Home Dating Betrouwbare man: 13 tekenen om hem aan te herkennen

Betrouwbare man: 13 tekenen om hem aan te herkennen

4 minuten leestijd
0
goed slecht man

Vertrouwen is de basis van onze relaties. Maar vertrouwen is ook een kwetsbaar iets. Het maakt niet uit hoelang je er over gedaan hebt om vertrouwen op te bouwen, het kan binnen een oogwenk verloren gaan. Daarom omringen we ons graag met mensen die we kunnen vertrouwen. En bouwen we graag op mensen die dat vertrouwen niet zullen schenden.

In de zoektocht naar een partner krijgen de kenmerken van betrouwbaarheid dan ook volop de aandacht. Eerlijk, open, loyaal, integer en degelijk: hoe vaak hoor je wel niet van een vrouw dat het haar ‘niet uitmaakt hoe hij eruit ziet, zolang hij maar betrouwbaar is’? Voor vrouwen die een stabiele, volwassen relatie willen is betrouwbaarheid een van de belangrijkste kenmerken. Maar waaraan kun je dat herkennen?

13 tekenen van betrouwbaarheid

Een goede man vinden kan tegenwoordig moeilijk zijn. Wellicht komt het niet eens doordat er minder betrouwbare mannen zijn dan in voorgaande generaties, maar vooral omdat veel van onze relaties tegenwoordig van voorbijgaande aard zijn. Mensen switchen jaarlijks van zorgverzekering, veranderen vaak van baan en stappen sneller over naar een andere partner. Het is een andere tijd.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Om het nog moeilijker te maken heeft bijna elke vrouw de fout gemaakt om de verkeerde man betrouwbaar te achten, terwijl hij dat absoluut niet was. Maar hoewel deze slechte ervaring niet helpt voor het vertrouwen in mannen, zijn er nog steeds mannen die wél betrouwbaar zijn. Als je wilt weten of een man betrouwbaar is, dan zal hij in ieder geval aan de meeste van deze tekenen te herkennen zijn.

1. Hij toont empathie

Als een man medeleven kan tonen en zich goed kan inleven in de gevoelens van anderen, dan is de kans groter dat je deze man kan vertrouwen. Hij zal niet alleen maar aan zichzelf denken, maar ook aan jou en je emoties. Dat hij het vermogen heeft om zich in een ander te verplaatsen, maakt hem eerder betrouwbaar.

2. Hij heeft respect voor jouw grenzen

Een betrouwbare man gaat niet over je grenzen heen. Hij zal je nooit dwingen iets te doen wat je eigenlijk niet wilt doen. Hij pusht niet en hij verbiedt je niets. Je grenzen worden gerespecteerd. Hij zal je vragen of je iets goed vindt, misschien zelfs toestemming vragen en luisteren naar jouw mening en opvattingen.

3. Hij is altijd op tijd

Is hij altijd op tijd? Dan mag je weer een hokje afvinken. Hij zal een afspraak niet op het allerlaatste moment afzeggen. En als dat toch gebeurt, dan biedt hij zijn welgemeende excuses aan. Hij maakt het goed. Ook doet hij er alles aan om niet te laat te komen, als hij daar geen goede reden voor heeft. Een betrouwbare man zal je altijd direct op de hoogte brengen als hij iets later is.

4. Hij is eerlijk

Zoekt hij de eigenaar op van de portemonnee die hij zojuist heeft gevonden? Dan weet je dat hij een blijvertje is. Een betrouwbare man is natuurlijk altijd eerlijk. Dat kun je herkennen aan het feit dat je hem nooit betrapt op een leugen.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

5. Hij is dankbaar

Een eigenschap die je graag wilt zien in een man is dankbaarheid. Het zegt dat hij niet snel iets of iemand voor lief zal nemen. Ook weet deze man wanneer hij iemand anders een compliment moet geven. Hij zal niet snel de aandacht op zichzelf vestigen, maar eerder proberen om de juiste persoon de credits te geven.

6. Hij doet wat hij zegt

Valse beloften worden niet door deze man gemaakt. Hij is integer: hij doet wat hij zegt. Heeft hij iets beloofd? Dan doet hij er alles aan om de belofte waar te maken. Sterker nog, bij een betrouwbare man weet je gewoon dat het goedkomt.

7. Hij is er altijd voor je

Heel belangrijk: een betrouwbare man is er altijd voor je. Hij zal je altijd willen helpen, steun bieden en bijstaan als het nodig is. Of het nu om een lamp gaat die verwisseld moet worden of een schouder om op te huilen: hij is er voor je. Ook is hij erg behulpzaam naar andere mensen toe, zelfs als hij niets van deze mensen wil.

8. Hij is zichzelf

Is hij altijd zichzelf in verschillende situaties? Of doet hij zich anders of beter voor in het bijzijn van anderen? Hoe hij zich gedraagt en of dit per situatie wijzigt is een belangrijk teken om te onthouden. Bij een betrouwbare man is het eerder what you see is what you get. Qua taalgebruik en gedrag zul je een consistent patroon zien. Hij is zichzelf.

9. Hij neemt je in vertrouwen

Als een man betrouwbaar is, dan zal hij je sneller in vertrouwen nemen. Het is een teken dat betrouwbaarheid belangrijk is voor hem en dat hij ervan uitgaat dat anderen ook betrouwbaar zijn – zoals hijzelf dat ook is. Hij kan je dan ook sneller zijn diepste geheimen vertellen.

10. Hij roddelt niet

Roddelpraat? Daar doen betrouwbare mannen niet aan mee. Ze praten niet over anderen, houden geheimen van anderen voor zich en zullen zelf ook zeker geen roddel in het leven roepen.

11. Hij wil zichzelf verbeteren

Een ander aspect waaraan je een betrouwbare man herkent, is dat hij zichzelf steeds wil verbeteren. Betrouwbare mannen weten dat ze niet alle wijsheid in pacht hebben. Ze zijn continu op zoek naar manieren om zichzelf te ontwikkelen en dingen bij te leren.

12. Hij wil je inner circle leren kennen

Laat hij zien dat hij zich wil verdiepen in de mensen van wie je houdt? Dan is dat een signaal om niet te negeren. Hij wil graag jouw vrienden en vriendinnen leren kennen, je familie en misschien zelfs je collega’s. Maar deze betrouwbare man zal jou ook graag aan zijn naasten willen voorstellen.

13. Hij geeft je een ontspannen gevoel

Als een man jou een ontspannend gevoel kan geven, dan heb je waarschijnlijk te maken met een betrouwbare man. Hij zal jou een gevoel van rust en stabiliteit kunnen geven. En dat gevoel krijg je niet zomaar. Het zijn alle kleine signalen die je vertellen dat hij te vertrouwen is.

Zie je deze tekenen in een man? Dan is de kans groot dat je met een betrouwbare man te maken hebt. Hoe meer tekenen je kunt herkennen, hoe betrouwbaarder hij is.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Waarom mensen online ontmoeten? 9 redenen voor een online relatie

Nog niet zo heel lang geleden was het idee van ‘mensen online ontmoeten’ een schandelijke …