Vreemdgaan in België: de Belgische steden waar ze het meest vreemdgaan

Michael Slender
Door Michael Slender
3 minuten leestijd

Vreemdgaan is van alle tijden. Het gebeurt altijd en overal. Maar in sommige Belgische steden gebeurt het meer dan in andere steden, zo blijkt uit onderzoek van datingapp Gleeden. Volgens de datingapp voor affaires is Luik de stad waar de meeste vreemdgangers zouden wonen. Dat zegt Gleeden op basis van het aantal registraties in de stad in verhouding tot het aantal inwoners.

Vreemdgaan in België

Ontrouw vindt in alle landen plaats, ook in België. Hoewel niemand er graag open over praat en de exacte aantallen vreemdgaande partners voor altijd geheim blijven, heeft datingapp Gleeden wel een uniek inzicht in het aantal mensen dat openstaat voor een affaire. De datingapp weet immers exact wie de mensen achter de profielen zijn, inclusief de regio en stad waar ze wonen.

Begin dit jaar, in januari 2021, deed de datingapp onderzoek onder de gebruikers om erachter te komen in welke steden de meeste mensen wonen die willen vreemdgaan. De app maakte vervolgens een vergelijking met het totale aantal inwoners van die stad om het percentage vreemdgangers te berekenen.

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Top 10 Belgische steden

Terwijl het slechts een schatting is, toont het onderzoek aan dat de Luikse Belg de meest ontrouwe Belg is. Maar liefst 13,10% van de inwoners van Luik die een relatie hebben zouden lid zijn van de datingapp – en dus bereid zijn om overspel te plegen. Op de tweede plaats staat Namen met 11,89% en Bergen met 10,5% neemt de derde plek in. Dit is de complete lijst met Belgische steden die bovenaan de lijst staan:

  1. Luik: 13,10%
  2. Namen: 11,89%
  3. Bergen: 10,50%
  4. Aarlen: 9,98%
  5. Waver: 8,92%
  6. Nijvel: 8,31%
  7. Waterloo: 6,90%
  8. Doornik: 5,92%
  9. Charleroi: 5,73%
  10. Brussel: 5,01%

En hoe zit het met de Vlaming dan, denk je? Omdat de datingapp voor affaires niet actief is in Vlaanderen zijn er helaas geen gegevens over dit deel van België. Een van de bekendste datingsites in België voor deze regio is Meetic. Deze datingsite is echter niet geschikt voor overspel.

Gleeden, wat gezien kan worden als de Franse versie van Second Love, heeft meer dan 8 miljoen geregistreerde leden van alle geslachten. Een groot deel ervan is afkomstig uit thuisland Frankrijk, waar het in 2009 werd opgericht, maar ook zijn er meer dan 500.000 leden in Franstalig België.

Als de marktleider onder overspelige Belgen richt Gleeden zich voornamelijk op de vrouw – voor vrouwen, door vrouwen. Daarnaast krijgen vrouwen gratis toegang tot de datingapp, mannen worden beoordeeld door de vrouwen. En dus niet andersom, zoals vaker het geval is.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Deel dit artikel
Geef je reactie