Home Dating 4 tips voor wat je niet moet doen tijdens een date

4 tips voor wat je niet moet doen tijdens een date

2 minuten leestijd
0
koffiedate

Er wordt veel gesproken over wat je wel moet doen tijdens de eerste date maar minder over wat je niet moet doen. Wat je ook doet tijdens de eerste date, behandel je date zoals je zelf ook behandeld wil worden; met respect. Vooral bij de eerste date mag dit er dik bovenop liggen.

Doe er alles aan om niet als onbeschoft of onbeleefd over te komen en gedraag je als een gentleman (of vrouw). De goede manieren en etiquette worden tijdens het daten getest. Probeer aan alle aspecten te denken als je op date gaat. Zorg ervoor dat je date geen enkele reden heeft om aan je goede manieren te twijfelen. Dit is wat je niet moet doen tijdens het daten:

1. Jezelf aanpassen aan de wensen van de ander

Wees jezelf en probeer jezelf niet in te meten in de wensen van je date. Vind de ander iets heel leuk om te doen en jij niet? Praat de ander dan niet naar de mond. Geef aan dat je het waardeert dat de ander een passie heeft voor hetgeen wat hij of zij leuk vindt. Het is niet goed om jezelf anders voor te doen dan je bent.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Je kunt natuurlijk wel de nadruk leggen op je goede en positieve kanten. Dat is niet te vergelijken met liegen zodat je in het profiel past van de ander. Daar schiet niemand iets mee op. Vroeg of laat komt de ander er toch achter dat je je anders voordoet dan je bent.

2. Te veel drinken

Gezellig even wat drinken met je date betekent niet dat je jezelf kunt laten vollopen met drank. Weet wat je limiet is en ga daar zelfs nog wat onder zitten tijdens een date. Een drankje doen met een date gaat, hoe raar het ook klinkt, niet om de drank. Een paar drankjes zijn acceptabel, maar als je te aangeschoten raakt niet. Dit zorgt voor een oncomfortabele situatie voor beiden.

Als je te veel drinkt zeg je misschien dingen die je niet wilt zeggen waardoor je jezelf in verlegenheid kunt brengen. Wat je ook doet, zorg ervoor dat je niet aangeschoten raakt.

3. Klagen en zeuren

De date is er niet voor bedoeld om te klagen over je werk of andere persoonlijke zaken. Je kunt delen wat er in je leven speelt, maar als het alleen maar negatief is dan kun je het beter voor jezelf houden. Bewaar dit voor later in de relatie. Je date schiet er niets mee op om jou te horen klagen. Het geeft je date een verkeerde indruk van hoe je bent.

De ander denkt al snel dat je nu eenmaal zo bent, terwijl dat helemaal niet het geval hoeft te zijn. Door te zeuren en te klagen schrik je iemand eerder af dan dat de ander zich tot je aangetrokken voelt. Wie vindt klagen en zeuren immers aantrekkelijk?

4. Afleiding en aandacht

Tijdens een date is het niet gepast om steeds afgeleid te zijn. Houdt daarom je mobiele telefoon tijdens de date te allen tijde in je broekzak of tas. Het is onbeleefd om je telefoon te beantwoorden met iemand erbij, vooral als het één van de eerste dates is. Het is niet beleefd en het geeft het beeld dat je niet genoeg aandacht voor de date hebt.

Zet je telefoon daarom op stil tijdens een date. Je kunt vervolgens stiekem op je telefoon kijken als je een momentje alleen bent. Als je met spoed een bericht moet versturen of moet bellen; excuseer jezelf en ga even naar het toilet om het gesprek te beantwoorden.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Hoe je de vonk laat overslaan tijdens je dates

Een klein beetje passie van beide kanten kan het verschil maken tussen een leuke en een le…