Binkdate profiel verwijderen: hoe zeg je je account op?

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
7 minuten leestijd

Er was ooit eens een tijd waarin homo, bi en nieuwsgierige jongens en mannen elkaar in het geheim moesten ontmoeten. Op parkeerplaatsen, in donkere hoeken van bars en cafés en op andere openbare plekken: het waren niet de gebruikelijke locaties waar hetero’s elkaar ontmoetten. Maar dankzij datingsites zoals Binkdate was dat gelukkig niet meer nodig.

Met een lange historie in de datingmarkt voor mannen die mannen zoeken is Binkdate een plek waar velen hun seksuele match hebben gevonden. Terwijl het eerder mogelijk was om oproepjes te plaatsen, doen de gebruikers van Binkdate dat nu met profielen. Als het lukt om de mensen achter de profielen bijeen te brengen in het echte leven, is het doel bereikt. Het is dan weer tijd om je profiel te verwijderen, want dat gebeurt niet automatisch.

Heb je genoeg dates gehad met de binks van het platform? Ben je toe aan wat anders? Of ben je verwikkeld geraakt in een liefdesromance? Stuk voor stuk zijn het geldige redenen om per direct je profiel te verwijderen op Binkdate.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Ondanks het feit dat je ook gewoon niet meer kunt inloggen, maak je de beste keuze door je account op te zeggen. Want als je vergeet dat je nog een Binkdate-profiel hebt, dan zou het nog jaren kunnen rondzwerven op de datingsite… terwijl je al lang bent doorgegaan met je leven. Om dit te voorkomen is het verstandig om je profiel op te zeggen. We leggen je uit hoe je je Binkdate-profiel verwijdert.

Bezoek de website

Omdat Binkdate alleen bereikbaar is via een website, is een bezoek aan de website vereist om je account te kunnen verwijderen. Het is alleen mogelijk vanuit de instellingen van je account.
Ga dus eerst naar de website op www.binkdate.nl. Ben je het wachtwoord van je account vergeten? Dan kun je eerst een nieuw wachtwoord aanvragen.

binkdate verwijderen

Binkdate verwijderen

Is het gelukt om in te loggen op je account? Dan is het tijd voor de volgende stap. Tik in het menu op Mijn account om de pagina met je accountgegevens te bekijken. Tik op deze pagina op Verwijderen dat onderaan wordt getoond. Geef een reden op voor je opzegging en tik op de Ja verwijder mijn account-button om het verwijderen van je Binkdate-profiel te bevestigen.

 1. Log in op je Binkdate-account.
 2. Tik op Verwijderen.
 3. Geef een reden op voor de opzegging.
 4. Tik op de Ja verwijder mijn account-button.

profiel verbergen binkdate

Tijdelijk stoppen

Wil je tijdelijk en niet definitief stoppen met Binkdate? Dat is ook mogelijk, maar dan is het niet meteen nodig om je account volledig te verwijderen. Wanneer je kiest voor het verbergen van je profiel, wordt je profiel niet meer getoond in de zoekresultaten op de website. Tenzij je je profiel weer zichtbaar maakt. Let op: je kunt dan ook geen berichten meer versturen of ontvangen. Mocht je later weer willen doorgaan waar je gebleven was, dan kun je je profiel weer zichtbaar maken.

 1. Log in op je Binkdate-account.
 2. Tik op Profiel verbergen.
 3. Tik op de Profiel verbergen-button.
 4. Tik op de Ja-button.

Hoe stop ik het Premium abonnement?

Met het Premium abonnement van Binkdate kun je de commerciële reclames verbergen, worden de chats langer bewaard en kun je bezoeken wissen. Hoewel Binkdate het niet expliciet vermeld, gaat het om een doorlopend abonnement – het wordt stilzwijgend verlengd. Heb je dit abonnement genomen en wil je weten hoe je het kunt opzeggen? Volg deze stappen:

 1. Log in op je Binkdate-account.
 2. Tik op Mijn account.
 3. Zeg het betaalde lidmaatschap op.

Het betaalde lidmaatschap kan je zelf opzeggen via het menu of via het contactformulier op de datingsite onder vermelding van je NAW-gegevens, profielnaam en lidmaatschapsnummer.

Gaybuddy

Alternatief voor Binkdate

Binkdate was een populaire gay datingsite voor mannen. Dankzij de slechte naam dat het heeft gekregen, mede dankzij de fakers en escortdiensten die er worden aangeboden, is die populariteit echter sterk gedaald. In Nederland zijn meerdere datingsites en apps actief die speciaal zijn gemaakt voor gay- en bi-mannen. Mocht je een andere datingsite willen proberen, dan is Gaybuddy een goede keuze. Zoals de naam al zegt, is ook Gaybuddy een datingsite voor gaymannen:

Bekijken op Gaybuddy

Veelgestelde vragen

Zijn er vergelijkbare datingsites als Binkdate?

Ja, een andere maar vergelijkbare datingsite is Gaybuddy. In tegenstelling tot Binkdate betaal je bij Gaybuddy met credits voor het versturen van berichten.

Wordt het Premium abonnement automatisch verlengd?

Ja, het Premium lidmaatschap van Binkdate wordt automatisch verlengd. Het is een doorlopend abonnement dat pas stopt wanneer het wordt opgezegd. Er is geen kennisgeving van een vernieuwing van het abonnement – het wordt stilzwijgend verlengd door Binkdate.

Stopt de automatische verlenging als ik mijn profiel verwijder?

Nee, een doorlopend abonnement stopt pas wanneer het abonnement wordt opgezegd. Dit kan zowel via het menu van de datingsite als via het contactformulier. Bij de methode van het contactformulier geef je je NAW-gegevens, profielnaam en lidmaatschapsnummer door en dat je wilt opzeggen.

Kan ik ooit weer een nieuw profiel creëren?

Ja, het is gewoon mogelijk om je weer aan te melden bij Binkdate. Je kunt je profiel verwijderen en op een later moment weer een nieuwe account aanmaken. Het is echter ook mogelijk om tijdelijk je profiel onzichtbaar te maken.

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie