Dating app Blued verbiedt screenshots en schermopnames

Michael Slender
Door Michael Slender
4 minuten leestijd

Datingapp Blued heeft een aantal nieuwe functies geïntroduceerd om privacy van gebruikers te beschermen. Het wereldwijde online LGBTQ+-platform met meer dan 60 miljoen gebruikers gaat het maken van screenshots en schermopnames verbieden. Dat heeft de app bekendgemaakt in een persbericht. Met de nieuwe functies wil het de privacy en vooral de identiteit van gebruikers beschermen.

Geen screenshots en schermopnames

De nieuwe functies van Blued maken schermafbeeldingen onmogelijk tijdens livestreaming zodra de streamer de functie inschakelt. De app staat ook geen screenshots en schermopnames meer toe tijdens videogesprekken om iedereen in het gesprek te beschermen. Tijdens gesprekken wordt het straks ook mogelijk om foto’s te verzenden die binnen enkele seconden na het lezen verdwijnen, waardoor de kijker geen tijd heeft om een screenshot kunnen maken.

Om te voorkomen dat je een screenshot of opname maakt tijdens livestreaming, produceert de iOS-versie van Blued een wazige pagina nadat je probeert een screenshot te maken. In iOS is het niet mogelijk om screenshots in het geheel uit te schakelen zoals wel mogelijk is in Android. De Android-app van Blued voorkomt dat er een screenshot wordt gemaakt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

“In het licht van de recente gebeurtenissen op de Olympische Spelen, die tot wijdverbreide bezorgdheid hebben geleid met betrekking tot de privacy van sociale media, voeren we onze inspanningen op en introduceren we een reeks nieuwe functies om een veiligere omgeving voor iedereen te creëren”, zegt Liam Lu, hoofd van Blued International.

“Bij Blued zijn we van mening dat privacy van het grootste belang is, vooral voor de LGBTQ+-gemeenschap. We hebben er altijd alles aan gedaan om de veiligheid en beveiliging van onze leden te waarborgen.”

Olympische Spelen 2021

TikTok- en Twitter-gebruikers plaatsten profielen van Olympische atleten online die op Grindr actief waren tijdens de Olympische Spelen van 2021 in Tokio. Terwijl ze de gay dating app discreet gebruikten, werden de profielen online gepubliceerd. Sommige van de atleten waren nog niet als homoseksueel uit de kast gekomen ten tijde van de publicaties.

Degenen die de schermafbeeldingen online plaatsten hadden zich aangemeld voor de Grindr-app en gebruikten de ‘Explore‘-functie om zich virtueel te verplaatsen naar het Olympisch dorp, bestaande uit 21 appartementencomplexen in Tokio. Wanneer ze een atleet vonden die actief was op de app, maakten ze screenshots en opnames om deze te verspreiden via social media.

Naast het verbieden van opnames en schermafbeeldingen introduceert Blued een ‘Privé-album’-feature. Foto’s die in dit album worden geplaatst blijven volledig geheim, tenzij iemand toestemming krijgt om ze te bekijken. En om het bewijs van de Blued-app op je telefoon te verbergen, kunnen betaalde leden straks het app-pictogram vervangen door een andere afbeelding, zodat het op een andere app lijkt.

Het beursgenoteerde Blued is beschikbaar in 13 talen en heeft gebruikers in ongeveer 170 landen. Het is nu de grootste online LGBTQ-gemeenschap in China, India, Zuid-Korea, Thailand en Vietnam en werkt aan een uitbreiding naar meer landen.

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie