Home Nieuws Vreemdgaan in droom? Dit is wat een slippertje in dromenland betekent

Vreemdgaan in droom? Dit is wat een slippertje in dromenland betekent

3 minuten leestijd
0
seks verboden

Als je ooit wakker bent geworden met een twijfelachtig gevoel over wat je zojuist hebt meegemaakt in je droom, dan ben je niet de enige. Zelfs niet als je de hoofdpersoon was in een zinderende orgie of een lapdance kreeg van een ex, terwijl je lag te slapen naast je partner. Seksdromen zijn een natuurlijk onderdeel van het leven: bijna iedereen heeft ze. En dromen over seks met iemand anders dan je partner is ook heel normaal – hoe verwarrend de ervaring ook is.

Wetenschappelijk onderzoek naar erotische dromen bestaat al vele jaren. Door de jaren heen zijn onderzoekers erachter gekomen dat ongeveer 75% van de vrouwen en 85% van de mannen minstens één keer een erotische droom heeft gehad in hun leven. Het zijn ruime schattingen, omdat verschillende onderzoeken verschillende resultaten opleveren. Maar de rode draad is dat experts het erover eens zijn dat echt bijna iedereen over seks droomt.

Uit een van de onderzoeken, uitgevoerd door de Université de Montreal op basis van 3.500 thuisdroomrapporten van mannen en vrouwen, blijkt dat geslachtsgemeenschap de meest voorkomende vorm van een seksuele droom is, gevolgd door seksuele voorstellen, kussen, fantasieën en masturbatie. Soms gebeurde dat in een dromenlandsituatie waarin ze alleen waren of met hun huidige partner, in andere gevallen ging het om seks met een ex of onbekende.

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Bekijk hoe het werkt

Wat dromen ons vertellen

Als je single bent, zijn seksdromen het beste. Wat je meemaakt in je dromen, zou je in het echte leven misschien nooit aandurven. De seksuele avonturen van je onbewuste geven een fijn gevoel wanneer je wakker wordt. Maar als je een relatie hebt zijn dezelfde dromen niet zo onschuldig, omdat je partner er niet altijd in voorkomt.

We willen allemaal de betekenis weten van onze seksdromen weten, vooral wanneer je zojuist seks hebt gehad met een ex en je heetbloedig wakker wordt naast je slapende partner. Je bent niet de eerste die perplex is na zo’n heftige droom over iemand anders dan je partner. En dan is het ook heel normaal dat je je afvraagt waarom je droomt over vreemdgaan.

Zelfs als je weet dat je nooit zult vreemdgaan, kan een erotische droom over vreemdgaan je het gevoel geven dat er iets mis is met je relatie. Is het een verborgen fantasie? Een brandend verlangen? Of betekent het… helemaal niets?

Wat het zegt over je relatie en seksleven

Het is dus een vaststaand feit dat mensen over seks dromen. We weten welke vormen van seks ze in hun dromen hebben, over wie deze dromen gaan en hoe vaak ze voorkomen. Maar wat nog niet was onderzocht, was de relatie tussen deze erotische dromen en het echte leven. Om deze tekortkoming in wetenschappelijk onderzoek op te vullen, begon een groep Canadese wetenschappers aan een nieuw onderzoek.

Ze verzamelden 1.045 deelnemers (16+ jaar oud) die op dat moment een relatie hadden, waarvan 575 vrouwen en 470 mannen, om meer te weten te komen over de erotische dromen die zij hebben gehad. De onderzoekers wilden specifiek weten over wie de erotische droom ging en wat de associatie is met het relatie- en seksleven van de dromer.

Wat de onderzoekers ontdekten was dat bijna alle deelnemers een erotische droom heeft gehad – 96,5% van de vrouwen en 95,1% van de mannen. Van de vrouwen beweerde bijna 1 op 5 vrouwen (18,4%) ‘vaak’ of ‘heel vaak’ een erotische droom te hebben, vergeleken met iets meer meer dan 1 op 7 mannen (15,8%).

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Over het algemeen hebben de meeste mannen en vrouwen een erotische droom gehad over hun partner. Van de vrouwen heeft 57,9% weleens gedroomd over hun partner, terwijl dit bij 45,1% van de mannen het geval is. Dit is een overzicht van de personen die in een erotische droom voorbijkwamen:

VrouwenMannen
Huidige partner57,9%45,1%
Ex-partner25,2%21,7%
Kennis40,7%49,4%
Publiek figuur8,0%7,2%
Denkbeeldig persoon20,0%23,6%
Vreemde35,0%36,6%

Alleen over een partner dromen?

Uit de studie blijkt ook dat er meer vrouwen dan mannen zijn die alleen een erotische droom hebben gehad waarin hun partner een rol speelde. Bij 16,9% van de vrouwen kwam alleen hun partner in de erotische droom voor, bij mannen is dit slechts 10,6%. De onderzoekers concluderen in het onderzoek dat dit aantoont dat vreemdgaan in seksdromen heel vaak voorkomt, zo niet de norm is.

De onderzoekers denken dat erotische dromen een uitlaatklep zijn voor seksuele fantasieën en reflecties op het leven. Over wie je droomt in een erotische droom is een weerspiegeling van je relatie- en seksleven. In de gevallen waarin er sprake was van een erotische droom met de huidige partner, voldeden diezelfde deelnemers aan de volgende kenmerken:

  • Ze waren gemiddeld meer tevreden met de relatie.
  • Ze hadden een relatie van lange duur.
  • Ze hadden meer seksueel verlangen.
  • Ze hadden vaker seks met hun huidige partner.
  • Ze gingen niet vreemd.

Andersom waren er ook deelnemers die vaker over andere mensen dan hun partner droomden, bijvoorbeeld over hun ex of een publiek figuur. Bijvoorbeeld, degenen die vaker een erotische droom hebben met een vreemdeling in de hoofdrol gaven aan meer seksueel verlangen te hebben en gemiddeld minder tevreden met de seksuele relatie die zij hadden met hun partner.

Over wie je droomt, zegt dus iets over de staat van je relatie- en seksleven, zo suggereert het onderzoek. Het zegt misschien niet dat je vreemd zult gaan, maar dat je erover droomt zegt wel degelijk iets over hoe het ervoor staat met je (seks)relatie.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Dating app match online inspecteren verkleint kans op romantiek’

Je veegt naar rechts in een datingapp en wordt verrast door de instant match. Nog voordat …