Home Dating Waarom vraagt hij mijn nummer niet? 7 redenen

Waarom vraagt hij mijn nummer niet? 7 redenen

4 minuten leestijd
0
telefoon nummer

Veel vrouwen zullen het wel herkennen: er is een leuke vent die je vaak tegenkomt op de meest gangbare plekken: op het werk, in het openbaar vervoer, in je favoriete bar — noem het maar op. Elke keer dat je hem ziet, gedraagt hij zich op dezelfde manier: flirterig en vol interesse. Alhoewel, interesse… Als hij echt interesse had, dan zou hij wel je nummer hebben gevraagd. En daar loopt het stuk, want dat doet hij maar niet.

Dus je stelt jezelf daarom inmiddels de volgende vraag: “Waarom vraagt hij mijn nummer niet? Het zit je dwars en het is nogal verwarrend voor je. Hij neemt de stap maar niet, en dat terwijl er toch echt sprake is van (wederzijdse) interesse. Wat gebeurt er toch allemaal in zijn hoofd dat hem ervan weerhoudt om je mee uit te vragen? Nou, vandaag nemen we een aantal veelvoorkomende scenario’s met je door waarom hij wel flirt, maar niets doet.

Mannen… zijn mannen

Net zo onvoorspelbaar als vrouwen zijn voor mannen, geldt soms ook het omgekeerde. Het is daarom maar wat lastig om de gedachten te kunnen lezen van mannen, want laten we wel wezen: vrouwen hebben vaak al vrij snel romantische gedachten, terwijl het voor veel mannen al gauw een spelletje is. Ook weten vrouwen veel sneller wat ze willen, terwijl mannen daar nog niet eens over hebben nagedacht. Een man ziet je, kijkt naar je, maar doet dat zonder specifieke plannen, terwijl een vrouw al heel specifiek heeft uitgestippeld hoe de eerste date eruit ziet. Als die er komt überhaupt.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Wat we wel moeten onderstrepen is dat alleen aantrekkingskracht er niet altijd voor zorgt dat er iets uit voortvloeit. Want er kunnen ook hele andere redenen zijn die de man die jij op ogen hebt ervan weerhouden om de stap te nemen. Denk bijvoorbeeld aan:

1. Hij heeft al een vrouw in zijn leven

Ja, hij is getrouwd, maar draagt ​​geen ring. Of hij is in ieder geval bezet en woont met iemand samen, of heeft simpelweg een vriendin. Helaas weerhoudt zij hem er niet van om met jou en anderen te flirten, maar de vrouw in zijn leven beperkt hem wel weer om te daten. En ja, dat betekent dus ook meteen dat hij zomaar met anderen zou flirten als jij zijn vriendin was.

2. Hij heeft geen behoefte aan een date

Het maakt niet uit hoeveel hij flirt of hoe geweldig hij je vindt, hij heeft geen behoefte aan een date. Hij is niet van de relaties, hij is te druk met werk of heeft hele andere dingen aan zijn kop. Wat de reden ook mag zijn, op dit moment, in deze fase van zijn leven, wil hij geen date.

3. Hij heeft alleen een ego-boost nodig

Als je met deze man flirt, voelt dat heel goed voor hem. Hij zuigt je flirterige energie op en zijn ego krijgt de boost waar hij zo erg naar hunkert. Het is iemand die ijdel is en wiens ego gestraald moet worden, hij is dol op complimenten. De man die jij op ogen hebt is gek op vrouwelijke aandacht en het maakt hem niet uit met wie dat precies is. Dat betekent dus ook niet zozeer dat hij jou ziet zitten, dit doet hij waarschijnlijk met elke vrouw die hij ziet. Sorry!

4. Hij houdt van flirten

Laten we niet vergeten dat flirten ook een spelletje is. Flirten is sexy, vermakelijk en zelfs een tikkeltje creatief. En bovendien houden we allemaal op z’n tijd wel eens van een flirt. Hij ziet het zelfs als een tijdverdrijf en als hij ook maar even niets te doen heeft, flirt hij zoveel mogelijk als het kan. Overigens kan dit ook samenhangen met punt 3, met flirten streelt hij ook z’n ego.

5. Hij wil opvallen tussen vrienden

Dit is een andere versie van de eerder genoemde egoboost. Als hij flirt, is dat niet alleen voor zichzelf, maar ook voor een publiek. Hij wil niet alleen jouw aandacht, hij wil ook dat andere mannen zien hoe erg jij naar hem verlangt. Dus dit gaat echt allemaal om hem en helemaal niet over jou. Het is gewoon een gladde gladjanus die indruk wil maken op z’n vrienden.

6. Hij houdt van fantaseren

Dan een reden die we toch wat naar kunnen noemen. Met jou flirten geeft hem weer een hele hoop nieuwe fantasievoer. Hoe we dat bedoelen? Hij kan de ontmoetingen met jou bijvoorbeeld gebruiken om z’n seksleven een boost te geven. Klinkt wat creepy, toch? Nou, het gebeurt vaak genoeg. Sommige mensen hebben een wel heel levendig fantasieleven.

7. Hij weet dat jullie niet bij elkaar passen

Soms weet een man dat jij buiten zijn bereik ligt. Misschien hebben jullie een hele andere socio-economische achtergrond, misschien zijn er zelfs culturele verschillen. Maar hij vindt je desondanks nog steeds ongelooflijk aantrekkelijk. Hij schakelt echter niet door, omdat hij weet dat jullie uiteindelijk niet bij elkaar passen. Het is hem bij voorbaat al duidelijk dat het nooit zou lukken. Dat betekent echter niet dat hij het niet leuk vindt om met je te flirten.

Wat kun je doen?

Het mooiste zou natuurlijk zijn als je één van de bovenstaande redenen bevestigd kunt krijgen. Stel je bijvoorbeeld voor dat je hem ineens toch tegen het lijf loopt met zijn vriendin of vrouw aan zijn zijde, dan weet je in ieder geval waar je aan toe bent. Of dat je een vriend of vriendin in gemeen hebt, die jou vertelt dat jouw flirt nou eenmaal van sjansen houdt. In al deze scenario’s heb je in ieder geval een resultaat. Wat je daarmee moet doen?

  • Geniet van het flirten: en laat het je gewoon je ego voeden. Je kunt de momenten aangrijpen om je eigen conversatie- en flirtvaardigheden te ontwikkelen. Als je het op die manier bekijkt, kun je er eigenlijk ook niet om heen dat de uitwisselingen ook heel erg handig zijn om je eigen flirttechnieken te trainen en misschien zelfs hetzelfde doen als hij: jezelf het gevoel geven dat je een begeerlijke vrouw bent. Dit bereidt je voor op het flirten met andere mannen die wél beschikbaar zijn en die wél met je op date willen.
  • Geef het op: aan de andere kant, als deze flirterige opmerkingen je juist een bittere nasmaak geven, vermijd hem voortaan dan zoveel mogelijk. Laat hem merken dat je zijn spelletje niet langer meespeelt. Wees terughoudend en haal hem uit je hoofd.
  • Houd je zelfrespect: verlaag jezelf niet. Blijf niet op hem terugvallen en behoud je zelfrespect als je hem bijvoorbeeld inderdaad met een ander hebt gezien. Er zijn nog veel meer mannen die net zo flirterig zijn, maar die wel serieuze bedoelingen hebben.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Eerste date tips? De ultieme gids met adviezen

De eerste date: we kunnen er een boek over schrijven. Maar gelukkig hoef je niet naar Bol.…