Dit is het beste tijdstip om online een date te scoren

Redactie
Door Redactie
3 minuten leestijd

2022 stond voor de meeste mensen in het teken van normaal doen. Weer normaal naar school gaan, weer normaal bij elkaar de verjaardag vieren en weer daten zoals we dat vóór de pandemie deden. Hoewel we allemaal nog steeds de onzichtbare littekens bij ons dragen, werd alles weer wat meer als vanouds. Daar waren we ook echt aan toe. Voor datingapp happn was dit reden om eens te kijken naar de huidige stand van zaken in de digitale datingmarkt.

Als een van de grote datingapps waarop Nederlanders te vinden zijn, beschikt een app als happn natuurlijk over een interessante berg met data. Hoeveel profielen je liket en afwijst, welke interesses die profielen hebben en waar je deze mensen bent misgelopen: happn weet het allemaal. En deze gegevens, in combinatie met een recente ondervraging van happn-gebruikers, leveren interessante informatie op over de beste maanden, dagen en tijdstippen om een date te zoeken.

De beste maand, dag en tijdstip

In welke maand zijn gebruikers van datingapps het vaakst actief? Welke dag van de week is het drukst onder singles? En welke tijdstippen bieden je de grootste kans op een date? Op basis van het onderzoek dat de datingapp heeft uitgevoerd, hoeven we niet langer meer te gissen naar de antwoorden.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Volgens het onderzoek is de zomer favoriet onder singles. Augustus is de maand met de meeste activiteit op de app. Als de zon schijnt, komen singles uit hun schulp, zo blijkt. Door het jaar heen is zondag de drukste dag van het jaar, met veel potentiële kandidaten die zondagavond inloggen op de app.

De avond is vanzelfsprekend populair, maar één tijdstip steekt er met kop en schouders bovenuit. Dat is 21.00 uur. De meeste singles zijn namelijk iedere dag rond de klok van negen op zoek naar een nieuwe liefde – of in ieder geval een chatcontact. Het beste moment om je nieuwe liefde te vinden? Dat is nu dus beantwoord: elke willekeurige zondag in de maand augustus en dan om 21.00 uur ’s avonds.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie