dan al snel te verklaren door een onaantrekkelijk profiel. Volgens Bumble is dit de officiële reden als je geen (nieuwe) matches hebt: dat je niet genoeg gedaan hebt om je profiel te optimaliseren.

Begrijp dat je voor andere gebruikers van de app niets anders bent dan een paar foto’s op een scherm. Ze hebben nog geen kans gehad om je te leren kennen en moeten hun keuze volledig bepalen op wat ze zien op het scherm. Ze weten niet hoe gepassioneerd jij kunt spreken over je interessante hobby’s of hoe schattig je met baby’s bent. En de foto’s waarvan jij denkt dat ze jou een verleidelijke keuze maken, zijn misschien niet aantrekkelijk genoeg voor anderen.

Bumble zegt dat de oplossing te vinden is in het perfectioneren van je profiel. Dat zou ervoor moeten zorgen dat je aantrekkelijker wordt voor anderen. En wel door middel van deze tips:

 • Voeg alle zes foto’s toe met alleen jijzelf op de foto.
 • Schakel Bumble’s Best Photo feature in.
 • Maak gebruik van de Profile Prompts.
 • Voeg de Basic Info Badges toe aan je profiel
 • Vul je bio in.
 • Laat jezelf verifiëren.
 • Upgrade met Bumble Boost of naar Bumble Premium.
 • Stel de filters in op gelijkgestemde singles.
 • Gebruik Spotlight en SuperSwipe.

4. Je bent te selectief

Veeg je alleen de allerslimste en knapste profielen naar rechts? En weet je nog precies welke profielen je naar rechts hebt geveegd? Dan veeg je waarschijnlijk te weinig naar rechts. Uiteindelijk hebben de mooiste en beste kandidaten vaak de meeste opties. Het gevolg kun je wel raden: jij bent niet een van de opties die zij kiezen.

Als je het idee hebt dat je weleens te kieskeurig kunt zijn, open je geest dan eens voor een kandidaat die niet perfect is. Misschien zelfs iemand waarop je normaal gesproken niet zou vallen, maar wel de nodige kwaliteiten heeft waarnaar jij op zoek bent.

Als al het bovenstaande niet helpt…

… dan ga je toch gewoon naar een andere datingapp waar matchen niet nodig is? De beste keuze is Lexa.

Ik heb NU geen nieuwe matches meer

Had je eerder wel voldoende matches, maar lukt het ineens niet meer om ook maar één match te scoren? Ook dan zijn er verschillende redenen mogelijk:

 1. Iedereen heeft je al gezien
 2. Je bent te kieskeurig geworden
 3. Bumble’s algoritme heeft een probleem met jou

1. Iedereen heeft je al gezien

Bumble is niet de grootste datingapp en als gevolg daarvan is het mogelijk dat er niet veel potentiële matches bij je in de buurt wonen. Degenen die wel in de buurt wonen hebben je allemaal al gezien. Jij hebt ze beoordeeld en zij jou, wat mogelijk tot eerdere matches heeft geleid.

Nadat je alle profielen in de buurt hebt gehad, is het mogelijk dat Bumble je voorstelt aan mensen die minder goed bij je passen. Om je toch profielen te kunnen tonen, kunnen bijvoorbeeld kandidaten worden voorgesteld die ver bij je vandaan wonen. En dan kun je swipen wat je wilt, maar de kans op een match is dan hoe dan ook kleiner dan toen je begon – alleen om het feit dat afstand zo belangrijk is.

2. Je bent te kieskeurig geworden

Volgens onderzoek gebeurt er iets opvallends als je veegt op een datingapp. Hoe meer je veegt, hoe meer mensen je afwijst. Waarschijnlijk heb je het niet eens door wanneer je aan het swipen bent. Onderzoekers noemen dit de rejection mindset – een mindset waarin je steeds meer mensen afwijst naarmate je meer veegt. Dit is wat je moet doen als je vermoedt dat dit weleens de oorzaak zou kunnen zijn:

 • Neem genoegen met minder perfect (eventueel als test)
 • Geef mensen buiten je gebruikelijke grenzen een kans
 • Start helemaal opnieuw en maak een nieuw profiel aan

3. Bumble’s algoritme heeft een probleem met jou

We zijn nog niet zo ver dat een datingapp een persoonlijk probleem met jou kan hebben, maar van algoritmes is wel bekend dat ze gebruikers kunnen ‘straffen’. Nu heeft Bumble nooit bevestigd dat mensen door het algoritme gestraft kunnen worden, maar het vermoeden is er wel dat dit bij gebruikers gebeurt. Bumble’s algoritme kan bijvoorbeeld denken dat je een bot bent, terwijl dat niet zo is.

De oplossing voor dit soort problemen – waarin de app een probleem met jou heeft – is meestal niet zo eenvoudig. Doorgaans is het nemen van je verlies de enige optie en te stoppen met het gebruik van de app. Je zou een nieuwe account kunnen aanmaken, maar dat is geen garantie op een functionerende app waarin je weer matches krijgt. Mocht je dit willen proberen, denk er dan aan om een account aan te maken met nieuwe gegevens:

 • met een nieuw telefoonnummer
 • met een andere Facebook-account
 • met een andere Google-account
Als al het bovenstaande niet helpt…

… dan zijn er alternatieven voor Bumble waar je nog wel een eerlijke kans krijgt, zoals op deze datingapps:

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie